Næste udsendelse:

TV i dag

 • 23:15EKKO (G)I Skørrebro fodres op mod 100 ravne, en tidlig skægmåler er på plads i nåletræerne, og en overkørt ræv fra Almindingen obduceres, mens den kortnæbbede gås slår bornholmerrekord i EKKO.
 • 00:0019.30Nyheder og sport (G)
 • 00:15EKKO (G)I Skørrebro fodres op mod 100 ravne, en tidlig skægmåler er på plads i nåletræerne, og en overkørt ræv fra Almindingen obduceres, mens den kortnæbbede gås slår bornholmerrekord i EKKO.
 • 00:50Månedens foredrag - Michael Thorsen (G)Arkæolog Michael Thorsen fortæller om bronzealderen på Nordbornholm og nye fund af helleristninger
 • 01:50Krimimessen: Bo Tao Michäelis (G)Bo Tao Michäelis er en af ophavsmændene til den nye videnskab: Skurkologi, en klassificering af krimigenrens ondskab. Han er på regionernes scene på Krimimessen 2016 hos vært Søren Vesterby fra TV SYD.
 • 02:10Bornholm knokler - Gedebonde (G)Lykkelunds Gedemejeri starter tidligt. Næsten for tidligt, vil nogen sige. Vi er taget på landet for at prøve, hvordan livet som gedebonde er, når man også selv laver ost.
 • 03:00Vild Med Dyr (G)Selv om det vrimler med signalkrebs i de danske åer og vandløb hører de faktisk ikke til i den danske natur. Men for vaskebjørnene i Aqua er de en sand delikatesse. Så i dag må Anna Louise give et nap med når der skal deles indfangede godbidder ud.
 • 03:30Mens du sover (4:12) (G)Vi er taget på natreportage for at møde nogle af dem der arbejder, mens du sover.
 • 04:00Guld fra gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Holbæk, Assens, Herning, Dybbøl, Rønne og Aalborg.
 • 04:30Billeddetektiverne (G)I denne udgave af Billeddetektiverne skal vi blandt andet høre, hvordan en bornholmer ved et tilfælde støder på en spændende tegning fra Bornholm i den anden ende af landet.
 • 05:00Stafetten - Martin Preisz Gravesen (G)Martin Preisz Gravesen er opvokset i København, og han arbejder nu som jurist hos Bornholms Politi. Han er vendt tilbage til Bornholm sammen med kone og fire børn efter tre år på Færørene. Han er glad for den positive udvikling på Bornholm de senere år.

Bornholms Middelaldercenter og BRK i samarbejde

Bornholms Regionskommune indgår højest sandsynligt et samarbejde med Bornholms Middelaldercenter.
Onsdag d. 6. april behandler Fritids- og Kulturudvalget et udkast til en samarbejdsaftale med Bornholms Middelaldercenter. Formålet med aftalen er at tydeliggøre gensidige forventninger mellem middelaldercentret og kommunen og understøtte et positivt samarbejde i fremtiden.

Den nye samarbejdsaftale tegner rammen for kommunens samarbejde med Bornholms Middelaldercenter på baggrund af et årligt kommunalt tilskud 1,4 mio. kr.

Aftalen beskriver middelaldercentrets tre virksomhedsområder: turismevirksomhed, historie- og kulturformidling samt social ansvarlighed.

Konkret omfatter disse områder, at middelaldercentret bl.a. leverer attraktionsværdi for øen i form af events og oplevelser og tilbyder læring om den bornholmske middelalder gennem autentiske oplevelser. Derudover har centret også et socialøkonomisk perspektiv, der handler om at skabe rummelige arbejdspladser for socialt udsatte. Det skriver Bornholms Regions Kommune i en pressemeddelelse.

Samtidig fremgår det af aftalen, at Bornholms Middelaldercenter skal agere efter gældende kommunal kulturpolitik og understøtte implementering af kommunens kulturstrategi.

Formanden for Fritids- og Kulturudvalget Erik Lund Hansen glæder sig over udsigten til at indgå en formel aftale med en af øens centrale kulturinstitutioner:

- Aftalen vil udgøre et vigtigt udgangspunkt for vores løbende dialog med middelaldercentret om udviklingen af det bornholmske kulturliv, og hvordan middelaldercentret kan understøtte dette arbejde.

Også bestyrelsesformand for Bornholms Middelaldercenter Lars Albæk imødekommer tiltaget.

- Med denne aftale bliver der sat ord på de indsatsområder, Bornholms Middelaldercenter bidrager med til gavn for udviklingen af det bornholmske samfund. Samtidig giver vi hinanden håndslag på at fremme en række udviklingspotentialer gennem et fælles og langsigtet samarbejde.

Samarbejdsaftalen træder i kraft, hvis aftalen godkendes i Fritids- og Kulturudvalget onsdag den 6. april.

Aktuelle programmer på Play