Næste udsendelse:

TV i dag

  • 00:09FV19 - Mød partiet Alternativet (G)
  • 01:0022Nyheder (G)
  • 01:05Stafetten - Lotte Madsen (G)Lotte Madsen er født og opvokset i Næstved. Hun kom til Bornholm i 1992. Lotte Madsen var i 2007 med til at starte den private Vores Børnehave i Snogebæk.
  • 01:30Mellem os (G)Tidligere på måneden begyndte en stor udgravning på Sorte Muld ved Svaneke. I udgravningen deltager mange studerende fra Aarhus Universitet og to af dem - Laura Ahlqvist og Sebastian Gerberg - kommer ind og fortæller om udgravningen, stedets historie og det særlige ved at være arkæolog.
  • 02:00Nationalpark Thy (2:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 02:25Månedens foredrag - Michael Thorsen (G)
  • 03:15Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Struer, Boldrup, Kolding, Odense, Aakirkeby og Holbæk.
  • 03:40FV19 - Valgfolkemøde 4. del (G)Klima i hverdagen – hvor meget skal vi lovgive? Du kan sortere dit affald, droppe det røde kød og holde alle dine ferier på landjorden. Men skal politikerne lovgive om det? Og skal der ligefrem vanke bøder for at smide plast og metal i skraldespanden? Politikere: Thomas Danielsen (Venstre), Carsten Bach (Liberal Alliance) og Rasmus Nordquist (Alternativet) Vært: Anders Køpke Christensen
  • 04:59FV19 - Mød partiet Alternativet (G)

Passagerforening frygter tab af arbejdspladser

Bornholms Passagerforening er bange for, at Bornholm vil miste mange arbejdspladser, hvis Mols-Linien vinder udbudsrunden.
Det er ikke en positiv ting med konkurrence til Rederiet Færgen. Det mener i hvert fald formand for Bornholms Passagerforening Ann Hartl.

- Det er selvfølgelig vilkårene, men hvis et ikke-bornholmsk selskab vinder, er jeg bange for, at vi vil miste arbejdspladser her på Bornholm, siger hun.

Hvis hovedkontoret ligger et sted i Jylland, bliver der ikke ligeså mange bornholmere, der bliver ansat, som der er hos Færgen i dag.

- Altså hvis det kunne garanteres, at Mols-Linien vil ansætte ligeså mange medarbejdere og at det ville blive bornholmske arbejdspladser, så er jeg i princippet ligeglad med, hvem der vinder udbuddet. Men det tror jeg desværre ikke er realistisk, siger Ann Hartl.

Passagerformanden er også nervøs for, at det gode samarbejde foreningen har haft med Rederiet Færgen vil ophøre, hvis ejerskabet skifter hænder.

- Vi har haft et rigtig godt samarbejde, og det har været nemt for os at påvirke den daglige drift fordi det hele er foregået på Bornholm. Det bliver nok ikke ligeså nemt, hvis jeg skal agere overfor en operatør, der sidder i Jylland, siger hun.

Aktuelle programmer på Play