Næste udsendelse: 23:00 Under Overfladen: Rødehavet 1:4 (G)

TV i dag

 • 22:15EKKO (G)Havørneungen er på vingerne, og EKKO har været med fra starten under dens dramatiske opvækst i Ølene. Naturreservatet byder også på sort stork, kantareller og rørhøge.
 • 23:00Under Overfladen: Rødehavet 1:4 (G)Der er kun meget få koraller i Danmark. Til gengæld er der masser af koraller i Rødehavet. TV SYD følger en gruppe sydjyder, der går under overfladen i Rødehavet.
 • 23:30I Tyskland har jeg hjemme 1:4 (G)Giver det stadig mening, at Danmark hvert år sender penge til det danske mindretal i Sydslesvig? Det spørger Søren Vesterby om i fire programmer, hvor han besøger mindretallet syd for grænsen.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10EKKO (G)Havørneungen er på vingerne, og EKKO har været med fra starten under dens dramatiske opvækst i Ølene. Naturreservatet byder også på sort stork, kantareller og rørhøge.
 • 00:55Under Overfladen: Rødehavet 1:4 (G)Der er kun meget få koraller i Danmark. Til gengæld er der masser af koraller i Rødehavet. TV SYD følger en gruppe sydjyder, der går under overfladen i Rødehavet.
 • 01:30Flere sider af Lene Dybdahl (G)Fantasyforfatter Lene Dybdahl fortæller om sin bog "Skyriel".
 • 02:00Folkemødet 2019 - De bedste øjeblikke, live rundtur med Sofie Andersen (G)
 • 02:30Månedens foredrag - Jakob Seerup (G)Museumsinspektør Jakob Seerup fortæller om Valborg Hjorth. Bornholms fornemst dekorede sygeplejerske. En sygeplejerske i krig og fred.
 • 03:30Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Løgstør, Stevns, Odense, Viborg, Aabenraa og Kerteminde.
 • 04:00Mellem os (G)
 • 04:30Helt i fisk - Plastik og gedder (G)Gedden er et bæst. En rigtig skarptandet rovfisk fra et ondt sted. Christian, Jesper og William er taget til den private sø, Krashave, for at prøve at få et af bæsterne på krogen. Denne gang kun med kunstig agn, og det er ikke småting, man fanger gedder med.
 • 05:00Stafetten - Klaus Hjorth Hansen (G)Klaus Hjorth Hansen er 52 år og driver flere virksomheder på Bornholm og i Polen. Fundamentet er Nexø Vodbinderi. Klaus Hjorth Hansen er født og opvokset i Aarsdale, og der bor han også i dag med kone og børn.

Brændesgårdshaven skal tilbage til rødderne

Først hed forlystelsesparken Brændesgårdshaven, så Joboland og nu er den tilbage med sit oprindelige navn. Forpagterne mener, at historien skal kunne ses.
Traditionen tro markerede motor-cyklerne åbningen af Brændesgårdshaven klokken 13.00 her til eftermiddag.

En have, der oprindeligt hed Brændesgårdshaven, men som i 1998 skiftede navn til det mere turistvenlige Joboland.

Sidste år blev haven så købt af erhvervsmanden, Ole Almeborg, og sammen med tre nye forpagtere, er parken tilbage til sit oprindelige navn og udseende.

Og det er noget 72-årige Tove Jensen er rigtig glad for.

- Det hed det jo, da vi var børn. Og jeg er kommet her lige siden, jeg var en lille pige, så jeg synes det er mest rigtigt, at det hedder Brændesgårdshaven, siger Tove Jensen, der bringer traditionen videre til sit 7-årige barnebarn, som hun hvert år besøger haven sammen med.

Daglig leder Anita Nielsen gør hvad hun kan, for at Brændesgårdshavens lange historie skal kunne ses.

- Brændesgårdshaven er noget helt specielt - det ved alle bornholmere. Der skal selvfølgelig være forlystelser og et badeland til børnene, men der skal også være en stor flot have. Der er ingen nye forlystelser i år, men vi har gjort en masse ud af male og reparere de gamle ting, siger hun.Aktuelle programmer på Play