Næste udsendelse:

TV i dag

 • 23:15EKKO (G)I Skørrebro fodres op mod 100 ravne, en tidlig skægmåler er på plads i nåletræerne, og en overkørt ræv fra Almindingen obduceres, mens den kortnæbbede gås slår bornholmerrekord i EKKO.
 • 00:0019.30Nyheder og sport (G)
 • 00:15EKKO (G)I Skørrebro fodres op mod 100 ravne, en tidlig skægmåler er på plads i nåletræerne, og en overkørt ræv fra Almindingen obduceres, mens den kortnæbbede gås slår bornholmerrekord i EKKO.
 • 00:50Månedens foredrag - Michael Thorsen (G)Arkæolog Michael Thorsen fortæller om bronzealderen på Nordbornholm og nye fund af helleristninger
 • 01:50Krimimessen: Bo Tao Michäelis (G)Bo Tao Michäelis er en af ophavsmændene til den nye videnskab: Skurkologi, en klassificering af krimigenrens ondskab. Han er på regionernes scene på Krimimessen 2016 hos vært Søren Vesterby fra TV SYD.
 • 02:10Bornholm knokler - Gedebonde (G)Lykkelunds Gedemejeri starter tidligt. Næsten for tidligt, vil nogen sige. Vi er taget på landet for at prøve, hvordan livet som gedebonde er, når man også selv laver ost.
 • 03:00Vild Med Dyr (G)Selv om det vrimler med signalkrebs i de danske åer og vandløb hører de faktisk ikke til i den danske natur. Men for vaskebjørnene i Aqua er de en sand delikatesse. Så i dag må Anna Louise give et nap med når der skal deles indfangede godbidder ud.
 • 03:30Mens du sover (4:12) (G)Vi er taget på natreportage for at møde nogle af dem der arbejder, mens du sover.
 • 04:00Guld fra gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Holbæk, Assens, Herning, Dybbøl, Rønne og Aalborg.
 • 04:30Billeddetektiverne (G)I denne udgave af Billeddetektiverne skal vi blandt andet høre, hvordan en bornholmer ved et tilfælde støder på en spændende tegning fra Bornholm i den anden ende af landet.
 • 05:00Stafetten - Martin Preisz Gravesen (G)Martin Preisz Gravesen er opvokset i København, og han arbejder nu som jurist hos Bornholms Politi. Han er vendt tilbage til Bornholm sammen med kone og fire børn efter tre år på Færørene. Han er glad for den positive udvikling på Bornholm de senere år.

Demonstration mod besparelser

3F, BUPL, Socialpædagogerne, HK, FOA, DLF, Dansk Socialrådgiverforening, De Radikale, Socialdemokraterne, Enhedslisten og SF vil demonstrere 12.maj i Rønne.
Under sloganet Ja til tryghed - nej til milliardbesparelser indkalder Velfærdsalliancen, en fællesbetegnelse for en række partier og organisationer, der står bag demonstrationen, til samling på Store Torv i Rønne 12.maj.

- Det drejer sig om processen med omprioriteringsbidraget, og de mange millioner kroner, som kommunerne skal spare, siger formand for Bornholms Lærerforening, Christian Faurholdt Jeppesen. Han understreger dog, at det ikke kun er lærere, der bør være interesserede i at være med i protesten:

- Alle kommunalt ansatte bør være interesserede i at deltage. Som det umiddelbart ser ud nu, så ser det ud til at Bornholm for ekstra midler. Men reelt så fratager omprioriteringsbidraget kommunerne selvstyret, mener Christian Faurholdt Jeppesen. Han opfordrer til, at man kigger langsigtet. For selvom omprioriteringsbidraget i år har fået en stor del afsat til at blive delt tilbage ud til kommunerne, så er det ikke sikkert for fremtiden:

- Det er ikke sikkert, at det går til vanskeligt stillede kommuner i fremtiden. Pengene kan også bruges til f.eks. regionerne eller skattelettelser.

Demonstrationen finder sted på Store Torv i Rønne 12.maj. fra kl. 17-19. Her vil bl.a. være musik og taler, bl.a. står FOAs nye formand, Anja Juhl Kofoed på talerstolen.

Der planlægges lignende demonstrationer i resten af landets 97 kommuner samme dag.

Omprioriteringsbidraget blev indført af regeringen under økonomiforhandlingerne med Kommunernes Landsforening i sommeren 2015.
Bidraget betyder, at kommunerne skal skære én procent af de kommunale budgetter til omprioriteringsbidraget i årene 2016 til 2019.
Kommunernes beregninger viser, at kommunernes såkaldte serviceramme sænkes med 2,4 milliarder kroner i 2017, med 4,7 milliarder kroner i 2018 og over syv milliarder kroner i 2019.
Midlerne skal udmøntes til prioriterede indsatser - som partierne på Christiansborg udpeger.
Kommunernes Landsforening og regeringen har aftalt, at 1,9 af de 2,4 milliarder kroner i år skal tilbageføres til kommunerne.
Kilder: Finansministeriet, Politiken og KL

Aktuelle programmer på Play