Næste udsendelse: 21:30 Er Der Nogen ?

TV i dag

 • 21:00SådanmarkDe bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Sannie Carlson / Whigfield
 • 21:30Er Der Nogen ? Reportage om spøgelsesjægere.
 • 22:0022Nyheder
 • 22:11Vejret i morgen (G)
 • 22:12Wonderfestiwall - torsdag (G)
 • 22:50Stafetten - Jannie Pedersen (G)Jannie Pedersen er uddannet sygeplejerske. Hun flyttede for år tilbage tilbage til Bornholm, hvor hun nu bor lige udenfor Nexø med sin mand og tre børn. Jannie Pedersen og hendes familie kommer i Nexø Frikirke og hendes liv er forankret i en tro på Gud.
 • 23:20Kulturreportagen - Urkraft (G)I månedsvis har Niels Erik Rasmussen kæmpet for at få luft under vingerne på en festival med folkemusik og historiefortælling. Urkraft Festivalen åbnede dørene i Kyllingemoderen 24. juni, og kulturreportagen var med på dagen, hvor drømme og dybtfølt indsats skulle stå prøve.
 • 23:25Kulturkalenderen (G)Vi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
 • 23:30Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Sannie Carlson / Whigfield
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Wonderfestiwall - torsdag (G)
 • 00:50Stafetten - Jannie Pedersen (G)Jannie Pedersen er uddannet sygeplejerske. Hun flyttede for år tilbage tilbage til Bornholm, hvor hun nu bor lige udenfor Nexø med sin mand og tre børn. Jannie Pedersen og hendes familie kommer i Nexø Frikirke og hendes liv er forankret i en tro på Gud.
 • 01:20Månedens foredrag - Poul Grooss (G)Poul Grooss om krigen i Østersøen.
 • 02:15BogForum med Sif Orellana og Anette Harbech Olesen (G)Søs Kjeldsen fra TV2/Østjylland interviewer Sif Orellana og Anette Harbech Olesen. Begge bloggere, foredragsholdere og forfattere til livsstilsbøger. Interviewet fokuserer på kunsten at udgive bøger på eget forlag.
 • 02:45Månedens foredrag: Karen Prætorius, Mad gennem 100 år på Bornholm (G)Mad gennem 100 år på Bornholm.
 • 03:30Stafetten - Mikkel Bach-Jensen (G)Mikkel Bach-Jensen har boet på Bornholm i 12 år. Han er nu bornholmsk gift, har to børn og bor i Rønne. Han arbejder på Gaarden ved Melstedgård. Mikkel Bach-Jensen mistede tidligt sin Far på grund af sygdom, og det har præget hans forhold til nære relationer siden: De skal plejes.
 • 03:55Bornholm knokler - Svineproducent (G)På St. Muregård, mellem Klemensker og Olsker, produceres der smågrise og det er en omstændig proces. Vi er kommet med ind i maskinrummet, hvor man ikke skal være bange lort, når fremtidens flæskestege og kotelletter produceres.
 • 04:20Bornholmske Kirker - Gudhjem Kirke (G)Gudhjem Kirke er en forholdsvis ny kirke. Og på kirkegården ved siden kan man ane ruinen af forgængeren. Men hvor mange ved, at den gamle kirke blev sprunget i luften af en utilfreds præst.
 • 05:00Kryb og kravl: Med violin og skralde (G)Kæmpe løvgræshopper fra Sorø, sumpgræshopper fra Ry og den blåvingede ørkengræshoppe fra Bornholm. Men også en lille cikade fra Fyn, som må ind i Mortens øre for at være hørbar.

Røde Kors besøgstjeneste markerer jubilæum

Den 31. maj er der gået 10 år med Røde Kors patientstøtter på Bornholms Hospital.
Den 31. maj 2016 markerer Røde Kors Patientstøtterne på Bornholms Hospital deres 10 års jubilæum. Dagen markeres med en uformel komsammen i vandrehallen kl. 14. Både her og på alle hospitalets afdelinger serverer patientstøtterne kaffe og ”Røde Kors Kage” i dagens anledning.

Patientstøtteordningen er en frivillig, ulønnet besøgstjeneste, der foregår på hospitalet. Formålet er at hjælpe patienter og deres pårørende til større tryghed i en svær tid.

Det sker ved medmenneskelig kontakt, nærvær og praktisk hjælp under indlæggelsen. Patientstøtterne deltager aldrig i hospitalets professionelle arbejde, men løser opgaver af samme
art, som pårørende kan og må være behjælpelige med. Det er også muligt for pårørende at bede om besøg til indlagte patienter. Det sker ved at henvende sig til aktivitetslederen eller til en patientstøtte på hospitalet.

Allerede i 2002 henvendte Amtsrådsforeningen sig til Dansk Røde Kors, for at få oprettet en sygehusbesøgstjeneste.

I juli 2003 blev retningslinjer for en sådan tjeneste godkendt af Dansk Røde Kors og samme efterår
blev der iværksat pilotprojekter i Århus og Hillerød.

Formand for Dansk Røde Kors Bornholm, Jens Christian Jacobsen, havde kendskab til projektet i Hillerød via den derværende lokalformand Bent Kauffmann, som talte varmt for en sådan aktivitet.

Jens Christian Jacobsen havde som mangeårig ansat overlæge et godt kendskab til hospitalet og dets ledelse. I samarbejde med vicesygehuschef Vibeke Juel Blem blev der i februar 2006 indbudt til informationsmøde om den påtænkte aktivitet.
Mødet resulterede i 6 tilmeldte patientstøtter. En af de tilmeldte, Nina Frederiksen, blev aktivitetsleder.

Der blev dannet en arbejdsgruppe med deltagere fra Dansk Røde Kors, Bornholms Centralsygehus og aktivitetslederen for den nye tjeneste.

I maj 2006 blev der oprettet en samarbejdsaftale og de 6 patientstøtter påbegyndte deres arbejde på sygehuset med 2 ugentlige besøgsformiddage på ambulantgangene.

Den nye aktivitet blev officielt åbnet af Røde Kors præsident Bodil Nyboe Andersen.

Det foregik bl.a. ved at opsende en stor samling Røde Kors balloner, der utilsigtet blev registreret af lufthavnens radar.

Den efterfølgende påtale om, at politiet skulle have været forhåndsorienteret, beviste at den nye aktivitet var blevet bemærket.

I 2008 (sangens år) tog en patientstøtte initiativ til ”sang på hospitalet”. Tirsdag eftermiddag lyder derfor ofte fællessang og harmonikaspil på F1. Her kan patienter og pårørende deltage efter lyst og mulighed.

Efter 10 års tilstedeværelse er sygehusbesøgstjenesten i dag en integreret aktivitet på hospitalet. 4 formiddage og 2 eftermiddage om ugen får de fleste afdelinger besøg af ”støtterne”, der er let genkendelige i deres røde skjorter.

Ordningen har tilknyttet 19 patientstøtter med Ditta Hartman Hansen som aktivitetsleder. Patientstøtterne oplever arbejdet som meningsfuldt og føler sig værdsat af både patienter,
pårørende og personale.

Aktuelle programmer på Play