Næste udsendelse: 12:00 12Nyheder

TV i dag

  • 10:40KV17 - Det sidste ord (G)Spidskandidaterne fra de 13 partier og lister duellerer på ord aftenen før valget.
  • 12:0012Nyheder
  • 12:04Vejret i aften
  • 12:05Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Benny Schumann
  • 12:3512Nyheder (G)
  • 12:40Vejret i aften (G)
  • 13:0012Nyheder (G)
  • 13:04Vejret i aften (G)
  • 13:3012Nyheder (G)
  • 13:35Vejret i aften (G)
  • 14:0014Nyheder
  • 14:08Vejret i aften (G)
  • 14:3014Nyheder (G)
  • 14:39Vejret i aften (G)
  • 15:0014Nyheder (G)
  • 15:08Vejret i aften (G)
  • 15:3014Nyheder (G)
  • 15:38Vejret i aften (G)
  • 16:0014Nyheder (G)
  • 16:08Vejret i aften (G)
  • 16:3014Nyheder (G)
  • 16:38Vejret i aften (G)
  • 17:0017Nyheder
  • 17:3017Nyheder (G)
  • 17:35Vejret i morgen (G)
  • 18:0018Nyheder
  • 18:04Vejret i morgen (G)
  • 18:20KV17 - Sidste chance
  • 18:50Kulturkalenderen Vi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
  • 19:00SådanmarkDe bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Kasper Honoré
  • 19:30KV17 - Valgaften på TV 2/Bornholm

Flere imarksættere ønskes

Flere producenter til færre hektarer jord efterlyses i et nyt projekt, Imarksætter. Målet er, at gøre Bornholm mindre afhængig af fødevarer udefra.
Bornholmske asparges, gulerødder, grønkål eller spinat spredt udover flere, men mindre jordlodder. Og flere bornholmske fødevarer på bordene rundt omkring.

Det er ingredienserne til et nyt projekt med navnet Imarksætter. Og i første omgang er der lagt i ovnen til fire workshops over april og maj.

Idéen er at skabe en ny lokal madkultur, hvor land og by er bundet bedre sammen med et robust fødevaresystem. Et system, hvor bornholmerne er mindre afhængig af fødevarer udefra, fortæller projektkonsulent for Imarksætter, Tina Schjerling.

Meningen er ikke at omvende det eksisterende landbrug. Men at skabe en ny type producenter, der dyrker fødevarer på få hektarer. Og på fire forskellige workshops får interesserede indblik i hvorledes man med netværk, fællesskab og samarbejder kan udvikle den gode idé på papiret til faktiske sedler i pungen.

Og der er grobund for flere imarksættere på Bornholm. Både de lokale og ildsjæle ovrefra. Tina Schjerling rejser rundt i landet med Imarksætterprojektet og har fået mange positive tilbagemeldinger.

Derudover har projektkonsulenten også været i forbindelse med restauratører. En af dem er Maria Gill, kok og restauratør fra Provianten i Gudhjem. Og Gill hilser projektet velkommen. Hun har længe ønsket flere bornholmske fødevarer.

Første workshop er i morgen, torsdag fra klokken 18.30-21.30 på Lauegård, Gudhjemvej 64 i Gudhjem. Her man kan høre mere om projektet.

I næste workshop kan man spørge eksperter om afsætningsmuligheder. Det foregår torsdag 27. april fra klokken 19.00-21.30 i Scala Gudhjem.

Mandag 8. maj fra 18.30-21.45 i Madkulturhuset Gaarden arbejdes der mere konkret på de mest populære afsætningsmodeller.

Fjerde workshop er også på Gaarden. Her ser man nærmere på, hvordan man sammen kan skabe et landskab uden for Gudhjem med et bæredygtigt produktionslandbrug.

Se mere i nyhederne klokken 19.30 på TV 2/Bornholm.

Aktuelle programmer på Play