Næste udsendelse: 03:30 BogForum med Jesper Wung-Sung (G)

TV i dag

  • 06:0019.30Nyheder (G)
  • 06:15Kirke og meninger (G)Debatprogram, hvor Preben Kristensen, Michael Kaarby og Palle Kure diskuterer store, små og lokale spørgsmål.
  • 06:55Hammershus nye besøgscenter (G)Det dyreste kulturbyggeri på Bornholm i årtier, placeret på et af Danmarks vanskeligste byggefelter ved Nordeuropas største borgruin.
  • 07:20Jannes Have (G)Serien følger Janne, som er i gang med at føre sin egen drøm om en stor have med selvforsynende køkkenhave, gør-det-selv-projekter og drivhus ud i livet.
  • 08:0019.30Nyheder (G)
  • 08:15Kirke og meninger (G)Debatprogram, hvor Preben Kristensen, Michael Kaarby og Palle Kure diskuterer store, små og lokale spørgsmål.
  • 08:55Hammershus nye besøgscenter (G)Det dyreste kulturbyggeri på Bornholm i årtier, placeret på et af Danmarks vanskeligste byggefelter ved Nordeuropas største borgruin.
  • 09:20Stafetten - Kira Lintrup Jensen (G)Kira Lintrup Jensen Er født og opvokset på Bornholm - nærmere bestemt på østøen. Hun bor i dag med sin familie i Stenseby, hvor hun er med i initiativer for at gøre den lille by levende. Kira Lintrup Jensen er uddannet lærer og arbejder nu som skoleleder på Østerlars Friskole.
  • 09:50EKKO (G)EKKO i februar ser i anledning af havneudvidelsen i Rønne nærmere på øens sandkyster, der også naturligt gennemgår en dynamisk forandring. Vi bevæger os langs kysten hele vejen rundt om øen og møder strandbrugere, der kan fortælle om forsvundne strande og får eksperternes forklaringer. Vi finder også vandstær og hvidsisken, og med lidt held bliver det også til en puppe af natsværmeren sandugle.
  • 10:3019.30Nyheder (G)
  • 10:45Kirke og meninger (G)Debatprogram, hvor Preben Kristensen, Michael Kaarby og Palle Kure diskuterer store, små og lokale spørgsmål.
  • 11:30Hammershus nye besøgscenter (G)Det dyreste kulturbyggeri på Bornholm i årtier, placeret på et af Danmarks vanskeligste byggefelter ved Nordeuropas største borgruin.
  • 11:55Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Umahro Cadogan
  • 12:25Mellem os fra mandag (G)
  • 12:50Mellem os fra tirsdag (G)Kjeld Nielsen og Christian Dahl fra Bornholms Teknisk Samling kommer i Mellem Os for at snakke om deres passion for gamle tekniske ting. Derudover kommer Christina Hobel fra Loppeteket, der har ét års fødselsdag.
  • 13:20Mellem os fra onsdag (G)Peter Haase gæster Mellem Os, for at fortælle om en helt særlig oplevelse - Han var tidligere på ugen med til en mindehøjtidlighed for Prins Henrik. Siine Kathrine Bergman kommer også på besøg, hun har startet Wedding on the Rocks, som hjælper forlovede par med at blive gift på Bornholm.
  • 13:45Mellem os fra torsdag (G)I torsdagens Mellem os får vi først besøg af Celina Simonsen, der fik en andenplads i MGP 2018. Hun har taget sin mor med, og de snakker om den fantastiske oplevesle at være med til sådan et stort show og komme så langt. Strikdesigner, workshops, blogger og flere andre ting bliver der snakket om, når Mo Lehn torsdag er i studiet.
  • 14:34Vejret i aften
  • 14:35EKKO (G)EKKO i februar ser i anledning af havneudvidelsen i Rønne nærmere på øens sandkyster, der også naturligt gennemgår en dynamisk forandring. Vi bevæger os langs kysten hele vejen rundt om øen og møder strandbrugere, der kan fortælle om forsvundne strande og får eksperternes forklaringer. Vi finder også vandstær og hvidsisken, og med lidt held bliver det også til en puppe af natsværmeren sandugle.
  • 15:20Kokken og kogekonen (G)Kogekone Grethe Viborg og kok Mikkel Marschall laver hver deres version af den bornholmske ret stegt flæsk med stønn-kager og æblekompot.
  • 15:50Det rene genbrug (G)I dette program skal vi besøge Kirkens Korshærs genbrugsbutik i Aakirkeby. Den er 100% drevet af frivillige, og pengene går til socialt hjælpearbejde her i landet. Vi skal med med Hardy og Niels ud at hente møbler, og vi er med, når der bliver gjort hovedrent i butikken.
  • 16:30Hammershus nye besøgscenter (G)Det dyreste kulturbyggeri på Bornholm i årtier, placeret på et af Danmarks vanskeligste byggefelter ved Nordeuropas største borgruin.
  • 17:0017Nyheder
  • 17:04Vejret i morgen
  • 17:05Sprogblomster (G)TV 2/Bornholms sprogleg, hvor to hold dyster om at gætte hinandens ord fra det bornholmske ordlager.
  • 17:45Kulturreportagen - Jazzcamp (G)Kulturreportagen besøger denne gang seks modige piger på Svanekegaarden, som har kastet sig ud i at prøve kræfter med jazzens univers til en jazzcamp.
  • 18:0018Nyheder
  • 18:04Vejret i morgen (G)
  • 18:05Kokken og kogekonen (G)Kogekone Grethe Viborg og kok Mikkel Marschall laver hver deres version af den bornholmske ret stegt flæsk med stønn-kager og æblekompot.
  • 18:35Kirke og meninger (G)Debatprogram, hvor Preben Kristensen, Michael Kaarby og Palle Kure diskuterer store, små og lokale spørgsmål.
  • 19:15Kulturreportagen - På Flugt (G)I samarbejde med Nationalmuseet viser Bornholms Museum for tiden en udstilling om de mennesker, der er på flugt over Middelhavet og op gennem Europa.
  • 19:3019.30Nyheder og sport
  • 19:44Vejret i morgen (G)
  • 19:45Månedens foredrag - Finn Ole NielsenFinn Ole Nielsen, chefarkæolog ved Bornholms Museum, fortæller om årets gang i den arkæologiske afdeling.
  • 20:40Hammershus nye besøgscenter (G)Det dyreste kulturbyggeri på Bornholm i årtier, placeret på et af Danmarks vanskeligste byggefelter ved Nordeuropas største borgruin.
  • 21:08Vejret i morgen (G)
  • 21:10SådanmarkDe bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Umahro Cadogan
  • 21:35Nationalpark Thy (6:52)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 22:0519.30Nyheder og sport (G)
  • 22:20Månedens foredrag - Finn Ole Nielsen (G)Finn Ole Nielsen, chefarkæolog ved Bornholms Museum, fortæller om årets gang i den arkæologiske afdeling.
  • 23:14Vejret i morgen (G)
  • 23:15Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Umahro Cadogan
  • 00:0019.30Nyheder og sport (G)
  • 00:10EKKO (G)EKKO i februar ser i anledning af havneudvidelsen i Rønne nærmere på øens sandkyster, der også naturligt gennemgår en dynamisk forandring. Vi bevæger os langs kysten hele vejen rundt om øen og møder strandbrugere, der kan fortælle om forsvundne strande og får eksperternes forklaringer. Vi finder også vandstær og hvidsisken, og med lidt held bliver det også til en puppe af natsværmeren sandugle.
  • 00:55Kokken og kogekonen (G)Kogekone Grethe Viborg og kok Mikkel Marschall laver hver deres version af den bornholmske ret stegt flæsk med stønn-kager og æblekompot.
  • 01:25Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Umahro Cadogan
  • 01:55Bogforum - Lene Dybdahl
  • 02:15Månedens foredrag - Michael Thorsen (G)
  • 03:00Bornholmske smalfilm - fiskeriet ved Grønland (G)Fiskeskipper Kristian Barslund Jensen, Nexø, er gæst I denne udsendelse. Med hjælp fra smalfilm optaget i 1969 følger vi fire både, der sejler fra Svaneke til Grønland for at fiske laks. Kristian Barslund Jensen fortæller, om første gang han var med sin far for at fiske laks ved Grønland.
  • 03:30BogForum med Jesper Wung-Sung (G)Signe Ryge fra TV2 Fyn interviewer forfatter Jesper Wung-Sung. Jesper Wung-Sung er aktuel med bogen ”Ud med Knud”. Bogen handler om børn med kræft.
  • 04:00Hammershus nye besøgscenter (G)Det dyreste kulturbyggeri på Bornholm i årtier, placeret på et af Danmarks vanskeligste byggefelter ved Nordeuropas største borgruin.
  • 04:30Stafetten - Jeanette Baunkjær (G)Jeanette Baunkjær er ægte Sandvigbo. Hun har boet i byen hele sit liv med en enkelt afstikker til Allinge i et par år. Hun har de sidste år uddannet sig til bedemand, og har startet sin egen forretning.
  • 05:00Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Umahro Cadogan

Restauranter er imod madspild-forslag

Landbrug & fødevarer foreslår, at det skal være obligatorisk for restauranter at have doggybags for at stoppe madspild. Men de bornholmske restauranter er imod.
Restaurantgæster skal altid kunne få de rester med hjem, som de levner på tallerken.

Det mener Landbrug & Fødevarer i et forsøg på at reducere restaurant- og hotelbranchens madspil.

- Jeg tror alle kan blive enige om, at det er fjollet at smide lækker mad ud. Hvis man har lavet for meget mad til aften derhjemme, er det normale jo også at stille resterne i køleskabet eller fryseren, det kan vi ligeså godt også gøre, når vi har været ude at spise på en restaurant, siger direktør for Landbrug & Fødevarer Karen Hækkerup i en pressemeddelelse.

Men de bornholmske restauranter mener ikke, at det er det rigtige sted at fokusere.

- De rester, der eventuelt er på en tallerken, er så små i forhold til de ressourcer, der er ved at producere emballagen, siger Daniel Kruse, der er køkkenchef på restaurant Molen.

Men det er pressechefen hos Landbrug & Fødevarer uenige i.

- De miljøomkostninger ved produktionen af en doggybag er mindre i forhold til det ressourcespild, der er ved at have produceret mad, som så ryger ud i skraldespanden, siger Søren Andersen og uddyber.

-Doggybags er fremstillet af genbrugsmateriale, som er nedbrydeligt, og restauranterne får dem gratis, siger Søren Andersen, pressechef i Landbrug & Fødevarer.

Pakhuset i Svaneke mener, at ideen er god, men at ideen ikke er tænkt til ende.

- Det er en sympatisk tanke, men hvis det skal være obligatorisk, så skal ansvaret for maden frafalde restauranten, når gæsterne forlader den. For hvis en familie får en doggybag fra os og opbevarer den i en varm bil i flere timer, fordi de kører et sted hen, og så først spiser den senere, så kan de blive syge, siger Jacob Turman, ejer af Pakhuset.

De nyeste tal om madspild stammer fra 2012 og viser, at restaurationer og hoteller årligt smider 29.000 tons mad ud. Men det tal mener ejer af MâdaGO, Mikkel Finne, ikke madspild fra gæsterne har en stor andel af.

- Det store madspild skyldes i højere grad, at der er høje krav fra Levnedsmiddelstyrelsen, så mad skal smides ud, hvis det afviger to grader. Samtidig så er der også en masse spild fra produktionen af maden, eksempelvis skræller fra gulerødder og andre ting i forarbejdningen, siger Mikkel Finne.

- Derudover så vil det også være et problem med hygiejnen, hvis maden skal ud i køkkenet igen og ned i en boks, fordi der kan være bakterier fra folks tallerken, samtidig med at kokkene står ved siden af og er i gang med at tilberede mad, siger MâdaGos ejer.

Restaurant Molen, Restaurant Pakhuset Svaneke og Mâdago understreger, at gæster kan få mad hjem, hvis de beder om det.

Aktuelle programmer på Play