Næste udsendelse: 15:00 14Nyheder (G)

TV i dag

  • 14:35360 (G)Debatprogrammet 360, med aktuelle gæster i studiet.
  • 15:0014Nyheder (G)
  • 15:08Vejret i aften (G)
  • 15:10Kong Gulerod (G)Temaet er Klar, Parat, havestart. Havefolket tripper og alting er på nippet til at eksplodere i haven så snart varmen kommer. Vi får besøg af Kurt fra Karens Minde, der viser hvordan man etablerer et hügelbed helt efter permakulturprincipperne. Vi skal også en tur ned til Plantagen i Svaneke, hvor ciderfolkene fra Vestermarie Plantage lærer, hvordan man poder sine egne æbletræer, og så skal vi se på barrods-stauder - et helt nyt område som Sissel fra Blomsterverden har kastet sig over.
  • 16:0014Nyheder (G)
  • 16:08Vejret i aften (G)
  • 16:3014Nyheder (G)
  • 16:39Vejret i aften (G)
  • 17:0017Nyheder
  • 17:04Vejret i morgen
  • 17:05Sprogblomster (G)TV 2/Bornholms sprogleg, hvor to hold dyster om at gætte hinandens ord fra det bornholmske ordlager.
  • 17:45Kulturkalenderen (G)Vi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
  • 18:0018Nyheder
  • 18:04Vejret i morgen (G)
  • 18:05Mellem os (G)I torsdagens udgave af Mellem os får vi besøg af Michael Møller, der står bag projektet Klar-til-job. Derudover kommer Michael Koefoed-Hansen, der har en stor interesse for danske færger.
  • 18:30Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medværter: Flemming Madsen og Patrick Pedersen (Mændenes Maddyst)
  • 19:00Kolonihaven (6:25) (G)Gert og Nancy får hjælp til at komme til bunds i de enorme mængder affald, der ligger overalt på deres grund og i huset. To af deres tre børn kommer på besøg i weekenden, og de er ikke helt forberedte på det projekt, forældrene har gang i.
  • 19:10Kulturreportagen - Klovnetræning (G)I denne uge bliver der er for en kort stund lukket ned for det perfekte, når vi møder det uperfekte til klovnetræning i Cirkus Stjerneskuds lokaler.
  • 19:15Kulturkalenderen (G)Vi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
  • 19:3019.30Nyheder
  • 19:45Musikhjørnet med Maria Sita TrioSangerinden Maria Sita har i 2017 dannet en ny trio med sin mangeårige samarbejdspartner Thomas Thor på keyboards og den rutinerede bornholmske bassist Henrik Salinas. Blandt hendes udgivelser er CD'erne Choose fra 2007, Ord fra 2011 & Music For Hearts fra 2016. De seneste fire år har hun haft et tæt musikalsk samarbejde med Thomas Thor, som under navnet Music For Hearts har spillet nye originale sange i København og på Bornholm.
  • 19:54Vejret i morgen (G)
  • 19:55Kirke og meninger Debatprogram, hvor Dean Andersen, Hasse Falk Jakobsen og Peter Hauge Madsen diskuterer store, små og lokale spørgsmål.
  • 20:35360 (G)Debatprogrammet 360, med aktuelle gæster i studiet.
  • 20:58Vejret i morgen (G)
  • 21:00SådanmarkDe bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Casper Steinfath
  • 21:30Fangstgaranti: Karper og GedderFiskenørderne Frank og Peter er taget til en lille hemmelig skovsø på jagt efter karper. Og når man skal pürch-fiske, så handler det om at være helt stille. Og det er ikke lige Franks stærke side.
  • 22:0019.30Nyheder (G)
  • 22:15Musikhjørnet med Maria Sita Trio (G)Sangerinden Maria Sita har i 2017 dannet en ny trio med sin mangeårige samarbejdspartner Thomas Thor på keyboards og den rutinerede bornholmske bassist Henrik Salinas. Blandt hendes udgivelser er CD'erne Choose fra 2007, Ord fra 2011 & Music For Hearts fra 2016. De seneste fire år har hun haft et tæt musikalsk samarbejde med Thomas Thor, som under navnet Music For Hearts har spillet nye originale sange i København og på Bornholm.
  • 22:24Vejret i morgen (G)
  • 22:25Kirke og meninger (G)Debatprogram, hvor Dean Andersen, Hasse Falk Jakobsen og Peter Hauge Madsen diskuterer store, små og lokale spørgsmål.
  • 23:05360 (G)Debatprogrammet 360, med aktuelle gæster i studiet.
  • 23:30Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Casper Steinfath
  • 00:0019.30Nyheder (G)
  • 00:15Musikhjørnet med Maria Sita Trio (G)Sangerinden Maria Sita har i 2017 dannet en ny trio med sin mangeårige samarbejdspartner Thomas Thor på keyboards og den rutinerede bornholmske bassist Henrik Salinas. Blandt hendes udgivelser er CD'erne Choose fra 2007, Ord fra 2011 & Music For Hearts fra 2016. De seneste fire år har hun haft et tæt musikalsk samarbejde med Thomas Thor, som under navnet Music For Hearts har spillet nye originale sange i København og på Bornholm.
  • 00:25Kirke og meninger (G)Debatprogram, hvor Dean Andersen, Hasse Falk Jakobsen og Peter Hauge Madsen diskuterer store, små og lokale spørgsmål.
  • 01:05360 (G)Debatprogrammet 360, med aktuelle gæster i studiet.
  • 01:30Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Casper Steinfath
  • 01:55Bogforum - Stine Spedsberg (G)
  • 02:15Månedens foredrag - Tonny Koefoed Larsen (G)Tonny Koefoed Larsen fortæller om en kærlighedshistorie fra hans egen slægt. Romancen beretter fint om livet og forholdet på landet på Bornholm i slutningen af 1800tallet.
  • 03:10Krimimesse 2015 - Claus Lohmann (G)Blod, mord og spænding var på dagsordenen under Krimimessen i Fængslet i Horsens. Værter og journalister fra syv TV 2-regionalstationer interviewede forfattere og markante personligheder med særlig tilknytning til stationens sendeområde.
  • 03:40Mens du sover (2:12) (G)Vi er taget på natreportage for at møde nogle af dem der arbejder, mens du sover.
  • 04:10360 (G)Debatprogrammet 360, med aktuelle gæster i studiet.
  • 04:35Stafetten - Flemming Frandsen (G)Flemming Frandsen kom til Bornholm som 17 årig efter en ungdom i Canada. Han fandt hurtigt sin hustru på Bornholm, og han har nu ingen planer om at forlade øen. Flemming Frandsen arbejder som lærer, og tro er en vigtig og stor del af hanss liv.
  • 05:05Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Casper Steinfath

Restauranter er imod madspild-forslag

Landbrug & fødevarer foreslår, at det skal være obligatorisk for restauranter at have doggybags for at stoppe madspild. Men de bornholmske restauranter er imod.
Restaurantgæster skal altid kunne få de rester med hjem, som de levner på tallerken.

Det mener Landbrug & Fødevarer i et forsøg på at reducere restaurant- og hotelbranchens madspil.

- Jeg tror alle kan blive enige om, at det er fjollet at smide lækker mad ud. Hvis man har lavet for meget mad til aften derhjemme, er det normale jo også at stille resterne i køleskabet eller fryseren, det kan vi ligeså godt også gøre, når vi har været ude at spise på en restaurant, siger direktør for Landbrug & Fødevarer Karen Hækkerup i en pressemeddelelse.

Men de bornholmske restauranter mener ikke, at det er det rigtige sted at fokusere.

- De rester, der eventuelt er på en tallerken, er så små i forhold til de ressourcer, der er ved at producere emballagen, siger Daniel Kruse, der er køkkenchef på restaurant Molen.

Men det er pressechefen hos Landbrug & Fødevarer uenige i.

- De miljøomkostninger ved produktionen af en doggybag er mindre i forhold til det ressourcespild, der er ved at have produceret mad, som så ryger ud i skraldespanden, siger Søren Andersen og uddyber.

-Doggybags er fremstillet af genbrugsmateriale, som er nedbrydeligt, og restauranterne får dem gratis, siger Søren Andersen, pressechef i Landbrug & Fødevarer.

Pakhuset i Svaneke mener, at ideen er god, men at ideen ikke er tænkt til ende.

- Det er en sympatisk tanke, men hvis det skal være obligatorisk, så skal ansvaret for maden frafalde restauranten, når gæsterne forlader den. For hvis en familie får en doggybag fra os og opbevarer den i en varm bil i flere timer, fordi de kører et sted hen, og så først spiser den senere, så kan de blive syge, siger Jacob Turman, ejer af Pakhuset.

De nyeste tal om madspild stammer fra 2012 og viser, at restaurationer og hoteller årligt smider 29.000 tons mad ud. Men det tal mener ejer af MâdaGO, Mikkel Finne, ikke madspild fra gæsterne har en stor andel af.

- Det store madspild skyldes i højere grad, at der er høje krav fra Levnedsmiddelstyrelsen, så mad skal smides ud, hvis det afviger to grader. Samtidig så er der også en masse spild fra produktionen af maden, eksempelvis skræller fra gulerødder og andre ting i forarbejdningen, siger Mikkel Finne.

- Derudover så vil det også være et problem med hygiejnen, hvis maden skal ud i køkkenet igen og ned i en boks, fordi der kan være bakterier fra folks tallerken, samtidig med at kokkene står ved siden af og er i gang med at tilberede mad, siger MâdaGos ejer.

Restaurant Molen, Restaurant Pakhuset Svaneke og Mâdago understreger, at gæster kan få mad hjem, hvis de beder om det.

Aktuelle programmer på Play