Næste udsendelse: 01:15 Stafetten - Simon Sandbye (G)

TV i dag

  • 06:0019.30Nyheder (G)
  • 06:15Billeddetektiverne (G)I dagens udgave af Billeddetektiverne vender Tom Nielsen fra Tejn tilbage med billeder fra sejlklubben i Tejn, der snart har jubilæum.
  • 06:45Kirke og meninger (G)Debatprogram, hvor Henriette Ry Nielsen, Carsten Møller-Christensen og Meghan Jenny Welsch Jakobsen diskuterer store, små og lokale spørgsmål.
  • 07:20Kokken og kogekonen - Palthæsta med forloren fåremælk (G)Traditionelle bornholmske opskrifter fortolkes af kogekone Grethe Viborg og moderne kok Mikkel Marchall. I seks madprogrammer sætter vi fokus på gamle bornholmske specialiteter i rammerne på Bornholms Madkulturhus. I dag Palthæsta med forloren fåremælk.
  • 08:0019.30Nyheder (G)
  • 08:15Billeddetektiverne (G)I dagens udgave af Billeddetektiverne vender Tom Nielsen fra Tejn tilbage med billeder fra sejlklubben i Tejn, der snart har jubilæum.
  • 08:40Kirke og meninger (G)Debatprogram, hvor Henriette Ry Nielsen, Carsten Møller-Christensen og Meghan Jenny Welsch Jakobsen diskuterer store, små og lokale spørgsmål.
  • 09:20E65 Bornholm (G)I den her udgave af E65 – nu på Bornholm skal vi høre om russisk soldat, der ligger begravet på Hammeren, et gammelt vadested og kanonen på Sorthat Skanse.
  • 09:45De Usynlige - På tålt ophold (3) (G)Mød Nabinto fra Congo, der ikke kan rejse hjem og nu lever på tålt ophold på ubestemt tid.
  • 10:3019.30Nyheder (G)
  • 10:45Billeddetektiverne (G)I dagens udgave af Billeddetektiverne vender Tom Nielsen fra Tejn tilbage med billeder fra sejlklubben i Tejn, der snart har jubilæum.
  • 11:15Kirke og meninger (G)Debatprogram, hvor Henriette Ry Nielsen, Carsten Møller-Christensen og Meghan Jenny Welsch Jakobsen diskuterer store, små og lokale spørgsmål.
  • 11:50ÆGTE | ØFØDT
  • 12:00Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Maria Lucia Heiberg Rosenberg
  • 12:30Mellem os fra mandag (G)I dag er Masja Juel og Martin Barslund Jensen i Mellem Os, da de har valgt at flytte tilbage til Bornholm og starte virksomhed op. Lene Møller og Kim Rasmussen fortæller om Tejn IF, der er danmarksmestre i foreningsudvikling.
  • 13:00Mellem os fra tirsdag (G)I tirsdagens Mellem os kommer Birthe Petersen og Ruth Lærkedahl, der fortæller om et nyt initiativ hos aktivitetscenteret i Hasle, hvor ældre kan komme ud og gå tur. Senere gæster Klaus Bjerregård studiet til en snak om at leve af at sælge figentræer.
  • 13:30Mellem os fra onsdag (G)I dag får vi besøg af Mads Kofod, der fortæller om sin tid som direktør for Campus Bornholm. Bibliotekar Marie Wildt kommer også og giver sit bud på gode efterårsbøger
  • 13:58Vejret i aften
  • 14:00Mellem os fra torsdag (G)
  • 14:30Sprogblomster (G)TV 2/Bornholms sprogleg, hvor to hold, dyster om at gætte hinandens ord fra det bornholmske ordlager.
  • 15:10Kokken og kogekonen - Brændesnude (G)Traditionelle bornholmske opskrifter fortolkes af kogekone Grethe Viborg og moderne kok Mikkel Marchall. I seks madprogrammer sætter vi fokus på gamle bornholmske specialiteter i rammerne på Bornholms Madkulturhus. I dag Brændesnude.
  • 15:3570 år med KZ 7 (G)Kai Munch fra Rønne elsker de gamle, danske KZ fly. Og vi skal høre historien om det glemte, danske flyeventyr og vi skal med Kai ud at flyve i hans 70 år gamle KZ 7.
  • 16:20Stafetten - Thomas Kaas Pedersen (G)Thomas Pedersen blev kendt på Bornholm hovedsageligt for sine fritgående grise. Efter landmanslivet sluttede brat arbejder han nu både i en børnehave og i sin kirke.
  • 17:0017Nyheder
  • 17:04Vejret i morgen
  • 17:05Kong Gulerod (G)Der kommer både gris og grønt på gaflen i oktoberprogrammet. Brombær-grisene skæres op af en slagter fra Hallegård og vi ser på nogle af udskæringerne. Kokken Søren Tornberg tilbereder to lækre retter af boven og vi besøger Karensminde i Vestermarie som gennem de sidste 30 år har arbejdet med permakulturens principper. Hjemme følger vi op på køkkenhaven som også er under omlægning, så de meget tidskrævende grønsagsbede bliver til bede med bærbuske der kræver mindre pasning.
  • 18:0018Nyheder
  • 18:04Vejret i morgen (G)
  • 18:05Kirke og meninger (G)Debatprogram, hvor Henriette Ry Nielsen, Carsten Møller-Christensen og Meghan Jenny Welsch Jakobsen diskuterer store, små og lokale spørgsmål.
  • 18:40Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Maria Lucia Heiberg Rosenberg
  • 19:10Kulturreportagen (G)Ikke et ord om kommunalvalg - men folkene bag Svaneke Cabaret har valgt at fokusere på de dagligdags valg, vi hele tiden bliver stillet overfor. Vi er med til en af de sidste prøver inden premieren
  • 19:15ÆGTE | ØFØDT
  • 19:3019.30Nyheder og sport
  • 19:44Vejret i morgen (G)
  • 19:45Bagom TV 2/Bornholms valgdækning (G)91 fotografer, journalister, teknikere, rengøring- og køkkenpersonale fra TV 2/Bornholm var på arbejde på valgdagen, hvilket gør det til stationens hidtil største valgproduktion. Se med bag om TV 2/Bornholms valgdækning.
  • 20:10Kokken og kogekonen - Palthæsta med forloren fåremælk (G)Traditionelle bornholmske opskrifter fortolkes af kogekone Grethe Viborg og moderne kok Mikkel Marchall. I seks madprogrammer sætter vi fokus på gamle bornholmske specialiteter i rammerne på Bornholms Madkulturhus. I dag Palthæsta med forloren fåremælk.
  • 20:40Stafetten - Lisa Korsgaard Westh (G)Jurist Lisa Korsgaard Westh er fra Jylland. Under studietiden i Aarhus mødte hun sin mand og i dag bor de med deres fire børn på en stor gård udenfor Klemensker.
  • 21:04Vejret i morgen (G)
  • 21:05SådanmarkDe bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Katrine Engberg
  • 21:30Mit kæreste eje Thisted (1:3)Hvad er det værd? Seerne viser et arvestykke eller et loppefund frem krydret med en god historie. Auktionsleder Hans Jørgen Eriksen supplerer oplysningerne og giver en pris. Denne gang fra Thisted.
  • 22:0019.30Nyheder og sport (G)
  • 22:14Vejret i morgen (G)
  • 22:20Bagom TV 2/Bornholms valgdækning (G)91 fotografer, journalister, teknikere, rengøring- og køkkenpersonale fra TV 2/Bornholm var på arbejde på valgdagen, hvilket gør det til stationens hidtil største valgproduktion. Se med bag om TV 2/Bornholms valgdækning.
  • 22:45Kokken og kogekonen - Palthæsta med forloren fåremælk (G)Traditionelle bornholmske opskrifter fortolkes af kogekone Grethe Viborg og moderne kok Mikkel Marchall. I seks madprogrammer sætter vi fokus på gamle bornholmske specialiteter i rammerne på Bornholms Madkulturhus. I dag Palthæsta med forloren fåremælk.
  • 23:15360 (G)Debatprogrammet 360, med aktuelle gæster i studiet.
  • 23:35Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Katrine Engberg
  • 00:0019.30Nyheder og sport (G)
  • 00:15Bagom TV 2/Bornholms valgdækning (G)91 fotografer, journalister, teknikere, rengøring- og køkkenpersonale fra TV 2/Bornholm var på arbejde på valgdagen, hvilket gør det til stationens hidtil største valgproduktion. Se med bag om TV 2/Bornholms valgdækning.
  • 00:45E65 Bornholm (G)I den her udgave af E65 – nu på Bornholm skal vi høre om russisk soldat, der ligger begravet på Hammeren, et gammelt vadested og kanonen på Sorthat Skanse.
  • 01:15Stafetten - Simon Sandbye (G)Simon Sandbye er lige præcis ikke født på Bornholm men han har boet på øen langt det meste af sit liv. Musik har været hans et og alt siden efterskoletiden. I dag lever han også af musik - både som lærer og som optrædende.
  • 01:40Månedens foredrag: Hammershus og Lilleborg (G)Hver måned sender vi et spændende foredrag. Denne gang med titlen " Hammershus og Lilleborg". Arkæolog Michael Thorsen, fra Bornholms Museum, beretter om udgravninger, fund og nyeste viden om de to borge.
  • 02:30Flere sider af Lene Dybdahl (G)Fantasyforfatter Lene Dybdahl fortæller om sin bog "Skyriel".
  • 03:00Bornholm knokler - Lædersmed (G)Læderhåndværket er meget gammelt. Selvom det ikke er ligeså udbredt som det var tidligere, så er der stadig folk der arbejder med det ædle og luksuriøse materiale. En af dem der arbejder med det bor her på Bornholm, og han har sagt ja til at vi kommer forbi og knokler for at forvandle en læderstrimmel til et bælte.
  • 03:40Søens folk (G)Ivar Holm skal krydse Atlanten med Skoleskibet Danmark. Carsten Schmidt er fratrådt aktiv tjeneste i Søværnet, men bliver alligevel sendt til Grønland af sin gamle arbejdsplads.
  • 04:05I Østersøens dyb: Sose 1 (G)19 skibe strandede i bugten ved Sose i 1600-tallet. Mange hundrede ja måske over tusinde omkom i det der af historikere betegnes som et af danmarkshistoriens største skibsforlis. Over tre udsendelser forsøger I Østersøens Dyb at finde spor fra det gamle skibsforlis.
  • 04:30Billeddetektiverne - hjælp Ø-arkivet (G)Anette Eriksen viser billeder fra Ø-arkivet, hvor hun gerne vil have hjælp til at finde ud, hvem der er på billederne. Der ligger tusindvis af billeder i arkivet, med flotte motiver, men hvor ingen ved, hvem der er på billederne. Andre Jensen viser billeder fra Rønne Havn.
  • 05:00Stafetten - Susanne Kristensen (G)Susanne Kristensen er ægte bornholmer med kun et år væk fra øen. Hun har arbejdet med mennesker hele sit liv og det nyder hun stadig. Hun og hendes mand har i flere år haft plejebørn i det store hus i Rønne. Susanne Kristensen er troende, og det er et gennemgående tema i dette afsnit af Stafetten.

Restauranter er imod madspild-forslag

Landbrug & fødevarer foreslår, at det skal være obligatorisk for restauranter at have doggybags for at stoppe madspild. Men de bornholmske restauranter er imod.
Restaurantgæster skal altid kunne få de rester med hjem, som de levner på tallerken.

Det mener Landbrug & Fødevarer i et forsøg på at reducere restaurant- og hotelbranchens madspil.

- Jeg tror alle kan blive enige om, at det er fjollet at smide lækker mad ud. Hvis man har lavet for meget mad til aften derhjemme, er det normale jo også at stille resterne i køleskabet eller fryseren, det kan vi ligeså godt også gøre, når vi har været ude at spise på en restaurant, siger direktør for Landbrug & Fødevarer Karen Hækkerup i en pressemeddelelse.

Men de bornholmske restauranter mener ikke, at det er det rigtige sted at fokusere.

- De rester, der eventuelt er på en tallerken, er så små i forhold til de ressourcer, der er ved at producere emballagen, siger Daniel Kruse, der er køkkenchef på restaurant Molen.

Men det er pressechefen hos Landbrug & Fødevarer uenige i.

- De miljøomkostninger ved produktionen af en doggybag er mindre i forhold til det ressourcespild, der er ved at have produceret mad, som så ryger ud i skraldespanden, siger Søren Andersen og uddyber.

-Doggybags er fremstillet af genbrugsmateriale, som er nedbrydeligt, og restauranterne får dem gratis, siger Søren Andersen, pressechef i Landbrug & Fødevarer.

Pakhuset i Svaneke mener, at ideen er god, men at ideen ikke er tænkt til ende.

- Det er en sympatisk tanke, men hvis det skal være obligatorisk, så skal ansvaret for maden frafalde restauranten, når gæsterne forlader den. For hvis en familie får en doggybag fra os og opbevarer den i en varm bil i flere timer, fordi de kører et sted hen, og så først spiser den senere, så kan de blive syge, siger Jacob Turman, ejer af Pakhuset.

De nyeste tal om madspild stammer fra 2012 og viser, at restaurationer og hoteller årligt smider 29.000 tons mad ud. Men det tal mener ejer af MâdaGO, Mikkel Finne, ikke madspild fra gæsterne har en stor andel af.

- Det store madspild skyldes i højere grad, at der er høje krav fra Levnedsmiddelstyrelsen, så mad skal smides ud, hvis det afviger to grader. Samtidig så er der også en masse spild fra produktionen af maden, eksempelvis skræller fra gulerødder og andre ting i forarbejdningen, siger Mikkel Finne.

- Derudover så vil det også være et problem med hygiejnen, hvis maden skal ud i køkkenet igen og ned i en boks, fordi der kan være bakterier fra folks tallerken, samtidig med at kokkene står ved siden af og er i gang med at tilberede mad, siger MâdaGos ejer.

Restaurant Molen, Restaurant Pakhuset Svaneke og Mâdago understreger, at gæster kan få mad hjem, hvis de beder om det.

Aktuelle programmer på Play