Næste udsendelse: 21:30 Sportsaften - NB Bornholms sæsonafslutning

TV i dag

 • 21:00SådanmarkDe bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Torben Munksgaard
 • 21:30Sportsaften - NB Bornholms sæsonafslutning
 • 22:0022Nyheder
 • 22:09Vejret i morgen (G)
 • 22:10Sol over Gudhjem - de fire kokke (G)Den tiende vinder skal kåres i Danmarks største kokkekonkurrence Sol over Gudhjem. I dette portrætprogram møder vi de fire kokke, der skal dyste om titlen. Vi besøger dem på deres respektive hjemmebaner i køkkenerne på Restaurant Substans i Aarhus, På Falsled Kro på Sydfyn, På Restaurant Kiin Kiin i København og i Huset Rå i Allinge på Bornholm. Her får kokkene for første gang fingrene i nogle af de ingredienser, de senere skal trylle om til lækre gourmetretter, og straks går de i gang med at teste de første idéer til konkurrencen.
 • 22:40Mellem os (G)Anders Lindholm er netop hjemkommet fra Bangladesh, hvor han har været teamleder på et projekt, der havde til formål at bygge et logistisk center til distribution af fødevarer til verdens største flygtningelejr. Du kan møde ham i onsdagens udgave af Mellem Os og høre om hans bedrifter. Jette Hvidtfeldt er også i studiet. Hun har skrevet bogen "Det gik udmærket" om Niels Anker Kofoed, og hun fortæller om sit arbejde med bogen.
 • 23:10Kulturreportagen (G)Nerovid Chan har været i Athen for at hjælpe den kristne organisation Faros. De har 22 uledsagede flygtningebørn boende på et shelter og har blandt andet brug for praktisk hjælp.
 • 23:15Kulturkalenderen (G)Vi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
 • 23:30Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Torben Munksgaard
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Møde i Region Hovedstaden d. 19. juni (G)
 • 03:55Sol over Gudhjem - de fire kokke (G)Den tiende vinder skal kåres i Danmarks største kokkekonkurrence Sol over Gudhjem. I dette portrætprogram møder vi de fire kokke, der skal dyste om titlen. Vi besøger dem på deres respektive hjemmebaner i køkkenerne på Restaurant Substans i Aarhus, På Falsled Kro på Sydfyn, På Restaurant Kiin Kiin i København og i Huset Rå i Allinge på Bornholm. Her får kokkene for første gang fingrene i nogle af de ingredienser, de senere skal trylle om til lækre gourmetretter, og straks går de i gang med at teste de første idéer til konkurrencen.
 • 04:30Mellem os (G)Anders Lindholm er netop hjemkommet fra Bangladesh, hvor han har været teamleder på et projekt, der havde til formål at bygge et logistisk center til distribution af fødevarer til verdens største flygtningelejr. Du kan møde ham i onsdagens udgave af Mellem Os og høre om hans bedrifter. Jette Hvidtfeldt er også i studiet. Hun har skrevet bogen "Det gik udmærket" om Niels Anker Kofoed, og hun fortæller om sit arbejde med bogen.
 • 05:00Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Torben Munksgaard

Kobberfund ved Vasagård

På udgravningspladsen Vasagård har arkæologer gjort et særpræget fund - et stykke kobber, som kan vise sig at stamme fra en økse.
I dag blev et stykke kobber gravet endeligt fri af udgravningen ved Vasagård sydvest for Aakirkeby.

Kobberstykket er fundet i forbindelse med udgravningen af et rundt bygningsanlæg fra stenalderen med en diameter på 9,15 meter, og det kan derfor dateres til tiden omkring 2900-2800 år f.Kr.

- Kobberet er meget, meget sjældent. Og at vi så står med et rundt anlæg, hvor der indgår en kobbergenstand i, det er ubeskriveligt, når man som arkæolog skal behandle det her anlæg, siger Michael Thorsen, der er arkæolog ved Bornholms Museum og står bag udgravningen af pladsen.

Man ved endnu ikke, hvilken form kobberet har, da det skal blive inden i en større klump jord, indtil det kan undersøges nærmere. Jordklumpen, som kobberet sidder i, er i dag blevet gravet fri og støbt ind i gips, inden det sendes til røntgen og yderligere undersøgelser på Sjælland.

- Mit bedste bud på, hvad kobbergenstanden er, det er, at det er et fragment af en kobberøkse. Men vi må se, hvad røntgenfotografierne afslører til at starte med, siger Michael Thorsen.

Ifølge Michael Thorsen er fundet så stort, at det kan ende på Slots- og Kulturstyrelsens top ti-liste over fund i år.

- Jeg vurderer, det er en oplagt kandidat, siger arkæologen.

Aktuelle programmer på Play