Næste udsendelse: 20:30 Mellem os

TV i dag

  • 20:05Stafetten - Lisa Korsgaard WesthJurist Lisa Korsgaard Westh er fra Jylland. Under studietiden i Aarhus mødte hun sin mand og i dag bor de med deres fire børn på en stor gård udenfor Klemensker.
  • 20:30Mellem os
  • 20:58Vejret i morgen (G)
  • 21:00SådanmarkDe bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Maria Lucia Heiberg Rosenberg
  • 21:30Er Der Nogen ? Reportage om spøgelsesjægere.
  • 22:0022Nyheder
  • 22:09Vejret i morgen (G)
  • 22:10360 (G)Debatprogrammet 360, med aktuelle gæster i studiet.
  • 22:30Stafetten - Lisa Korsgaard Westh (G)Jurist Lisa Korsgaard Westh er fra Jylland. Under studietiden i Aarhus mødte hun sin mand og i dag bor de med deres fire børn på en stor gård udenfor Klemensker.
  • 22:55Mellem os (G)
  • 23:25Kulturreportagen (G)Kunstneren Esben Klemann er i gang med værket, der skal opføres i rundkørslen ved Torneværksvej og Østre Ringvej i Rønne. Det er den tredie rundkørsel, hvori der skal opføres kunst. Men hvad er det, Esben Klemann vil opføre, og hvordan arbejder han med beton som materiale? Mød Esben Klemann i Kulturreportagen.
  • 23:30Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Maria Lucia Heiberg Rosenberg
  • 00:0022Nyheder (G)
  • 00:10360 (G)Debatprogrammet 360, med aktuelle gæster i studiet.
  • 00:30Stafetten - Lisa Korsgaard Westh (G)Jurist Lisa Korsgaard Westh er fra Jylland. Under studietiden i Aarhus mødte hun sin mand og i dag bor de med deres fire børn på en stor gård udenfor Klemensker.
  • 00:55Mellem os (G)
  • 01:20Stafetten - Ben Woodhams (G)Ben Woodhams har boet flere steder i verden, men han havde aldrig forestillet sig, at han skulle slå sig ned på en lille ø i Danmark. Nu er Bornholm hans hjem, og han nyder at tegne i naturen tæt på hans bolig i Vestermarie.
  • 01:50Månedens foredrag - Poul A. Pedersen (G)Pensioneret major Poul A. Pedersen fortæller om Hjemmeværnets historie. Det handler om Hjemmeværnets start og frem til afslutningen på den kolde krig.
  • 02:35Flere sider af Bo Lidegaard (G)Historiker Bo Lidegaard fortæller om sin bog "Øjeblikke i Danmark under den kolde krig".
  • 03:05Bornholm knokler - Reklamefotograf (G)Når man skal tage et reklamebillede, så er det ikke nok bare at trykke på knappen. Der skal arbejdes med lys, komposition og styling. Vi var med da fotograf Anders Beier og madstylist Sune Rasborg tog billeder til Færgens nye bistrobrochure, og selvom der fysisk ikke knokles, så kom knolden på overarbejde.
  • 03:35Søens folk (G)Ivar Holm tager hul på et togt med Skoleskibet Danmark. Og kommandørkaptajn Carsten Schmidt gør klar til at tage på togt med Galathea 3-ekspeditionen.
  • 04:00I Østersøens dyb: Fu Shan Hai vragdyk (G)Det mest kendte skibsvrag ved Bornholm er utvivlsomt det store tørlastsskib Fu Shan Hai. Og selvfølgelig har vragdykkerne fra I Østersøens Dyb også været nede på det der kaldes nordeuropas største skibsvrag.
  • 04:30Billeddetektiverne - i den lukkede afdeling (G)Anette Eriksen fortsætter med at vise os rundt på Ø-arkivet. Og denne gang kommer vi blandt andet ind i ”den lukkede afdeling”. Det er et sted i arkivet, der gemmer sig bag kodelås og alarm. Her ligger der lokale hemmeligheder der er klausulerede og personfølsomme oplysninger.
  • 05:00Stafetten - Lars Greve (G)

Elev: Insekter smager af hundemad

På Friskolen Østerlars er de i gang med naturfaglig uge, hvor en af dagens aktiviteter er, at tilberede - og spise - insekter.
Friturestegt græshoppe med karrymayonnaise og græskarsuppe med ristede larver stod i dag på menuen på Friskolen Østerlars. Skolen har naturfaglig uge og mellemtrinets opgave var i dag blandt andet at kokkerere med insekter.

- Eleverne laver en masse mad, hvor tanken er, at spise mere bæredygtigt, blandt andet ved at skære ned på kødforbruget, siger Nicolai Løngren, der er konsulent hos ØKOløft Bornholm.

Desserten for er muffins med mel lavet på larver. Ideen med brug af insekter, er at få dækket de næringsstoffer som man normalt ville få af kød, som også er den primære proteinkilde. I løbet af naturugen bliver eleverne mere bevidste om miljøet og CO2 - hvilket er årsagen til at se på alternativer til kød, som er en stor CO2 synder. Det budskab har eleverne forstået.

- "Koer" de bøvser, så der kommer sådan noget CO2, siger Rosa Viktoria Theilade Ipsen, der i følge hende selv ikke er kræsen, og synes insekterne smagte godt.

Nogle af de børnene er dog mere skeptiske. De siger blandt andet:

- Det smager meget lidt af riskiks - det er ikke godt, det kan ikke anbefales, siger Mathias Skovgaard Pedersen.

- Det smager lidt af hundemad, hvis man nogensinde har smagt det. Det er lidt forskelligt fra orm til orm, men det smager virkelig dårligt, siger Cecilie Thorsen Jepsen.

Aktuelle programmer på Play