Næste udsendelse: 23:30 Sådanmark (G)

TV i dag

  • 23:30Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Jørgen Hoff
  • 00:0022Nyheder (G)
  • 00:10EKKO (G)EKKO i februar ser i anledning af havneudvidelsen i Rønne nærmere på øens sandkyster, der også naturligt gennemgår en dynamisk forandring. Vi bevæger os langs kysten hele vejen rundt om øen og møder strandbrugere, der kan fortælle om forsvundne strande og får eksperternes forklaringer. Vi finder også vandstær og hvidsisken, og med lidt held bliver det også til en puppe af natsværmeren sandugle.
  • 00:55Mellem os (G)
  • 01:20Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Jørgen Hoff
  • 01:50Bogforum - Jens Henrik Jensen
  • 02:10Månedens foredrag - Poul Grooss (G)Poul Grooss om krigen i Østersøen.
  • 03:10Bornholmske smalfilm - Østbornholmske Dampskibsselskab (G)
  • 03:35Krimimessen: L.G. Jensen (G)L.G. Jensen skriver hæsblæsende børne- og ungdomslitteratur. Han er på regionernes scene på Krimimessen 2016 hos vært Jesper Mortensen fra TV MidtVest.
  • 04:00Mellem os (G)
  • 04:30Stafetten - Karen-Margrethe Hansen Bager (G)Karen-Margrethe Hansen Bager er nok mest kendt på Bornholm som direktør for DGI. Det er ikke et tilfælde. Hun har blandt andet det meste af livet været aktiv som gymnastikinstruktør på Bornholm, hvor hun også er født. Det store mål er at få flere og flere til at dyrke motion.
  • 05:00Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Jørgen Hoff

KB: Så kom øens Fødevarestrategi

Landbruget, Gourmet Bornholm, kommunen og et hav af aktører er med - og nu har øen endelig fået en samlet fødevarestrategi med høje mål.
"Med forbrugeren i øjenhøjde styrker vi i fællesskab evnen, viljen og motivationen hos øens små og store fødevarevirksomheder til at udvikle, bevare og sælge Bornholms stedbundne kvaliteter, den særegne bornholmske råvare og den særlige bornholmske fødevareoplevelse."

Sådan lyder missionen for produktion af bornholmske fødevare år 2017-2025. I punkform er målene sat således op:

1. Bornholm tilbyder Danmarks bedste fødevaremiljø
2. Bornholm producerer Danmarks bedste fødevareoplevelser
3. Bornholm vælger den lokale råvare og produktion
4. Bornholm fremtidssikrer gennem diversitet
.. og vi (Bornholm) forpligter os til en årlig fælles opsamling.

En strategi, som kommunalbestyrelsen godkendte i aftes, med følgende ord fra Venstre:

- Jeg har netop haft besøg fra USA, og de er meget imponerede over, hvad vi kan. Og vi har gjort det godt igennem de sidste mange år og det er glædeligt, at Landbruget, Gourmet Bornholm og kommunen nu også er med og har formuleret denne her vision, som skal fortsætte den gode udvikling og vores produkter, lød det fra Andreas Ipsen, Venstre.

Strategien er baseret på samtaler og input fra Bornholms Regionskommune, Gourmet Bornholm – en del af regional madkultur, Bornholms Landbrug, Væksthus Hovedstadsregionen (Bornholm), Destination Bornholm, VisitDenmark, FOOD, LAG Bornholm, Business Center Bornholm, drøftelser i fødevareerhvervet, samt input fra Center for Regional- og Turismeforskning og kommentarer modtaget i høringsperioden i foråret 2017.

Aktuelle programmer på Play