Næste udsendelse: 23:00 Under Overfladen: Rødehavet 1:4 (G)

TV i dag

 • 22:15EKKO (G)Havørneungen er på vingerne, og EKKO har været med fra starten under dens dramatiske opvækst i Ølene. Naturreservatet byder også på sort stork, kantareller og rørhøge.
 • 23:00Under Overfladen: Rødehavet 1:4 (G)Der er kun meget få koraller i Danmark. Til gengæld er der masser af koraller i Rødehavet. TV SYD følger en gruppe sydjyder, der går under overfladen i Rødehavet.
 • 23:30I Tyskland har jeg hjemme 1:4 (G)Giver det stadig mening, at Danmark hvert år sender penge til det danske mindretal i Sydslesvig? Det spørger Søren Vesterby om i fire programmer, hvor han besøger mindretallet syd for grænsen.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10EKKO (G)Havørneungen er på vingerne, og EKKO har været med fra starten under dens dramatiske opvækst i Ølene. Naturreservatet byder også på sort stork, kantareller og rørhøge.
 • 00:55Under Overfladen: Rødehavet 1:4 (G)Der er kun meget få koraller i Danmark. Til gengæld er der masser af koraller i Rødehavet. TV SYD følger en gruppe sydjyder, der går under overfladen i Rødehavet.
 • 01:30Flere sider af Lene Dybdahl (G)Fantasyforfatter Lene Dybdahl fortæller om sin bog "Skyriel".
 • 02:00Folkemødet 2019 - De bedste øjeblikke, live rundtur med Sofie Andersen (G)
 • 02:30Månedens foredrag - Jakob Seerup (G)Museumsinspektør Jakob Seerup fortæller om Valborg Hjorth. Bornholms fornemst dekorede sygeplejerske. En sygeplejerske i krig og fred.
 • 03:30Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Løgstør, Stevns, Odense, Viborg, Aabenraa og Kerteminde.
 • 04:00Mellem os (G)
 • 04:30Helt i fisk - Plastik og gedder (G)Gedden er et bæst. En rigtig skarptandet rovfisk fra et ondt sted. Christian, Jesper og William er taget til den private sø, Krashave, for at prøve at få et af bæsterne på krogen. Denne gang kun med kunstig agn, og det er ikke småting, man fanger gedder med.
 • 05:00Stafetten - Klaus Hjorth Hansen (G)Klaus Hjorth Hansen er 52 år og driver flere virksomheder på Bornholm og i Polen. Fundamentet er Nexø Vodbinderi. Klaus Hjorth Hansen er født og opvokset i Aarsdale, og der bor han også i dag med kone og børn.

Antallet af perleugleunger halveret

Halvt så mange perleugleunger blev ringmærket i år sammenlignet med rekordåret 2016. Et kuld forsvandt sporløst fra kassen.
Efter rekordåret for perleuglen i 2016 med fem kuld og 22 ringmærkede unger, blev ynglesæsonen 2017 imødeset med spænding fra DOFs lokale uglegruppe.

2017 kunne dog ikke måle sig med forrige år, og resultatet blev tre ynglepar med en ringmærket hun og 10 ringmærkede perleugleunger.

Et perleuglepar forsøgte sig med et kuld nummer to, hvilket forekommer hos arten, men da ringmærkeren kom tilbage til kassen ti dage efter, at ungerne var noteret, var kassen tom. Ved besigtigelse af kassen, fandt man ingen spor af rovdyr, og efter alderen at dømme skulle ungerne ifølge uglegruppen ikke selv kunne have forladt kassen.

Mysteriet er således uløst, men i tidsskriftet ”EulenWelt” fortælles om et lignende tilfælde i Schleswig-Holstein i 2012, hvor en perleuglehun blev ringmærket d. 5/4. Den 25/4 sås seks sunde unger i kassen, men da disse skulle ringmærkes d. 5/5, var kassen tom, uden at man har kunnet finde ud af årsagen. Det skriver DOF Bornholm på hjemmesiden.

Videoen er fra en tidligere ringmærkning.

Aktuelle programmer på Play