Næste udsendelse: 20:40 Kulturkalenderen

TV i dag

 • 20:15Helt i fisk - på torskejagtHelt i Fisk-holdet er taget ud for at prøve og fange de torsk, som trækker ind til kysten fra dybet omkring Bornholm, men de kommer først om aftenen. Indtil da træner drengene til sæson-finalen , hvor havørreden jagtes for sidste gang.
 • 20:40KulturkalenderenVi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
 • 20:48Vejret i morgen (G)
 • 20:50SådanmarkDe bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Anders Matthesen
 • 21:20DGI forårsopvisning - De bedste øjeblikke (G)
 • 22:0019.30Nyheder (G)
 • 22:14Vejret i morgen (G)
 • 22:16Youtuberen (G)18-arige Jasmin Lind fra Nyker bliver ofte genkendt på gaden. Hun har en Youtube-kanal med over 60.000 abonnenter, hvor hun uploader videoer, som bliver set af tusindvis af unge over hele landet. Få et indblik i, hvordan livet som youtuber er og kom med "bag om" optagelserne til "10.000 KALORIE CHALLANGE", hvor Jasmin sammen med sin kæreste Mika, der også er youtuber, skal spise 10.000 kalorier hver på under 24 timer, og det er ikke tilladt at kaste op.
 • 22:40Helt i fisk - på torskejagt (G)Helt i Fisk-holdet er taget ud for at prøve og fange de torsk, som trækker ind til kysten fra dybet omkring Bornholm, men de kommer først om aftenen. Indtil da træner drengene til sæson-finalen , hvor havørreden jagtes for sidste gang.
 • 23:10Kofoeds Naturperler - Pyritsøen (G)De største naturattraktioner kender vi, men der findes mange mindre og næsten ukendte naturperler på Bornholm. Følg med når Naturvejleder Jens Kofoed viser rundt ved Pyritsøen mellem Rønne og Hasle og opdag nye afstikkere og skønne steder.
 • 23:30Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Anders Matthesen
 • 00:0019.30Nyheder (G)
 • 00:15Youtuberen (G)18-arige Jasmin Lind fra Nyker bliver ofte genkendt på gaden. Hun har en Youtube-kanal med over 60.000 abonnenter, hvor hun uploader videoer, som bliver set af tusindvis af unge over hele landet. Få et indblik i, hvordan livet som youtuber er og kom med "bag om" optagelserne til "10.000 KALORIE CHALLANGE", hvor Jasmin sammen med sin kæreste Mika, der også er youtuber, skal spise 10.000 kalorier hver på under 24 timer, og det er ikke tilladt at kaste op.
 • 00:40Møde i Region Hovedstaden d. 20. november 1:2 (G)
 • 02:30Møde i Region Hovedstaden d. 20. november 1:2 (G)
 • 03:50Krimimesse 2015 - Anne-Marie Vedsø Olesen (G)Blod, mord og spænding var på dagsordenen under Krimimessen i Fængslet i Horsens. Værter og journalister fra syv TV 2-regionalstationer interviewede forfattere og markante personligheder med særlig tilknytning til stationens sendeområde.
 • 04:30Stafetten - Mikkel Bach-Jensen (G)Mikkel Bach-Jensen har boet på Bornholm i 12 år. Han er nu bornholmsk gift, har to børn og bor i Rønne. Han arbejder på Gaarden ved Melstedgård. Mikkel Bach-Jensen mistede tidligt sin Far på grund af sygdom, og det har præget hans forhold til nære relationer siden: De skal plejes.
 • 05:00Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Anders Matthesen

Baggrund: Vesten frygtede MIG 15 flyene

MIG 15 flyet, der i dag er ankommet til Bornholm, udgjorde i flere årtier toppen af sovjetisk krigsteknologi.
Det MIG 15 jagerfly, der fra i dag kommer til at holde til på Dueodde, var under koldkrigstiden et symbol på toppen af russisk teknologi. Og et fly som vestlige militæreksperter frygtede.

Men da en polsk pilot den 5. marts 1953 landede på Bornholm med sit russisk byggede MIG-15 jagerfly, fik eksperter fra de vestlige lande mulighed for, at få et kig nærmere på Østblokkens flyvende isenkram. Eksperterne strømmede til Bornholm. Polakkerne forlangte flyet tilbageleveret pr. omgående, men tilbageleveringen trak ud. Og imens hyggede de danske og udenlandske militæreksperter sig med at studere flyet indgående.

Rapporter fra datidens gennemgang var hemmelighedsstemplede, men ad åre er det kommet ud til offentligheden, at det russisk fremstillede fly ikke var så avanceret endda.

Ikke desto mindre fik militæreksperterne flere gode lejligheder til at undersøge de russisk fremstillede fly. For landingen i 1953 på Bornholm blev den første landing af i alt tre.

Flyvevåbnets Historiske Samling har udarbejdet en lille folder ved navn: "MIG-15 på Bornholm". Den fortæller om den dramatiske flugt og landing og om presset på den danske regering, der på den ene side havde polakkernes krav om straks at få flyet retur og på den anden side de engelske og amerikanske efterretningstjenesters krav om at få adgang til en grundig undersøgelse af luftfartøjet.

Folderen kan man se via linket nedenfor eller på følgende link:

http://flymuseum.dk/foto/nyheder/2014/MiG-15-Bornholm.pdf

Aktuelle programmer på Play