Næste udsendelse: 00:00 22Nyheder (G)

TV i dag

  • 00:0022Nyheder (G)
  • 18:05EKKO - Bioblitz (G)Hvor mange dyr, planter, fugle og svampe kan 15 eksperter finde i Svartingedal i løbet af et døgn? Det spørgsmål svarer Fugleværnsfonden på under deres første Bioblitz på Bornholm. Naturprogrammet Ekko følger med.
  • 18:45Store Ørreddag - De bedste øjeblikke (G)
  • 19:10Urtejagt på Bornholm - Sopha Nerst (G)Efteråret er over os, men selv om det er blevet koldt og mørkt udenfor, har naturens spisekammer forsat masser at tilbyde. Nu kan du komme med naturvejleder Thomas Guldbæk og den thailandsk fødte kok, Sopha Nerst fra restaurant Æblehaven i Snogbæk, ud i naturen og se, hvad man kan få ud af planten Kvan, som vokser flere steder her på Bornholm.
  • 19:20Stoltzes Naturperler - Bobbe Å (G)Michael Stolze viser os vejen ad dramatiske skrænter ved Bobbe Å, hvor den sjældne bregne, Rundfinnet radeløv, gror. I åen finder han også vandmyrelarve.
  • 19:3019.30Nyheder
  • 19:39Vejret i morgen (G)
  • 19:40Mellem os i SommerlandetMellem os i sommerlandet er på sommerens havnerundfart nået til Aarsdale Havn. I aften skal vi høre om, hvad der holder liv i en lille havn som den i Aarsdale, og så skal vi også forbi byens helt store vartegn, Aarsdale Mølle.
  • 20:25Hjemme i Nyker (G)Vi har alle hjemme et sted. Christian Ribergaard er denne gang taget til Nyker for at se, hvilke mennesker, der har hjemme i Nyker.
  • 21:11Vejret i morgen (G)
  • 21:15Vasagaard - stenalderens store mysterium 1:3 (G)Ved Vasagård på Sydbornholm arbejder arkæologer med at udgrave en kæmpestor stenalderplads. Vi har fulgt dem i 2017. Solsten, knogler og stolpehuller vælter op af jorden ved Vasagård. Det er meget mystisk, for vi ved faktisk ikke, hvad stenalderens bornholmere har brugt stedet til. Se med, når vi prøver at finde nogle svar på mysteriet i 1. afsnit af Vasagård - stenalderens store mysterium.
  • 21:45Mens du holder ferie - Kit Wisweh (G)Rigtigt mange bornholmere knokler hele sommeren med at underholde og hjælpe turisterne. Vi har sommeren igennem fulgt 12 forskellige erhvervsdrivende som alle arbejder med gæsterne på Bornholm. I dag får du et lille portræt af Kit fra Fru Petersens Café.
  • 21:50Urtejagt på Bornholm - Jesper Vollmer (G)Der findes over 250 forskellige spiselige vilde urter og planter i den bornholmske natur. I seks programmer, inviterer urteekspert og naturvejleder Thomas Guldbæk forskellige gæster med på urtetur for opdage og smage på de vilde urter. Med på urtejagt skal blandt andet en af Danmarks bedste dessert kokke, Daniel Kruse, den Bornholmske snapseproducent Rie Uldahl og den tidligere Køkkenchef i Kongehuset, Jesper Vollmer. Udover at smage på urterne skal de inviterede gæster også bruge urterne, det kommer der blandt andet en snaps af sødskærm, en smuk dessert af Japansk pileurt og en is af skovmærkeblomst ud af. I dette afsnit er det jesper Vollmer.
  • 22:0022Nyheder
  • 22:09Vejret i morgen (G)
  • 22:10Mellem os i Sommerlandet (G)Mellem os i sommerlandet er på sommerens havnerundfart nået til Aarsdale Havn. I aften skal vi høre om, hvad der holder liv i en lille havn som den i Aarsdale, og så skal vi også forbi byens helt store vartegn, Aarsdale Mølle.
  • 22:55Hjemme i Nyker (G)Vi har alle hjemme et sted. Christian Ribergaard er denne gang taget til Nyker for at se, hvilke mennesker, der har hjemme i Nyker.
  • 23:40Kofoeds Naturperler - Storedal (G)Området byder blandt andet på et hemmeligt stenbrud med en helt utrolig ro og en sprækkedal med spændende vækst.
  • 00:10Mellem os i Sommerlandet (G)Mellem os i sommerlandet er på sommerens havnerundfart nået til Aarsdale Havn. I aften skal vi høre om, hvad der holder liv i en lille havn som den i Aarsdale, og så skal vi også forbi byens helt store vartegn, Aarsdale Mølle.
  • 00:55Hjemme i Nyker (G)Vi har alle hjemme et sted. Christian Ribergaard er denne gang taget til Nyker for at se, hvilke mennesker, der har hjemme i Nyker.
  • 01:40Vasagaard - stenalderens store mysterium 1:3 (G)Ved Vasagård på Sydbornholm arbejder arkæologer med at udgrave en kæmpestor stenalderplads. Vi har fulgt dem i 2017. Solsten, knogler og stolpehuller vælter op af jorden ved Vasagård. Det er meget mystisk, for vi ved faktisk ikke, hvad stenalderens bornholmere har brugt stedet til. Se med, når vi prøver at finde nogle svar på mysteriet i 1. afsnit af Vasagård - stenalderens store mysterium.
  • 02:10EKKO (G)Juni er tiden at tælle edderfugleunger, ringmærke vandrefalkeunger, og alle fugle er iført smuk yngledragt. Det er også årets hotspot for fund af sjældne arter. Se bare EKKO om østlig kærguldsmed, lille pubberøver og stellersand.
  • 02:50Sprogblomster (G)TV 2/Bornholms sprogleg, hvor to hold, dyster om at gætte hinandens ord fra det bornholmske ordlager.
  • 03:30Ude i kulden: Foråret er på vej (G)Kom med "Ud i kulden" med Anders Kofoed, som ser på overlevelsesstrategier i naturen.
  • 04:00Det skal være sjovt - en dag med keramiker Lenny Goldenberg (G)Lenny Goldenberg er en finurlig herre, som kan li at have det sjovt. Det ses også tydeligt i hans keramik. Han eksperimenterer med former, farver og teknikker. Vi skal opleve ham i værkstedet og se på en række af hans forskellige skulpturer og brugsting i keramik og porcelæn.
  • 04:30Kryb og kravl: Giftkroge og spindevorter (G)Fugleedderkopper som graves ud af skrænten på Røsnæs og bolværksedderkopper ved Brende å på Fyn og grotteedderkopper i klippehuler på Bornholm og ikke mindst en edderkop fra Midtjylland, der kan bide.

Kadeau indgår i fornemt samarbejde

Den bornholmske michelinrestaurant, Kadeau, er indgået i et samarbejde med Brøchner Hotels, der åbner et nyt luksushotel i København til sommer.
Bornholms eneste michelinrestaurant, Kadeau, er med, når hotelkæden Brøchner Hotels til juni åbner et nyt, luksuriøst hotel i centrum af København.

Det fortæller Berlingske Business.

Hotel Herman K, som det nye hotel hedder, er ved at blive opført i det, der tidligere var en gammel transformerstation i København K.

Planen er, at det skal ende ud i et unikt, femstjerners hotel med blot 31 værelser, og som en ekstra luksus til hotellets besøgende rykker holdet bag Kadeau ind på tre etager af hotellet.

- København er blevet en gastrodestination på niveau med, hvad San Sebastian (i Spanien) er. Det er også en central del af vores strategi, at vi skal have en del af de her gastroturister. Derfor handler det for os om at indgå samarbejder med folk, der er utroligt dygtige på det her felt, siger adm. direktør i Brøchner Hotels, Karim Nielsen til Berlingske Business.

For Kadeau handler det om at åbne en restaurant, som skiller sig ud fra den enorme mængde af nye, gourmetrestauranter, der skyder op i hovedstaden i disse år.

- Konkurrencen er enormt hård. Da vi kom til København for syv år siden, var der vist kun én anden gourmetrestaurant, der havde åbnet deres egen bistro som en sideforretning. Nu er de alle steder, og der er bare et enormt højt niveau i København, siger stifter og medejer af restaurant Kadeau Nicolai Nørregaard til avisen.

Navnet på den nye restaurant i Herman K er endnu ikke på plads, men konceptet bliver i den pænere ende af bistrosegmentet med både a la carte og tasting-menu, lyder det.

Aktuelle programmer på Play