Næste udsendelse: 23:30 Sådanmark (G)

TV i dag

  • 23:15Kulturkalenderen (G)Vi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
  • 23:30Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medværter: Peter Kibsgaard og Bobo Moreno
  • 23:58Fantastiske fællesskaber - Trup Ting Tang (G)
  • 00:0022Nyheder (G)
  • 00:10Kulturreportagen - ChipWrecked (G)Chiptune i Østerlars. Musik på gamle spillekonsoller som Gameboy, Atari og Commodore 64 samler tæt på 100 personer fra både Europa og USA. Kom tættere på den unikke musik.
  • 00:15Vinter i Sommerfugleparken (G)Der sker mange spændende ting i Bornholms Sommerfuglepark i løbet af vinteren. Og specielt op til sæsonen 2018, hvor Flemming Jensen åbnede dørene til sommerfugleparken for 20. år i træk.
  • 00:45Mellem os (G)Jensen Denmark har netop vundet DI Prisen 2018 for deres indsats med at skaffe praktikpladser. Hør mere om hvad det indebærer, når HR-ansvarlig Kathrine Nilsson og lærling Magnus Aae er gæster i studiet. Derudover får vi besøg af William Milsted, medejer af R60 i Nexø, der bruger mad til at fortælle historier.
  • 01:10Kulturkalenderen (G)Vi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
  • 01:15Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medværter: Peter Kibsgaard og Bobo Moreno
  • 01:45Stafetten - Kim Poulsen (G)Kim Gyde Poulsen er intet mindre end en fuldt dedikeret bornholmsk rapper. Musik har altid fyldt meget med han tabte altså hjertet til rap-musik. Han arbejder blandt andet på sin anden CD og optræder ihærdigt live overalt på Bornholm om sommeren.
  • 02:15Månedens foredrag: Mordet i Vestermarie (G)Hver måned sender vi et spændende foredrag. “Mordet i Vestermarie” er det næste, og her gennemgår tidligere kriminalinspektør Niels Kjøller sagen, og kommer med sin udlægning om, hvad der virkelig skete.
  • 03:00Sprogblomster - det skønne danske sprog (G)Man kan sige det samme på mange forskellige måder her i Danmark. Kom med i krinkelkrogene i det danske sprog, når Jylland og øerne tørner sammen i en dyst, hvor det handler om at forvirre hinanden og hjælpe hinanden gennem junglen af lokale udtryk, slang og dialekt. De tre jyder rapper Jonny Hefty, foredragsholder Gitte Hornshøj og lærer Anette Karkov kæmper for hovedlandet. På ø-holdet samles det verbale skyts af musiker Jason Svendstorp , studerende Daniel Mieritz og Entertainer Bjarne Kure. Vært er Sussi Rømer Rasmussen.
  • 03:30I godt selskab: DGI huset (G)I denne første udsendelse i det nye program skal vi være i godt selskab med nogle af de ansatte i DGI huset i Vejle.
  • 04:00Mellem os (G)Jensen Denmark har netop vundet DI Prisen 2018 for deres indsats med at skaffe praktikpladser. Hør mere om hvad det indebærer, når HR-ansvarlig Kathrine Nilsson og lærling Magnus Aae er gæster i studiet. Derudover får vi besøg af William Milsted, medejer af R60 i Nexø, der bruger mad til at fortælle historier.
  • 04:30Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Odense, Lemvig, Aalborg, Bogense, Rold, Stevns og Dannevirke.
  • 05:00Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medværter: Peter Kibsgaard og Bobo Moreno

Madguider på skolebænken

27 personer er lige nu ved at uddanne sig til smags- og fødevareguider. De skal hjælpe med at fortælle historien om Bornholm som madø.
Sensorik, formidlingsteknik, antropologi, oplevelsesøkonomi og fødevaresikkerhed. Det er nogle af de områder de 27 kommende smags- og fødevareguider bliver undervist i. Målet med de 27 fødevareentusiaster er klar:

- Ideen er grundlæggende at levere relevant viden, så producenter og spisesteder kan blive dygtigere til at skabe vækst og en sund økonomi, når der f.eks. kommer en gruppe, som ønsker en rundvisning eller når der skal udvikles en aktivitet til en madfestival eller en event. Nogle af Smags- og Fødevareguiderne kan også hjælpe f.eks. turistgrupper og dermed overtage formidlingen på et producentbesøg, hvis producenten ikke har mulighed for selv at formidle, fortæller Mikkel Bach-Jensen, som er sekretariatschef hos Gourmet Bornholm.

Det er Gaardens formidlingschef Thomas Guldbæk, der står for undervisningen er meget spændt på, hvor kurset tager de studerende hen:

- De her 27 dejlige kursister får virkelig meget viden med sig, og det skal blive spændende at se, hvordan de kan bruge det fremadrettet. Bornholm har mange besøgende og vi er gode til fødevare-oplevelser, så det har været en helt naturlig udvikling at lave den her uddannelse.

Uddannelsesforløbet er udviklet sammen med folk fra Smag for Livet, undervisere fra blandt andet Københavns og Århus Universitet, CPH Business, fødevareklyngeprojekte og Sol Over Gudhjem-brødrene Marschall, samt kok og madkunstner Mette Martinussen.

Aktuelle programmer på Play