Næste udsendelse:

TV i dag

  • 00:0022Nyheder (G)
  • 00:10Helt i fisk - Dørve på Hammersøen (G)En båd, et ekkolod og en lille elektrisk motor. Det er tid til at gå efter de større gedder i Hammersøen, når Helt i Fisk-holdet prøver en luksusversion af gedde-fiskeriet, når de dørver gedder på Bornholms største sø.
  • 00:35Mellem os i julehumør (G)
  • 01:20Sprogblomster (G)Se med når Joakim Lind Tranberg endnu engang forsøger at holde panelet i kort snor.
  • 02:05Natur tv - Dueodde (G)Natur TV - Dueodde
  • 03:05Stoltzes Naturperler - Hestehaven (G)Hestehaven på Nordbornholm er en skøn og godt skjult perle med hængesæk, urørt skov og mose. Følg med, når Michael Stoltze øser ud af barndommens oplevelser.
  • 03:15Nationalpark Thy (33:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 03:45Mellem os i julehumør (G)
  • 04:30Stafetten Helene Straarup (G)Helene Straarup flyttede til øen på grund af et jobtilbud. Hun kommer fra Århus og er uddannet psykolog. Helene skulle bruge noget tid på at omstille sig fra livet i en stor by til, hvad der først føltes som, en tomhed på Bornholm. Hun har nu fundet sig til rette. Helene Straarup har mødt sin mand på Bornholm, og de har købt et nedlagt landbrug tæt på Arnager. Deres første barn bliver født på Bornholm i år.
  • 05:00Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Peter Mogensen

Boliger skal beboes

Regionskommunen går mere aktivt til værk for at komme problematikken om tomme boliger med bopælspligt til livs.
Det skal være slut med tomme boliger i de otte byer på Bornholm, hvor der er bopælspligt.

Derfor har Bornholms Regionskommune ændret strategi overfor de boligejere, der enten bruger deres huse som feriebolig eller til udlejning til turister:

- Vi er nu aktivt opsøgende på at finde ud af, hvor der står tomme boliger, der burde være beboet, siger Steen Birkedal, centerchef, Erhverv, byg og sekretariat, Bornholms Regionskommune.

Det betyder at 150 boligejere har fået en henvendelse fra regionskommunen.

Cirka halvdelen har kunnet forklare den manglende beboelse med renovering af huset eller hul i mellem to helårsudlejninger.

Men de resterende kan i sidste ende se frem til en sanktion, bøder og politianmeldelse:

- Vi skal stå på et ret sikkert juridisk grundlag, hvis vi går ind, og tvinger nogen til at leje deres bolig ud, og skrider til politianmeldelse. Men det er den linje vi har politisk opbakning til, det er den linje vi har valgt, og det kommer vi også til at gøre, siger Steen Birkedal.

Problemet med de tomme boliger i byer med bopælspligt er størst i Allinge, Gudhjem og Svaneke.

Aktuelle programmer på Play