Næste udsendelse: 18:35 Livet på landet - På kundebesøg med Mejnerts (G)

TV i dag

 • 18:05Drømmejobbet - Anlægsgartner (G)Siden Maria Hansen fra Slagelse var lille har hun været vild med at være udendørs og rende rundt og rode med ting og sager. I dag er Maria 19 år og godt i gang med at uddanne sig til anlægsgartner. Et valg, hun ikke et sekund har fortrudt.
 • 18:35Livet på landet - På kundebesøg med Mejnerts (G)Høsten er i hus på Mejnerts Landbrug, men det betyder ikke, at det er blevet tid til at ligge på langs på sofaen på Viskingegården. Kunderne skal passes, så vi tager med Peter Mejnertsen på kundebesøg hos kunder, der bruger Mejnerts mel til at bage med. Og på Viskingegården skal landbrugsmaskinerne gøres klar til at stå i maskinhallen vinteren over.
 • 19:00360 (G)Debatprogrammet 360, med aktuelle gæster i studiet.
 • 19:3019.30Nyheder
 • 19:44Vejret i morgen (G)
 • 19:45Sprogblomster (G)Se med, når Joakim Lind Tranberg endnu en gang forsøger at holde panelet i kort snor.
 • 20:30 Sobczyk og Sofie spiser æg (G)En ukendt bornholmsk ingrediens og 10 minutter til at handle i et supermarked. Det er, hvad den bornholmske kok Casper Sobczyk har at gøre med, inden han sammen med vært Sofie Andersen skal kreere en række retter i programmet "Sobczyk og Sofie spiser". I tredje afsnit, er hovedingrediensen æg. Sobczyk skal i dag forsøge at imponere sin lærermester med sine "æg'stra" gode retter.
 • 21:03Vejret i morgen (G)
 • 21:05Silles Hus - julehygge og lun æbledrik (G)I Silles Hus laver kokken i dag en lun æbledrik over bålet til at varme sig på. Fuglene får et foderbrædt, så de også kan mærke det snart er jul og det er en fryd for øjet når blomsterbinderen slår sig løs og laver pynt til julebordet.
 • 21:35Arkitektur'en - om at bygge på havnenProgrammet ser denne gang på et fænomen, der spreder sig rundt til regionens havnebyer.
 • 22:0019.30Nyheder (G)
 • 22:14Vejret i morgen (G)
 • 22:15 Sobczyk og Sofie spiser æg (G)En ukendt bornholmsk ingrediens og 10 minutter til at handle i et supermarked. Det er, hvad den bornholmske kok Casper Sobczyk har at gøre med, inden han sammen med vært Sofie Andersen skal kreere en række retter i programmet "Sobczyk og Sofie spiser". I tredje afsnit, er hovedingrediensen æg. Sobczyk skal i dag forsøge at imponere sin lærermester med sine "æg'stra" gode retter.
 • 22:50Nyhedskavalkade (G)
 • 00:2019.30Nyheder (G)
 • 00:35Sprogblomster (G)Se med, når Joakim Lind Tranberg endnu en gang forsøger at holde panelet i kort snor.
 • 01:20Bornholm knokler - Gedebonde (G)Lykkelunds Gedemejeri starter tidligt. Næsten for tidligt, vil nogen sige. Vi er taget på landet for at prøve, hvordan livet som gedebonde er, når man også selv laver ost.
 • 02:00Månedens foredrag - Tonny Koefoed Larsen (G)Tonny Koefoed Larsen fortæller om en kærlighedshistorie fra hans egen slægt. Romancen beretter fint om livet og forholdet på landet på Bornholm i slutningen af 1800tallet.
 • 03:00Bornholm knokler - Reklamefotograf (G)Når man skal tage et reklamebillede, så er det ikke nok bare at trykke på knappen. Der skal arbejdes med lys, komposition og styling. Vi var med da fotograf Anders Beier og madstylist Sune Rasborg tog billeder til Færgens nye bistrobrochure, og selvom der fysisk ikke knokles, så kom knolden på overarbejde.
 • 03:30Mens du sover (4:12) (G)Vi er taget på natreportage for at møde nogle af dem der arbejder, mens du sover.
 • 04:00Vild Med Dyr - sortbjørn (G)Hvordan man lokker en sortbjørn op i en Land Rover, det kan man se i dag når Anna Louise skal ind i bjørneanlægget i Ree Park for at komme helt tæt på ungerne, der kom ud af hiet i foråret.
 • 04:30Nationalpark Thy (40:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten - Jeanette Baunkjær (G)Jeanette Baunkjær er ægte Sandvigbo. Hun har boet i byen hele sit liv med en enkelt afstikker til Allinge i et par år. Hun har de sidste år uddannet sig til bedemand, og har startet sin egen forretning.

Geolog: Rystelser er ikke jordskælv

De seneste dages rystelser og buldren er ikke jordskælv, når seismografen ikke registrerer det. Sådan lyder det fra geolog Jørgen Butzbach.
Flere af beboerne på Bornholms Østkyst har oplevet rystelser og en dyb buldren fra undergrunden flere gange den seneste uge. Først skete det i onsdags omkring klokken 19 og senest fredag aften.

TV 2/Bornholm besøgte i går flere af beboerne i Aarsdale, og de kan bekræfte hændelsen. Mange af dem gættede på, at der er tale om et mindre jordskælv.

Men det afviser GEUS, de Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland. De har set data fra seismografen på Bornholm igennem, og der er intet, der tyder på et jordskælv.
Og netop derfor kan geolog Jørgen Butzbach konkludere, at der ikke er tale om et geologisk fænomen.

- Seismografer er meget, meget følsomme, og når der ikke er registreret noget på den, så kan jeg sige - med næsten hundrede procents sikkerhed - at det er ikke noget, der er foregået i jordskorpen. Det må næsten være noget, der er foregået i atmosfæren, forklarer Jørgen Butzbach.

- Dét I beskriver, hvor folk har oplevet, at ruderne klirrede, og husdyr er blevet utrygge, lyder som et jordskælv. Men det er det altså ikke, når seismografen ikke har registreret noget, uddyber han.

Det er desuden usandsynligt, at et jordskælv kun vil kunne mærkes på østkysten.

- Bornholm er en stump af jordskorpen - hovedsageligt bestående af granit - som er sat til vejrs i mellem nogle brudplaner. Hvis der er noget i jordskorpen, der rammer Bornholm, så vil Bornholm formentlig i alle tilfælde reagere som en samlet enhed, forklarer Jørgen Butzbach.

Han nævner, at den eneste forklaring, han kan komme på, er overlydsfly, der gennembryder lydmuren. Men TV 2/Bornholm var i går i kontakt med forsvarskommandoens flyverstaben, og de oplyser, at der ikke har været nogle danske eller svenske fly i området.

Jørgen Butzbach gætter på, at man måske skal endnu længere væk geografisk for at finde forklaringen.

- Helt teoretisk kan man forestille sig, hvis det er foregået tilstrækkeligt langt øst på, at trykbølgen lige netop har kunne nå til Bornholm - og måske især til Østkysten, men jeg er absolut på glatis der, siger han.

Se mere på TV 2/Bornholm klokken 17 og igen klokken 19.30.

Aktuelle programmer på Play