Næste udsendelse: 18:55 Guld fra Gemmerne (G)

TV i dag

 • 18:31Kofoeds Naturperler - Pyritsøen (G)De største naturattraktioner kender vi, men der findes mange mindre og næsten ukendte naturperler på Bornholm. Følg med når Naturvejleder Jens Kofoed viser rundt ved Pyritsøen mellem Rønne og Hasle og opdag nye afstikkere og skønne steder.
 • 18:55Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Aabenraa, Vendsyssel, Rønne, Lemvig, Næstved og Odense.
 • 19:3019.30Nyheder
 • 19:49Vejret i morgen (G)
 • 19:50Savnet (G)Steen på 72, har dedikeret hele sit liv til arbejdet som clairvoyant og har hjulpet utallige familier med at finde forsvundne personer. Det har haft en stor personlig pris, og forholdet til hans egen voksne søn hænger i en tynd tråd. Da barnebarnet har fødselsdag, opstår der en sidste mulighed for forsoning. Men igen banker det på Steens dør; en desperat mor har opgivet al håb om at finde sin forsvundne dreng i Sveriges ødemark, og Steen er hendes sidste mulighed. Steen bliver stillet overfor valget om at hjælpe en anden familie, på bekostning af sin egen. 
 • 20:10Mellem os Wonderfestiwall er færdig for i år. Medarrangør Daniel Mühlendorp og frivilligansvarlig Martin Paarup besøger Mellem Os-studiet til en evaluering af festivalen årgang 2019. Stifteren af Pokerbornholm, Thomas Glud, lægger også vejen forbi studiet til en snak om pokerfjæs og hans nye turnering, der skal samle øens pokerglade spillefugle i Østermarie.
 • 20:40Fra arkivet - Egely kloster (G)I Østermarie ligger Danmarks eneste Zen Buddhistiske Kloster. Klosteret, som er døbt Egely, drives af zenmester, Denko John Mortensen, og hans hustru. Zenklosteret på Bornholm er blandt andet til for folk, som søger tid til fordybelse.
 • 20:58Vejret i morgen (G)
 • 21:00Ildsjæle på Gram SlotDet er fortællingen om spøgelsesslottet, der blev til et kulturelt og erhvervsmæssigt fyrtårn. I kraft af idérigdom, mod og lokal opbakning har ægteparret Sanne og Svend Brodersen revitaliseret ikke alene Gram Slot, men hele egnen.
 • 21:30Vild Med Dyr (G)Bjørnen sover ikke mere. Den er tværtimod endelig kommet ud af vinterhiet i Ree Park, og den er sulten. Anna Louise Thranæs Didriksen har lavet en lækker madpakke bestående af frisk hestekød.
 • 22:0022Nyheder
 • 22:09Vejret i morgen (G)
 • 22:10Mellem os (G)Wonderfestiwall er færdig for i år. Medarrangør Daniel Mühlendorp og frivilligansvarlig Martin Paarup besøger Mellem Os-studiet til en evaluering af festivalen årgang 2019. Stifteren af Pokerbornholm, Thomas Glud, lægger også vejen forbi studiet til en snak om pokerfjæs og hans nye turnering, der skal samle øens pokerglade spillefugle i Østermarie.
 • 22:40På sporet af Bornholm -fra Rønne H til Aakirkeby (G)I dette afsnit følger vi sporet fra Rønne H til Aakirkeby. Her hører vi om historien bag jernbanen, men kommer også med Lasse på vej til skole fra Lobbæk til Aakirkeby. Samtidig kører vi galt med et tog fyldt af Missionærer.
 • 23:15Fra arkivet - Egely kloster (G)I Østermarie ligger Danmarks eneste Zen Buddhistiske Kloster. Klosteret, som er døbt Egely, drives af zenmester, Denko John Mortensen, og hans hustru. Zenklosteret på Bornholm er blandt andet til for folk, som søger tid til fordybelse.
 • 23:30Ildsjæle på Gram Slot (G)Det er fortællingen om spøgelsesslottet, der blev til et kulturelt og erhvervsmæssigt fyrtårn. I kraft af idérigdom, mod og lokal opbakning har ægteparret Sanne og Svend Brodersen revitaliseret ikke alene Gram Slot, men hele egnen.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Mellem os (G)Wonderfestiwall er færdig for i år. Medarrangør Daniel Mühlendorp og frivilligansvarlig Martin Paarup besøger Mellem Os-studiet til en evaluering af festivalen årgang 2019. Stifteren af Pokerbornholm, Thomas Glud, lægger også vejen forbi studiet til en snak om pokerfjæs og hans nye turnering, der skal samle øens pokerglade spillefugle i Østermarie.
 • 00:40Ildsjæle på Gram Slot (G)Det er fortællingen om spøgelsesslottet, der blev til et kulturelt og erhvervsmæssigt fyrtårn. I kraft af idérigdom, mod og lokal opbakning har ægteparret Sanne og Svend Brodersen revitaliseret ikke alene Gram Slot, men hele egnen.
 • 01:10Vild Med Dyr (G)Bjørnen sover ikke mere. Den er tværtimod endelig kommet ud af vinterhiet i Ree Park, og den er sulten. Anna Louise Thranæs Didriksen har lavet en lækker madpakke bestående af frisk hestekød.
 • 01:44EKKO (G)Havørneungen er på vingerne, og EKKO har været med fra starten under dens dramatiske opvækst i Ølene. Naturreservatet byder også på sort stork, kantareller og rørhøge.
 • 02:30Månedens foredrag - Jakob Seerup (G)Museumsinspektør Jakob Seerup fortæller om Valborg Hjorth. Bornholms fornemst dekorede sygeplejerske. En sygeplejerske i krig og fred.
 • 03:30Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Odense, Holbæk, Mors, Aalborg, Thisted og Ribe.
 • 04:30Helt i fisk - På karpejagt (G)I Klemensker ligger en lille sø, hvor Helt i Fisk-holdet har besluttet at prøve kræfter med medefiskeriet. Det går. Ja, faktisk helt og aldeles over forventning. Vi er skridtet over melklister, og dét giver i den grad pote.
 • 05:00Stafetten - Peter Bræstrup (G)Peter Bræstrup er født og opvoket i Nexø. Han bor nu i Snogebæk med sin kone og to drenge. Peter Bræstrup har sammen med sin familie drevet chokoladevirksomheden Kjærstrup siden 1999.

Nyt Ø-ferie koncept skal samle danske øer

På Folkemødet blev der fremlagt en vision kaldet Dansk Ø-ferie, hvis formål er at samle danske øer som én destination. Noget virksomheder og politikere hylder.
Lørdag formiddag på Folkemødet præsenterede bookingportalen Dansk Ø-ferie en vision om at samle de danske øer under en ny og sammenhængende turismedestination, hvilket blev bakket op af et samlet panel.

De danske øer er mere populære end nogensinde. Priserne på færgebilletter til en række danske øer er de seneste to år blevet sat ned med op til 53 procent uden for højsæsonen. Samtidig kunne Danmarks største ø-rederi Færgen i 2017 melde om alle tiders rekorder for færgetrafikken til øerne. Det skriver Færgen i en pressemeddelelse.

Det nuværende momentum ønsker bookingportalen Dansk Ø-ferie at omsætte til et nyt turismesamarbejde for de danske øer. Faktisk er visionen at skabe en hel ny turismedestination, der indtil videre bærer arbejdstitlen Visit Danmarks Øer. Det fortalte indehaver af Dansk Ø-ferie, Lindy Kjøller, under lørdagens debatter på Folkemødet.

- Der vil være mange fordele forbundet med at give øerne en fælles identitet og en fælles brandingplatform. For det første tilbyder mange af øerne sammenlignelige produkter. Her er fred og ro, smuk natur, gode råvarer og strand. En fantastisk pakke med tanke på, at ferien for mange i dag handler om at trække stikket og lade de mentale batterier op som modtræk til en travl hverdag. Derudover passer øerne godt til danskernes ændrede rejsemønster, hvor vi generelt rejser oftere, men af kortere varighed,” sagde Lindy Kjøller.

Stordrift skal skabe turisme
Mere konkret lyder ideen på et samarbejde imellem en række toneangivende aktører indenfor turismebranchen, herunder VisitDenmark, Dansk Kyst & Naturturisme, Dansk Ø-ferie, Brobizz A/S, Færgesekretariatet og Landdistrikternes Fællesråd. Tanken er blandt andet at sikre stordriftsfordele ved at gøre brug af et fælles system til både booking, salg og check-in. Dermed bliver adgangen og betalingsformen til øerne ens. Den overordnede vision bakkes op af Dansk Erhverv.

- Det er et helt genialt initiativ, som Dansk Ø-ferie står i spidsen for. Lige nu er øerne en trekant, der ikke passer ned i firkanten. Altså, hvis man tegner en cirkel rundt om Danmark, så taber øerne, når man kun tænker geografisk. Derfor tror jeg på, at ved at samle alle vores smukke øer under en destination, kan man skabe en fælles styrke, som kommer de enkelte øer i hele landet til gavn” sagde Lars Ramme Nielsen, Chef for turisme- og oplevelsesøkonomi i Dansk Erhverv.

En eventuel ny turismedestination i skikkelse af de danske øer kan ifølge Dansk Ø-ferie ligeledes omfatte fælles produktudvikling, udvidelse af turismesæsonen og en fælles fortælling om de danske øer. Derudover blev der under debatten talt om at sætte ressourcer af til at kompetence udvikle de mange små turismeaktører på øerne for på den måde at skabe ejerskab og fremdrift.

- Vi er tilhænger af ethvert initiativ, der sigter imod at skabe vækst, jobs og udvikling i Danmarks yderområder. Det kan man i høj grad sige om dette meget fremsynede projekt, som vi gerne ser ført ud i livet. Det er initiativer som dette, vi har brug for, hvis vi skal kunne opfylde regeringens vækststrategi, der har som mål at hæve turismeomsætningen med 33 procent inden 2025,” sagde folketingsmedlem Mette Dencker fra Dansk Folkeparti.

Aktuelle programmer på Play