Næste udsendelse: 22:14 Vejret i morgen (G)

TV i dag

  • 22:0019.30Nyheder (G)
  • 22:14Vejret i morgen (G)
  • 22:15EP19 - valgaften (G)

Nyt Ø-ferie koncept skal samle danske øer

På Folkemødet blev der fremlagt en vision kaldet Dansk Ø-ferie, hvis formål er at samle danske øer som én destination. Noget virksomheder og politikere hylder.
Lørdag formiddag på Folkemødet præsenterede bookingportalen Dansk Ø-ferie en vision om at samle de danske øer under en ny og sammenhængende turismedestination, hvilket blev bakket op af et samlet panel.

De danske øer er mere populære end nogensinde. Priserne på færgebilletter til en række danske øer er de seneste to år blevet sat ned med op til 53 procent uden for højsæsonen. Samtidig kunne Danmarks største ø-rederi Færgen i 2017 melde om alle tiders rekorder for færgetrafikken til øerne. Det skriver Færgen i en pressemeddelelse.

Det nuværende momentum ønsker bookingportalen Dansk Ø-ferie at omsætte til et nyt turismesamarbejde for de danske øer. Faktisk er visionen at skabe en hel ny turismedestination, der indtil videre bærer arbejdstitlen Visit Danmarks Øer. Det fortalte indehaver af Dansk Ø-ferie, Lindy Kjøller, under lørdagens debatter på Folkemødet.

- Der vil være mange fordele forbundet med at give øerne en fælles identitet og en fælles brandingplatform. For det første tilbyder mange af øerne sammenlignelige produkter. Her er fred og ro, smuk natur, gode råvarer og strand. En fantastisk pakke med tanke på, at ferien for mange i dag handler om at trække stikket og lade de mentale batterier op som modtræk til en travl hverdag. Derudover passer øerne godt til danskernes ændrede rejsemønster, hvor vi generelt rejser oftere, men af kortere varighed,” sagde Lindy Kjøller.

Stordrift skal skabe turisme
Mere konkret lyder ideen på et samarbejde imellem en række toneangivende aktører indenfor turismebranchen, herunder VisitDenmark, Dansk Kyst & Naturturisme, Dansk Ø-ferie, Brobizz A/S, Færgesekretariatet og Landdistrikternes Fællesråd. Tanken er blandt andet at sikre stordriftsfordele ved at gøre brug af et fælles system til både booking, salg og check-in. Dermed bliver adgangen og betalingsformen til øerne ens. Den overordnede vision bakkes op af Dansk Erhverv.

- Det er et helt genialt initiativ, som Dansk Ø-ferie står i spidsen for. Lige nu er øerne en trekant, der ikke passer ned i firkanten. Altså, hvis man tegner en cirkel rundt om Danmark, så taber øerne, når man kun tænker geografisk. Derfor tror jeg på, at ved at samle alle vores smukke øer under en destination, kan man skabe en fælles styrke, som kommer de enkelte øer i hele landet til gavn” sagde Lars Ramme Nielsen, Chef for turisme- og oplevelsesøkonomi i Dansk Erhverv.

En eventuel ny turismedestination i skikkelse af de danske øer kan ifølge Dansk Ø-ferie ligeledes omfatte fælles produktudvikling, udvidelse af turismesæsonen og en fælles fortælling om de danske øer. Derudover blev der under debatten talt om at sætte ressourcer af til at kompetence udvikle de mange små turismeaktører på øerne for på den måde at skabe ejerskab og fremdrift.

- Vi er tilhænger af ethvert initiativ, der sigter imod at skabe vækst, jobs og udvikling i Danmarks yderområder. Det kan man i høj grad sige om dette meget fremsynede projekt, som vi gerne ser ført ud i livet. Det er initiativer som dette, vi har brug for, hvis vi skal kunne opfylde regeringens vækststrategi, der har som mål at hæve turismeomsætningen med 33 procent inden 2025,” sagde folketingsmedlem Mette Dencker fra Dansk Folkeparti.

Aktuelle programmer på Play