Næste udsendelse: 23:05 Nationalpark Thy (39:52) (G)

TV i dag

 • 22:40Mellem os - ugens udvalgte (G)
 • 23:05Nationalpark Thy (39:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 23:35Årstidens Spisekammer - sommer, sødme og sol (G)Mette Løvbom fra Jordrup, også kendt under navnet Salat Tøsen, inviterer os med på en forunderlig rejse i sit kulinariske salat-univers og giver inspiration til salater med årstidens grøntsager.
 • 00:0019.30Nyheder (G)
 • 00:15Næste uges tv (G)
 • 00:20Sportsaften (G)Sportsaften ser nærmere på BM i sandpapir-bordtennis - den oprindelige form for ping-pong, uden gummi på battet. I Københavnsserien i fodbold er Rønne på tredjepladsen, og møder FC Udfordringen på Rønne Stadion Nord - i en kamp, hvor vi også sætter fokus på en af spillerne hos Rønne.
 • 00:40Mellem os - ugens udvalgte (G)
 • 01:05Nationalpark Thy (39:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 01:30Krimimessen: Susanne Staun (G)Susanne Staun er aktuel med krimien "Velkommen til mit mareridt". Hun er på regionernes scene på krimimessen 2016 med vært Lone Knuthsen Silberbrandt fra TV2 Lorry.
 • 01:50Bornholm knokler - Skrædder (G)Bornholm Knokler er i dag på besøg i Rønne hos Bornholms Skrædder og Skomager. Her kaster vi os ud i arbejdet som skrædder, og skabe en skjorte til fotografen, men værtens 23 år gamle sykørekort er ikke helt så gyldigt mere.
 • 02:30Mens du sover (8:12) (G)Vi er taget på natreportage for at møde nogle af dem der arbejder, mens du sover.
 • 03:00Flere sider af Ulla Terkelsen (G)Journalist Ulla Terkelsen fortæller om sin bog om Europa "Med kærlig hilsen".
 • 03:30Guld fra gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Assens, Aakirkeby, Sorø, Esbjerg, Nørresundby og Hanstholm.
 • 04:00På sporet af Bornholm - jernbanen under krigen (G)I dette afsnit kigger vi på jernbanens rolle under 2. verdenskrig. Der var nok at transportere, bl.a. 70.000 tons skærver, russernes krigsbytte og de sårede fra krigens rædsler i øst.
 • 04:30Nationalpark Thy (30:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Fra lade til landevej - Under overfladen (2:12) (G)Ladefundet fra Klemensker bliver skilt ad med hjælp fra skruefælleskabet, Street Dreams. Der er mange ting på den gamle Ford Taunus 17M deluxe, som kan have lidt under tidens tand. Bl.a. kan motoren have sat sig efter at have stået stille siden 1982.

Bornholmer forvandler opgivne heste

Amatørtræneren Søren Mortensen forvandler opgivne heste til succeser. Det skriver Dansk Hestevæddeløb i et portræt på sin hjemmeside.
Succesamatørtræner Søren Mortensen tager udfordringen op, når det kommer til at forvandle opgivne heste til travheste. Seneste forvandlingsnummer hedder Goal Tooma, og hesten aspirerer i den grad til sejr. Det skriver Dansk Hestevæddeløb i et portræt på sin hjemmeside.

Søren Mortensen og familien ser muligheder i alle heste, og forstår ikke mindst at omsætte det til resultater. Sejrsprocenten fra de seneste tre år ligger således på fine 14, 22 og 12 procent.

- Det er nemt at købe de dyre heste, og lave gode resultater, men noget svære at genopbygge dem fra ingenting. Jeg er lidt en chancetræner, der køber de mere eller mindre håbløse heste, og ser om jeg kan få en væddeløbshest ud af det, fortæller Søren Mortensen til Dansk Hestevæddeløb, og uddyber:

- Derfor er det også sjældent at hestene skuffer, og når man ikke har brugt så mange penge på at købe hesten, kan man bedre eksperimentere med forskellige behandlinger efterfølgende. Der er nok nogle mennesker, der ryster på hovedet over, de heste vi køber, men så er det fedt at kunne gå ud og vise, hvad de kan, siger Søren Mortensen.

Vinder pengepræmie efter pengepræmie
I slutningen af 2017 købte Søren Mortensen Goal Tooma, og ved hjælp af massage, kiropraktik, aqua-træning og en ny skoning har den otteårige vallak virkelig genfundet væddeløbslysten. Goal Tooma har sågar taget en pengepræmie i dens syv ud af otte starter i sit nye regi.

- Vi har brugt meget tid på at nusse om ham, for at give ham noget humør tilbage, og så har han sat flere muskler bag på. Vi har en træningsbane med bakker, og når man sidder bag ham, kan man tydelig fornemme, at der er mere hest i ham. Ikke mindst viser han i løb, at han vil, siger Søren Mortensen, og uddyber:

- Den største sejr er, at han er gået fejlfrit i alle løb, og vi håber på sigt, at han kan komme op og drille de store på Bornholm, slutter Søren Mortensen til Dansk Hestevæddeløb.

Billedet har ikke noget med Søren Mortensen eller hans heste at gøre.

Aktuelle programmer på Play