Næste udsendelse: 22:00 19.30Nyheder (G)

TV i dag

 • 21:35Arkitektur'en - om at bygge på havnenProgrammet ser denne gang på et fænomen, der spreder sig rundt til regionens havnebyer.
 • 22:0019.30Nyheder (G)
 • 22:14Vejret i morgen (G)
 • 22:15 Sobczyk og Sofie spiser æg (G)En ukendt bornholmsk ingrediens og 10 minutter til at handle i et supermarked. Det er, hvad den bornholmske kok Casper Sobczyk har at gøre med, inden han sammen med vært Sofie Andersen skal kreere en række retter i programmet "Sobczyk og Sofie spiser". I tredje afsnit, er hovedingrediensen æg. Sobczyk skal i dag forsøge at imponere sin lærermester med sine "æg'stra" gode retter.
 • 22:50Nyhedskavalkade (G)
 • 00:2019.30Nyheder (G)
 • 00:35Sprogblomster (G)Se med, når Joakim Lind Tranberg endnu en gang forsøger at holde panelet i kort snor.
 • 01:20Bornholm knokler - Gedebonde (G)Lykkelunds Gedemejeri starter tidligt. Næsten for tidligt, vil nogen sige. Vi er taget på landet for at prøve, hvordan livet som gedebonde er, når man også selv laver ost.
 • 02:00Månedens foredrag - Tonny Koefoed Larsen (G)Tonny Koefoed Larsen fortæller om en kærlighedshistorie fra hans egen slægt. Romancen beretter fint om livet og forholdet på landet på Bornholm i slutningen af 1800tallet.
 • 03:00Bornholm knokler - Reklamefotograf (G)Når man skal tage et reklamebillede, så er det ikke nok bare at trykke på knappen. Der skal arbejdes med lys, komposition og styling. Vi var med da fotograf Anders Beier og madstylist Sune Rasborg tog billeder til Færgens nye bistrobrochure, og selvom der fysisk ikke knokles, så kom knolden på overarbejde.
 • 03:30Mens du sover (4:12) (G)Vi er taget på natreportage for at møde nogle af dem der arbejder, mens du sover.
 • 04:00Vild Med Dyr - sortbjørn (G)Hvordan man lokker en sortbjørn op i en Land Rover, det kan man se i dag når Anna Louise skal ind i bjørneanlægget i Ree Park for at komme helt tæt på ungerne, der kom ud af hiet i foråret.
 • 04:30Nationalpark Thy (40:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten - Jeanette Baunkjær (G)Jeanette Baunkjær er ægte Sandvigbo. Hun har boet i byen hele sit liv med en enkelt afstikker til Allinge i et par år. Hun har de sidste år uddannet sig til bedemand, og har startet sin egen forretning.

Bornholmer forvandler opgivne heste

Amatørtræneren Søren Mortensen forvandler opgivne heste til succeser. Det skriver Dansk Hestevæddeløb i et portræt på sin hjemmeside.
Succesamatørtræner Søren Mortensen tager udfordringen op, når det kommer til at forvandle opgivne heste til travheste. Seneste forvandlingsnummer hedder Goal Tooma, og hesten aspirerer i den grad til sejr. Det skriver Dansk Hestevæddeløb i et portræt på sin hjemmeside.

Søren Mortensen og familien ser muligheder i alle heste, og forstår ikke mindst at omsætte det til resultater. Sejrsprocenten fra de seneste tre år ligger således på fine 14, 22 og 12 procent.

- Det er nemt at købe de dyre heste, og lave gode resultater, men noget svære at genopbygge dem fra ingenting. Jeg er lidt en chancetræner, der køber de mere eller mindre håbløse heste, og ser om jeg kan få en væddeløbshest ud af det, fortæller Søren Mortensen til Dansk Hestevæddeløb, og uddyber:

- Derfor er det også sjældent at hestene skuffer, og når man ikke har brugt så mange penge på at købe hesten, kan man bedre eksperimentere med forskellige behandlinger efterfølgende. Der er nok nogle mennesker, der ryster på hovedet over, de heste vi køber, men så er det fedt at kunne gå ud og vise, hvad de kan, siger Søren Mortensen.

Vinder pengepræmie efter pengepræmie
I slutningen af 2017 købte Søren Mortensen Goal Tooma, og ved hjælp af massage, kiropraktik, aqua-træning og en ny skoning har den otteårige vallak virkelig genfundet væddeløbslysten. Goal Tooma har sågar taget en pengepræmie i dens syv ud af otte starter i sit nye regi.

- Vi har brugt meget tid på at nusse om ham, for at give ham noget humør tilbage, og så har han sat flere muskler bag på. Vi har en træningsbane med bakker, og når man sidder bag ham, kan man tydelig fornemme, at der er mere hest i ham. Ikke mindst viser han i løb, at han vil, siger Søren Mortensen, og uddyber:

- Den største sejr er, at han er gået fejlfrit i alle løb, og vi håber på sigt, at han kan komme op og drille de store på Bornholm, slutter Søren Mortensen til Dansk Hestevæddeløb.

Billedet har ikke noget med Søren Mortensen eller hans heste at gøre.

Aktuelle programmer på Play