Næste udsendelse: 23:10 Nationalpark Thy (44:52) (G)

TV i dag

  • 22:40Mellem os - ugens udvalgte (G)
  • 23:10Nationalpark Thy (44:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 23:35Fotovognen - Ådum (G)Hvor mon Fotovognen ender? Vi kører ud et tilfældigt sted og møder de folk der bor der. Denne gang er vi i Ådum.
  • 00:0019.30Nyheder (G)
  • 00:15Næste uges tv (G)
  • 00:20Sportsaften (G)Sportsaften handler om indefodbold og bordtennis. Vi er med til første runde, om Bornholmsmesterskabet i indefodbold, hvor Rønne og Nexø ligner favoritter til at komme i finalen i januar. Du kan også se bordtennis - Knudsker og Hasle spiller topkamp i Bornholmsserien.
  • 00:40Mellem os - ugens udvalgte (G)
  • 01:10Nationalpark Thy (44:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 01:40Bornholm knokler - Militærrådgiver (G)Soldaterne på Almegårdskaserne træner til missionen i Afghanistan. Vi fik lov til at komme med på en øvelse, hvor de træner i eskorte af en militærrådgiver, og hvem var bedre til at spille militærrådgiver end journalisten? Det er blevet til et program med rekognisering, planlægning og ikke mindst skudveksling i ellers fredelige Åkirkeby.
  • 02:05Månedens foredrag: Arkæolog Michael Thorsen (G)Arkæolog på Bornholms Museum Michael Thorsen fortæller udgravningen ved Vasagård og viser billeder.
  • 03:00Helt i fisk - Silden (G)Vi er i dette afsnit taget til Gudhjem. Mens Jesper har været på delvis hjemmebane i alle programmer indtil nu, så er sildefiskeriet ikke noget, han har prøvet før. Håbet er dog stadig en helt nyfanget og nyrøget sild. Hvis fisken da gider at komme forbi, så vi kan fange den.
  • 03:30Guld fra gemmerne (G)I programmet ”Guld fra Gemmerne” præsenterer et udvalg af landets museer deres allerbedste historier – indsamlet gennem århundreder. Ofte med rødder årtusinder tilbage i tiden.
  • 04:00Vild Med Dyr - Brud og snoge (G)I dag skal Anna Louise til Aqua i Silkeborg og indrette et nyt levested til Danmarks mindste rovdyr, en brud som Aqua fik da den var lille. Den er utrolig smuk og lynhurtig. Og så skal snogeungerne fodres - med regnorme.
  • 04:30Nationalpark Thy (13:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 05:00Stafetten - Christiane Larsen (G)Christiane Larsen kom til øen i 2009. Eneste forbindelse til øen var hendes søster, der er læge på øen. Hun er uddannet sygeplejerske, men besluttede sidste år at oprette sit eget firma. Første produkt bliver økologisk modelervoks, men flere hobbyprodukter er i støbeskeen.

Politikere raser mod sommerhusdiktat

Miljøminister Connie Hedegaard har fuldstændig glemt Bornholm i sin gennemgang af "yderområder". - Nu må der handling til siger Leif Olsen og Thomas Thors enstemmigt.
Politikerne i Regionsrådet er rasende over miljøminister Connie Hedegaards fremfærd i sagen om tildeling af nye sommerhusområder.

I alt har miljøministeren med et landsplandirektiv givet tilladelse til, at der kan bygges 5000 nye sommerhuse i kystnære områder. Samtidig åbnes der op for at særligt truede områder - og det er Nordjylland, Sønderjylland og Lolland Falster - kan få del i 1500 sommerhusgrunde yderligere.

Leif Olsen, der normalt ikke er den store fortaler for flere sommerhus områder, er rasende på ministeren:

- Nu må der handling til, siger han. Vi skal ikke finde os i fuldstændigt at blive glemt. Vi er et yderområde, vi satser på turisme, og alligevel er vi ikke nævnt med ét ord.

Bornholm har fået 70 sommerhusgrunde. Dels placeret ved Bølshavn, dels ved Sømarken - på tre områder:

- Jeg har haft kontakt til en departementschef i Miljøministeriet i dag, og han kunne bekræfte, at man slet ikke har talt om Bornholm i forbindelse med yderligere sommerhusområder. Det er en forkastelig opførsel fra miljøministerens side. Hun siger jo i samme åndedrag, at nu kan der ikke nygges flere sommerhuse, uden at skade miljøet, siger borgmester Thomas Thors.

Han mener, ligesom Leif Olsen, at Bornholm nu må handle.

Se mere i aftenens udsendelse, klokken 19.30

Aktuelle programmer på Play