Næste udsendelse: 23:05 Den 100-årige (G)

TV i dag

 • 22:40Mellem os (G)Foreningen Sind Bornholm fylder 40 år, og det skal vi høre mere om i torsdagens udgave af Mellem Os. Formand Bente Helms er i studiet, og hun medbringer nogle af dem, der har vundet priser for deres arbejde med psykisk sårbare. Det skal også handle om skovhjælperne og deres kamp for at blive i skoven. Linda Bak Henriksen, Tina Nielsen og skovhjælper Martin er med os i studiet.
 • 23:05Den 100-årige (G)I september døde en mand, som uden at overdrive kunne kaldes en af Bornholms grand old men. Arne Engell-Kofoed blev 100 år og var i langt de fleste af dem synonym med Østermarie som byens manufakturhandler, lokalpolitiker og formand for menighedsrådet. Vi var med til hans fødselsdag tilbage i maj – et program, hvor Arne især fortæller, hvordan hans stærke tro har formet livet.
 • 23:30Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Jakob Sveistrup
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Humor Akademiet - Biskopperne (G)På Folkemødet 2018 havde TV2 Regionerne en scene foran Grønbech Hotel i Allinge, hvor alle gæsterne skulle forholde sig til den danske humor. Biskopperne Henrik Stubkjær og Elof Westergaard kommer med deres eget skæve blik på humor og religion.
 • 00:30Stafetten - Isa Maegaard Dam (G)Isa Maegaard Dam er født og opvokset på Bornholm. Hun har siden 2016 drevet børnehaven Liden Stina i Soldalen ved Olsker. Derudover har hun og hendes mand et mosteri og en gårdbutik. Næste generation laver hvert år en cirkusfestival i Soldalen.
 • 00:55Mellem os (G)Foreningen Sind Bornholm fylder 40 år, og det skal vi høre mere om i torsdagens udgave af Mellem Os. Formand Bente Helms er i studiet, og hun medbringer nogle af dem, der har vundet priser for deres arbejde med psykisk sårbare. Det skal også handle om skovhjælperne og deres kamp for at blive i skoven. Linda Bak Henriksen, Tina Nielsen og skovhjælper Martin er med os i studiet.
 • 01:25Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Jakob Sveistrup
 • 01:50Stafetten - Hasse Falk Jakobsen (G)Hasse Falk Jakobsen er en tilbagevendt bornholmer, familiefar på 45 år, frikirkepræst, musiker og løber. Hasse fortæller i Stafetten om tro, hverdagen i Nexø og om sin store kærlighed til Bornholm.
 • 02:20Sprogblomster - det skønne danske sprog (G)Man kan sige det samme på mange forskellige måder her i Danmark. Kom med i krinkelkrogene i det danske sprog, når Jylland og øerne tørner sammen i en dyst, hvor det handler om at forvirre hinanden og hjælpe hinanden gennem junglen af lokale udtryk, slang og dialekt. De tre jyder rapper Jonny Hefty, foredragsholder Gitte Hornshøj og lærer Anette Karkov kæmper for hovedlandet. På ø-holdet samles det verbale skyts af musiker Jason Svendstorp , studerende Daniel Mieritz og Entertainer Bjarne Kure. Vært er Sussi Rømer Rasmussen.
 • 02:50Nationalpark Thy (11:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 03:20I godt selskab: Live fra Jellingfestival (G)Sommeren står for døren, og det betyder at vores program " I Godt Selskab" går på sommerferie. Men hvor vi slutter, er der andre, der begynder. Det er festival-tid, og som sædvanlig den sidste weekend i maj, så er Jelling på den anden ende.
 • 03:45Mellem os (G)Foreningen Sind Bornholm fylder 40 år, og det skal vi høre mere om i torsdagens udgave af Mellem Os. Formand Bente Helms er i studiet, og hun medbringer nogle af dem, der har vundet priser for deres arbejde med psykisk sårbare. Det skal også handle om skovhjælperne og deres kamp for at blive i skoven. Linda Bak Henriksen, Tina Nielsen og skovhjælper Martin er med os i studiet.
 • 04:30Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Struer, Aakirkeby, Kerteminde, Herning, Sønderborg, Nykøbing Falster og Boldrup.
 • 05:00Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Jakob Sveistrup

LEV Bornholm: Beslutningen er taget

Selvom skovhjælpergruppen vil kæmpe videre for bevarelsen af skovhjælperprojektet, så tror LEV Bornholm ikke, at beslutningen bliver ændret.
- Jeg tror ikke, vi kan gøre det store for at ændre beslutningen, lyder det fra Henrik Stilling, der er kredsformand i LEV Bornholm.

Men det er ikke skovhjælpergruppens overbevisning, for de bliver ved med at kæmpe videre for at bevare projektet.

I går var gruppen budt på kaffe på borgmesterens kontor til en snak om fremtiden for de syv skovhjælpere. Winni Grosbøll fremlagde et forslag om, at skovhjælperne stadig skal være en del af Team Østergade, men at man derimod opretter en selvstændig gruppe til dem, som er knyttet til de kommunale skove.

Men det forslag blev ikke godt modtaget ved to af skovhjælpernes mødre, der mener, at samarbejdet med Naturstyrelsen er altafgørende - og det kan et nyt job i en anden skov ikke erstatte.

Derfor har mødrene valgt at tage sagen videre til jurister i foreningen LEVs landsorganisation. Håbet er stadig, at man kan rokke ved politikernes beslutning eller i det mindste udskyde flytningen af de syv skovhjælpere.

Men hvis man spørger kredsformand for LEV Bornholm er den politiske beslutning taget, og det, man kan hjælpe de syv skovhjælpere med, er den videre sagsbehandling.

- Der er selvfølgelig nogle spørgsmål omkring sagsbehandlingen og de rettigheder, skovhjælperne har, som de kan få hjælp til, forklarer Henrik Stilling.

Det handler om, at kommunen ikke bare må flytte gruppen som en samlet enhed, men at man skal tage højde for individuelle behov.

- Man kan ikke bare placere folk i et tilbud og sige "her kan du være, og så kan du være glad". Der skal være et mål med det, man gør. Det skal sagsbehandlingen afdække - hvad er det for et behov, den enkelte har? Hvis den enkelte f.eks. har et behov for at være udenfor, så er det det, der er vigtigt, uddyber han.

Se mere i vores nyhedsudsendelse klokken 19.30.

Aktuelle programmer på Play