Næste udsendelse:

TV i dag

 • 23:15EKKO (G)I Skørrebro fodres op mod 100 ravne, en tidlig skægmåler er på plads i nåletræerne, og en overkørt ræv fra Almindingen obduceres, mens den kortnæbbede gås slår bornholmerrekord i EKKO.
 • 00:0019.30Nyheder og sport (G)
 • 00:15EKKO (G)I Skørrebro fodres op mod 100 ravne, en tidlig skægmåler er på plads i nåletræerne, og en overkørt ræv fra Almindingen obduceres, mens den kortnæbbede gås slår bornholmerrekord i EKKO.
 • 00:50Månedens foredrag - Michael Thorsen (G)Arkæolog Michael Thorsen fortæller om bronzealderen på Nordbornholm og nye fund af helleristninger
 • 01:50Krimimessen: Bo Tao Michäelis (G)Bo Tao Michäelis er en af ophavsmændene til den nye videnskab: Skurkologi, en klassificering af krimigenrens ondskab. Han er på regionernes scene på Krimimessen 2016 hos vært Søren Vesterby fra TV SYD.
 • 02:10Bornholm knokler - Gedebonde (G)Lykkelunds Gedemejeri starter tidligt. Næsten for tidligt, vil nogen sige. Vi er taget på landet for at prøve, hvordan livet som gedebonde er, når man også selv laver ost.
 • 03:00Vild Med Dyr (G)Selv om det vrimler med signalkrebs i de danske åer og vandløb hører de faktisk ikke til i den danske natur. Men for vaskebjørnene i Aqua er de en sand delikatesse. Så i dag må Anna Louise give et nap med når der skal deles indfangede godbidder ud.
 • 03:30Mens du sover (4:12) (G)Vi er taget på natreportage for at møde nogle af dem der arbejder, mens du sover.
 • 04:00Guld fra gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Holbæk, Assens, Herning, Dybbøl, Rønne og Aalborg.
 • 04:30Billeddetektiverne (G)I denne udgave af Billeddetektiverne skal vi blandt andet høre, hvordan en bornholmer ved et tilfælde støder på en spændende tegning fra Bornholm i den anden ende af landet.
 • 05:00Stafetten - Martin Preisz Gravesen (G)Martin Preisz Gravesen er opvokset i København, og han arbejder nu som jurist hos Bornholms Politi. Han er vendt tilbage til Bornholm sammen med kone og fire børn efter tre år på Færørene. Han er glad for den positive udvikling på Bornholm de senere år.

Svampetur i Ølene

En pæn flok svampeinteresserede samledes tirsdag eftermiddag i Ølene for at blive klogere på svampe
Det er svampehøjsæson, og de rutinerede jægere ved lige, hvad de går efter, og hvor svampene normalt er. For de uøvede er den helt stor kunst at skelne de gode spiselige fra de giftige svampe.

På tirsdagens svampetur i Ølene, arrangeret af Svampevennerne på Bornholm, fik interesserede undervisning i, hvad man skal se efter.

De erfarne svampesamlere kender de store fejlgruber for nybegyndere. Og i år er den udtalt for to svampe, der ligner hinanden: De almindelige og de orange kantareller:

-De orange kender vi på farven, og de har nedløbende lameller. Og hvis man tager på den orange, så er den ret tynd i det, mens der er mere kød i den almindelige kantarel. Man kan godt spise den orange kantarel, man bliver ikke syg af den, men den smager ikke af noget, fortæller Lars Bitsch, kasserer i Svampevennerne på Bornholm.

Der er desværre rigtigt mange smagsløse orange kantareller og ikke ret mange af de almindelige kantareller ude i naturen i øjeblikket på grund af tørken denne sommer.

Selvom det lige nu er højsæson, så kan man samle svampe hele året, og Svampevennerne på Bornholm oplever en stigende interesse for at samle svampe.

Aktuelle programmer på Play