Næste udsendelse:

TV i dag

  • 00:0019.30Nyheder og sport (G)
  • 00:15EKKO (G)I Skørrebro fodres op mod 100 ravne, en tidlig skægmåler er på plads i nåletræerne, og en overkørt ræv fra Almindingen obduceres, mens den kortnæbbede gås slår bornholmerrekord i EKKO.
  • 00:50Månedens foredrag - Michael Thorsen (G)Arkæolog Michael Thorsen fortæller om bronzealderen på Nordbornholm og nye fund af helleristninger
  • 01:50Krimimessen: Bo Tao Michäelis (G)Bo Tao Michäelis er en af ophavsmændene til den nye videnskab: Skurkologi, en klassificering af krimigenrens ondskab. Han er på regionernes scene på Krimimessen 2016 hos vært Søren Vesterby fra TV SYD.
  • 02:10Bornholm knokler - Gedebonde (G)Lykkelunds Gedemejeri starter tidligt. Næsten for tidligt, vil nogen sige. Vi er taget på landet for at prøve, hvordan livet som gedebonde er, når man også selv laver ost.
  • 03:00Vild Med Dyr (G)Selv om det vrimler med signalkrebs i de danske åer og vandløb hører de faktisk ikke til i den danske natur. Men for vaskebjørnene i Aqua er de en sand delikatesse. Så i dag må Anna Louise give et nap med når der skal deles indfangede godbidder ud.
  • 03:30Mens du sover (4:12) (G)Vi er taget på natreportage for at møde nogle af dem der arbejder, mens du sover.
  • 04:00Guld fra gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Holbæk, Assens, Herning, Dybbøl, Rønne og Aalborg.
  • 04:30Billeddetektiverne (G)I denne udgave af Billeddetektiverne skal vi blandt andet høre, hvordan en bornholmer ved et tilfælde støder på en spændende tegning fra Bornholm i den anden ende af landet.
  • 05:00Stafetten - Martin Preisz Gravesen (G)Martin Preisz Gravesen er opvokset i København, og han arbejder nu som jurist hos Bornholms Politi. Han er vendt tilbage til Bornholm sammen med kone og fire børn efter tre år på Færørene. Han er glad for den positive udvikling på Bornholm de senere år.

Lettere at få udenlandske landbrugspraktikanter

Muligheder for at få udenlandske landsbrugspraktikanter til Danmark skal være lettere. Derfor vil regeringen sløjfe flere nuværende regler.
Regeringen vil gøre det lettere at få udenlandske landbrugspraktikanter til Danmark.

Det skriver dr.dk.

Det skal ske ved at ændre på tre af de nuværende regler.

I dag skal ansøgeren være mellem 18 og 30 år for at kunne søge om at komme i praktik, men det vil regeringen ændre til mellem 18 og 35 år.

Derudover vil regeringen afskaffe det nuværende sprogkrav og forlænge opholdstilladelsen fra 12 til 18 måneder.

Direktør i Bornholms Landbrug, Thomas Bay Jensen, har ikke hørt, at det skulle være et problem for Bornholm at skaffe udenlandsk arbejdskraft. Formand hos Bornholms Landbrug, Lars-Ole Hjorth-Larsen, er af samme opfattelse, men ser dog umiddelbart ikke noget negativt i forslaget.

- Det er ganske udmærket, hvis det bliver nemmere. Hvis der bliver flertal for det, er det da kun noget, vi er godt tilfredse med, fortæller Lars-Ole Hjorth-Larsen.

Ifølge dr.dk er der i skrivende stund knap 2.000 udenlandske landbrugspraktikanter herhjemme.

Aktuelle programmer på Play