Næste udsendelse: 19:49 Vejret i morgen (G)

TV i dag

 • 19:3019.30Nyheder
 • 19:49Vejret i morgen (G)
 • 19:50360 (G)Debatprogrammet 360, med aktuelle gæster i studiet.
 • 20:10Stafetten - Oddur Stefan SteinthorssonOddur Stefan Steinthorsson er musiker i sin grundvold. Han er en bestanddel af musikgruppen Oraklet på Bornholm, som også har leveret musikken til programmet med Oddur. Han er uddannet musik- og dansklærer og har boet på Bornholm siden 1994.
 • 20:35Mellem osI torsdagens udgave af Mellem Os siger vi ja og amen. Jakob Lorentzen er organist i Holmens Kirke og Christiansborg Slotskirke, og han er noget af det tætteste, man kommer på et vidunderbarn. Han er fyldt 50 år, og det er noget af et hjørne at runde. Vi skal høre om hans bedrifter i livet.
 • 21:04Vejret i morgen (G)
 • 21:05SådanmarkDe bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Katerina Pitzner
 • 21:35Min klub - Petanque (13:20)Petanque er ikke blot et hyggeligt familiespil i baghaven. I hovedstadsområdets findes der 29 petanqueklubber, hvor sporten byder på mere end det afslappede fællesskab.
 • 21:45Det er vores sang (2:17)Thomas Buttenschøn og Ane Høgsberg rejser rundt i regionen for at finde inspiration til en ny sang om Syd- og Sønderjylland.
 • 22:0022Nyheder
 • 22:09Vejret i morgen (G)
 • 22:10360 (G)Debatprogrammet 360, med aktuelle gæster i studiet.
 • 22:35Stafetten - Oddur Stefan Steinthorsson (G)Oddur Stefan Steinthorsson er musiker i sin grundvold. Han er en bestanddel af musikgruppen Oraklet på Bornholm, som også har leveret musikken til programmet med Oddur. Han er uddannet musik- og dansklærer og har boet på Bornholm siden 1994.
 • 23:00Mellem os (G)I torsdagens udgave af Mellem Os siger vi ja og amen. Jakob Lorentzen er organist i Holmens Kirke og Christiansborg Slotskirke, og han er noget af det tætteste, man kommer på et vidunderbarn. Han er fyldt 50 år, og det er noget af et hjørne at runde. Vi skal høre om hans bedrifter i livet.
 • 23:30Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Katerina Pitzner
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10360 (G)Debatprogrammet 360, med aktuelle gæster i studiet.
 • 00:35Stafetten - Oddur Stefan Steinthorsson (G)Oddur Stefan Steinthorsson er musiker i sin grundvold. Han er en bestanddel af musikgruppen Oraklet på Bornholm, som også har leveret musikken til programmet med Oddur. Han er uddannet musik- og dansklærer og har boet på Bornholm siden 1994.
 • 01:00Mellem os (G)I torsdagens udgave af Mellem Os siger vi ja og amen. Jakob Lorentzen er organist i Holmens Kirke og Christiansborg Slotskirke, og han er noget af det tætteste, man kommer på et vidunderbarn. Han er fyldt 50 år, og det er noget af et hjørne at runde. Vi skal høre om hans bedrifter i livet.
 • 01:30Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Katerina Pitzner
 • 01:55Stafetten - Christina Juhl Sørensen (G)Gå Bornholm rundt på 18 huller. Nordeuropas største minigolfbane ligger i Østerlars, og bag den står Christina Juhl Sørensen.
 • 02:20Mens du sover (2:12) (G)Vi er taget på natreportage for at møde nogle af dem der arbejder, mens du sover.
 • 02:50Nationalpark Thy (8:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 03:20Sprogblomster - det skønne danske sprog (G)Man kan sige det samme på mange forskellige måder her i Danmark. Kom med i krinkelkrogene i det danske sprog, når Jylland og øerne tørner sammen i en dyst, hvor det handler om at forvirre hinanden og hjælpe hinanden gennem junglen af lokale udtryk, slang og dialekt. De tre jyder rapper Jonny Hefty, foredragsholder Gitte Hornshøj og lærer Anette Karkov kæmper for hovedlandet. På ø-holdet samles det verbale skyts af musiker Jason Svendstorp , studerende Daniel Mieritz og Entertainer Bjarne Kure. Vært er Sussi Rømer Rasmussen.
 • 03:45Mellem os (G)I torsdagens udgave af Mellem Os siger vi ja og amen. Jakob Lorentzen er organist i Holmens Kirke og Christiansborg Slotskirke, og han er noget af det tætteste, man kommer på et vidunderbarn. Han er fyldt 50 år, og det er noget af et hjørne at runde. Vi skal høre om hans bedrifter i livet.
 • 04:30Guld fra gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Hasle, Stege, Kolding, Thyborøn, Aalborg, Esbjerg og Tåsinge.
 • 05:00Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Katerina Pitzner

Enighed om udflytning af statslige arbejdspladser

67 procent af bornholmerne synes, det er en god idé at flytte statslige arbejdspladser til Bornholm. De bornholmske politikere er enige.
Der skal flere statslige arbejdspladser til Bornholm. Sådan lyder det fra flertallet i en meningsmåling, TV 2/Bornholm har foretaget.

67 procent af bornholmerne svarer, at det er en god idé at flytte statslige arbejdspladser til Bornholm, 19 procent svarer ved ikke, og 14 procent svarer, at det er en dårlig idé.

De bornholmske politikere er enige med flertallet. Folketingsmedlemmerne Lea Wermelin fra Socialdemokratiet og Peter Juel-Jensen fra Venstre samt Dansk Folkepartis folketingskandidat Jess Persson slår alle tre ned på, at det vil gavne Bornholm.

- For mig handler det om at skabe aktivitet på Bornholm, og statslige arbejdspladser er med til at give aktivitet, siger Peter Juel-Jensen.

- Urbaniseringen kan vi ikke gøre noget ved, men der skal samtidig være mulighed for, at der er statslige arbejdspladser i hele landet, så der ikke er den skævvridning, som der har været tendens til i mange år, lyder det fra Jess Persson.

- Vi har igennem alt for mange år set en meget stærk centralisering, og den vil vi gerne tage et opgør med. Nu må det være tid til at vi politisk vender blikket den anden vej og sørger for, at vi skaber et Danmark, som hænger bedre sammen, siger Lea Wermelin.

De tre bornholmske politikere er dog ikke helt enige om, hvordan man i praksis skal flytte arbejdspladserne til øen.

Hos Socialdemokratiet vil man gerne have flere statslige arbejdspladser til øen, men man vil også rette sit fokus mod uddannelserne ved at satse på at regionalisere uddannelserne mere.

- Det handler om at flytte uddannelsesmuligheder ud fra storbyerne, fordi vi tror på, at der er nogle styrkepositioner, man kan bygge på. Hvis vi tager Bornholm som eksempel så ved jo, at man på Bornholms Museum arbejder med Arkæologiuddannelsen. Det er enormt spændende, og hvor vi virkelig kan tilbyde noget på øen. Det giver jo også nogle arbejdspladser i den anden ende, lyder det fra Lea Wermelin.

Hos Dansk Folkeparti foreslår man derimod, at man målretter de statslige arbejdspladser, så de passer bedre til øen.

- Det kunne for eksempel Bornholm som test-ø indenfor testområderne. Det kunne også være noget indenfor turisterhvervet. Turistmebranchen ville jo være oplagt at lægge nogle af de arbejdspladser på Bornholm. Man skal jo også være opmærksom på, at den kvalificerede arbejdskraft skal kunne følge med - så det er hvert fald nogle af de muligheder, jeg synes er oplagte, siger Jess Persson.

Venstre foreslår, at man først og fremmest fokuserer på at få private arbejdspladser på øen.

- Flere private arbejdspladser har en tendens til at generere endnu flere arbejdspladser. Hvis det handler om at give opsvinget flyvehøjde, men også flyvelængde, så er det de private arbejdspladser, vi har allermest brug for - de kan ikke blive flyttet, lukket eller ramt af andre ting. Hvis du får de private arbejdspladser, så følger de statslige bagefter, forklarer Peter Juel-Jensen.

Meningsmålingen er foretaget af Jysk Analyse den 1.- 4. oktober 2018 som telefoninterviews med et repræsentativt udsnit på 1011 borgere på Bornholm. Statistisk usikkerhed er 3 procent.

Der skal senest være folketingsvalg den 17. juni 2019.

Aktuelle programmer på Play