Næste udsendelse:

TV i dag

 • 23:15EKKO (G)I Skørrebro fodres op mod 100 ravne, en tidlig skægmåler er på plads i nåletræerne, og en overkørt ræv fra Almindingen obduceres, mens den kortnæbbede gås slår bornholmerrekord i EKKO.
 • 00:0019.30Nyheder og sport (G)
 • 00:15EKKO (G)I Skørrebro fodres op mod 100 ravne, en tidlig skægmåler er på plads i nåletræerne, og en overkørt ræv fra Almindingen obduceres, mens den kortnæbbede gås slår bornholmerrekord i EKKO.
 • 00:50Månedens foredrag - Michael Thorsen (G)Arkæolog Michael Thorsen fortæller om bronzealderen på Nordbornholm og nye fund af helleristninger
 • 01:50Krimimessen: Bo Tao Michäelis (G)Bo Tao Michäelis er en af ophavsmændene til den nye videnskab: Skurkologi, en klassificering af krimigenrens ondskab. Han er på regionernes scene på Krimimessen 2016 hos vært Søren Vesterby fra TV SYD.
 • 02:10Bornholm knokler - Gedebonde (G)Lykkelunds Gedemejeri starter tidligt. Næsten for tidligt, vil nogen sige. Vi er taget på landet for at prøve, hvordan livet som gedebonde er, når man også selv laver ost.
 • 03:00Vild Med Dyr (G)Selv om det vrimler med signalkrebs i de danske åer og vandløb hører de faktisk ikke til i den danske natur. Men for vaskebjørnene i Aqua er de en sand delikatesse. Så i dag må Anna Louise give et nap med når der skal deles indfangede godbidder ud.
 • 03:30Mens du sover (4:12) (G)Vi er taget på natreportage for at møde nogle af dem der arbejder, mens du sover.
 • 04:00Guld fra gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Holbæk, Assens, Herning, Dybbøl, Rønne og Aalborg.
 • 04:30Billeddetektiverne (G)I denne udgave af Billeddetektiverne skal vi blandt andet høre, hvordan en bornholmer ved et tilfælde støder på en spændende tegning fra Bornholm i den anden ende af landet.
 • 05:00Stafetten - Martin Preisz Gravesen (G)Martin Preisz Gravesen er opvokset i København, og han arbejder nu som jurist hos Bornholms Politi. Han er vendt tilbage til Bornholm sammen med kone og fire børn efter tre år på Færørene. Han er glad for den positive udvikling på Bornholm de senere år.

Mere guld i guldhullet

Der er fundet endnu en guldgubbe i det bornholmske "guldhul" - denne gang er det en dame.
I formiddags var amatørarkæolog Jan Jepsen på jagt i det bornholmske "guldhul" mellem Vestermarie og Aakirkeby. Det viste sig at være en god idé, for der fandt han endnu en guldgubbe.

Den seneste tid er der fundet op til flere guldgubber på stedet. De skal formentlig forestille trolde, men guldgubben, som blev fundet i formiddags, forestiller en dame, forklarer Flemming Kaul fra Nationalmuseet. Han er på Bornholm i forbindelse med et pressemøde på Bornholms Museum, hvor han netop skal fortælle om guldgubberne.

Manden bag fundet er da også begejstret for timingen af sit fund.

- Wow. Jeg havde lovet Flemming at finde en guldgubbe, men jeg var ikke sikker på, jeg kunne. Så jeg er glad for, at jeg kunne holde mit løfte, siger amatørarkæolog Jan Jepsen.

Nu skal arkæologerne på Bornholms Museum lede videre i "guldhullet".

- Det viser os jo, at der er guld derude, siger museumsinspektør Finn Ole Nielsen.

Guldgubben blev fundet uden brug af metaldetektor.

Aktuelle programmer på Play