Næste udsendelse:

TV i dag

  • 00:0019.30Nyheder og sport (G)
  • 00:15EKKO (G)I Skørrebro fodres op mod 100 ravne, en tidlig skægmåler er på plads i nåletræerne, og en overkørt ræv fra Almindingen obduceres, mens den kortnæbbede gås slår bornholmerrekord i EKKO.
  • 00:50Månedens foredrag - Michael Thorsen (G)Arkæolog Michael Thorsen fortæller om bronzealderen på Nordbornholm og nye fund af helleristninger
  • 01:50Krimimessen: Bo Tao Michäelis (G)Bo Tao Michäelis er en af ophavsmændene til den nye videnskab: Skurkologi, en klassificering af krimigenrens ondskab. Han er på regionernes scene på Krimimessen 2016 hos vært Søren Vesterby fra TV SYD.
  • 02:10Bornholm knokler - Gedebonde (G)Lykkelunds Gedemejeri starter tidligt. Næsten for tidligt, vil nogen sige. Vi er taget på landet for at prøve, hvordan livet som gedebonde er, når man også selv laver ost.
  • 03:00Vild Med Dyr (G)Selv om det vrimler med signalkrebs i de danske åer og vandløb hører de faktisk ikke til i den danske natur. Men for vaskebjørnene i Aqua er de en sand delikatesse. Så i dag må Anna Louise give et nap med når der skal deles indfangede godbidder ud.
  • 03:30Mens du sover (4:12) (G)Vi er taget på natreportage for at møde nogle af dem der arbejder, mens du sover.
  • 04:00Guld fra gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Holbæk, Assens, Herning, Dybbøl, Rønne og Aalborg.
  • 04:30Billeddetektiverne (G)I denne udgave af Billeddetektiverne skal vi blandt andet høre, hvordan en bornholmer ved et tilfælde støder på en spændende tegning fra Bornholm i den anden ende af landet.
  • 05:00Stafetten - Martin Preisz Gravesen (G)Martin Preisz Gravesen er opvokset i København, og han arbejder nu som jurist hos Bornholms Politi. Han er vendt tilbage til Bornholm sammen med kone og fire børn efter tre år på Færørene. Han er glad for den positive udvikling på Bornholm de senere år.

Kampsport: Introduktion til brasilianske tæsk

Et seminar i brasiliansk jiu-jitsu blev afholdt lørdag i Rønne, hvor man håbede på flere nye medlemmer.
Der var kampsport og selvforsvar på skemaet, da Rock Solid Fighting inviterede til en gratis introduktion til brasiliansk jiu-jitsu.

Her kunne man lære grundlæggende principper i kampsporten, da Thomas La Cour, der er træner i brasiliansk jiu-jitsu og tidligere professionel MMA-kæmper, underviste i Rønne.

- Det er en kampsportsgren, som gør, at man kan overvinde større og stærkere folk med mindst mulig skade, siger Thomas La Cour.

I øjeblikket er der syv medlemmer i klubben, og ved dagens introduktion ville man gerne lære flere om sporten og lokke medlemmer til.

- Man er alene på måtten, men man har brug for en masse sparringspartnere, og man har brug for en masse mennesker for at kunne dyrke det, så jo flere jo bedre, siger Dennis Gade Kofod, der er træner i Rock Solid Fightning.

Det lykkedes at få Mejse Holm til at dukke op. Hun har kun kort før stiftet bekendtskab med sportsgrenen.

- Jeg synes, det er sjovt at prøve noget nyt - komme ud af min comfortzone og se, hvad det her er for noget, siger hun.

Ifølge dagens lærermester er der flere gode grunde til at starte til brasiliansk jiu-jitsu, der minder om den japanske kampsport judo.

- Det er en rigtig sjov måde at holde sig i form på. Det, vil jeg mene, bør være den primære motivation. Hvis man som barn syntes, det var sjovt at tumle og lege slåskamp, så er det faktisk lidt det samme, vi gør. Det er bare noget mere teknisk, siger Thomas fra La Cour.

Det åbne seminar startede klokken 12 og varede halvanden time.

Aktuelle programmer på Play