Næste udsendelse:

TV i dag

 • 23:15EKKO (G)I Skørrebro fodres op mod 100 ravne, en tidlig skægmåler er på plads i nåletræerne, og en overkørt ræv fra Almindingen obduceres, mens den kortnæbbede gås slår bornholmerrekord i EKKO.
 • 00:0019.30Nyheder og sport (G)
 • 00:15EKKO (G)I Skørrebro fodres op mod 100 ravne, en tidlig skægmåler er på plads i nåletræerne, og en overkørt ræv fra Almindingen obduceres, mens den kortnæbbede gås slår bornholmerrekord i EKKO.
 • 00:50Månedens foredrag - Michael Thorsen (G)Arkæolog Michael Thorsen fortæller om bronzealderen på Nordbornholm og nye fund af helleristninger
 • 01:50Krimimessen: Bo Tao Michäelis (G)Bo Tao Michäelis er en af ophavsmændene til den nye videnskab: Skurkologi, en klassificering af krimigenrens ondskab. Han er på regionernes scene på Krimimessen 2016 hos vært Søren Vesterby fra TV SYD.
 • 02:10Bornholm knokler - Gedebonde (G)Lykkelunds Gedemejeri starter tidligt. Næsten for tidligt, vil nogen sige. Vi er taget på landet for at prøve, hvordan livet som gedebonde er, når man også selv laver ost.
 • 03:00Vild Med Dyr (G)Selv om det vrimler med signalkrebs i de danske åer og vandløb hører de faktisk ikke til i den danske natur. Men for vaskebjørnene i Aqua er de en sand delikatesse. Så i dag må Anna Louise give et nap med når der skal deles indfangede godbidder ud.
 • 03:30Mens du sover (4:12) (G)Vi er taget på natreportage for at møde nogle af dem der arbejder, mens du sover.
 • 04:00Guld fra gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Holbæk, Assens, Herning, Dybbøl, Rønne og Aalborg.
 • 04:30Billeddetektiverne (G)I denne udgave af Billeddetektiverne skal vi blandt andet høre, hvordan en bornholmer ved et tilfælde støder på en spændende tegning fra Bornholm i den anden ende af landet.
 • 05:00Stafetten - Martin Preisz Gravesen (G)Martin Preisz Gravesen er opvokset i København, og han arbejder nu som jurist hos Bornholms Politi. Han er vendt tilbage til Bornholm sammen med kone og fire børn efter tre år på Færørene. Han er glad for den positive udvikling på Bornholm de senere år.

Facebookside med en hård tone

I nogle af indlæggene på Bornholms Passagerforenings facebookside bliver der skudt med skarpt. Foreningen opfordrer til en god tone på siden
Trafikken til og fra Bornholm er et emne, der optager nærmest hele øen, og til tider ryger der en finke af panden i indlæg på debatsiden Bornholms Passagerforening - trafikdebat, og politikere, inklusiv borgmesteren, står blandt andre for skud.

Men der er grænser for, hvor vild man skal være i sine udtalelser, og i passagerforeningen gør man, hvad man kan for at holde en god debatstil:

-Jeg har skrevet indtil flere opslag, hvor jeg appellerer til folk, at de holder en ordentlig tone. Og vi går også ind og rydder op, men det er en rigtig stor udfordring, siger Ann Hartl, formand for Bornholms Passagerforening.

Man er nu gået fra to til tre administratorer af facebookgruppen til blandt andet at gennemse indlæg. Men det er ikke blevet nemmere efter Molslinjen begyndte at besejle Bornholm. Siden 1. september er antallet af medlemmer i gruppen steget fra cirka 500 til 1800, og indlæggene er i samme periode nærmest eksploderet i antal.

Der ér blevet grebet ind over for brugere på facebooksiden, men principielt ville man foretrække at debatterne kørte af sig selv. Og hvis administratorerne ikke får fanget et indlæg med for eksempel nogle hårde ord og påstande, så frygter formand Ann Hartl ikke, at det skader Passagerforeningens troværdighed:

-Jeg tror, de fleste ved, at følelserne går højt omkring det her. Men jeg tror godt, at man kan skelne mellem, hvad foreningen står for, og hvad forskellige medlemmer af vores facebook skriver, siger Ann Hartl, formand for Bornholms Passagerforening.

Aktuelle programmer på Play