Næste udsendelse: 23:30 Bornholm knokler - Fru Petersen (G)

TV i dag

 • 23:00Det dejlige brød (G)Dette er historien om bageriet Svaneke Brød og manden bag, Kasper Buchardt Thye. Han blev hovedkulds forelsket i Bornholm og har efterhånden fået mange jern i ilden her på øen. Vi skal høre om filosofien, melet og surdejen bag brødet - og vi er med, når bageriet flytter fra Søndergade til Storegade i Svaneke.
 • 23:30Bornholm knokler - Fru Petersen (G)Den landskendte kagecafé er et smut tilbage i tiden. I dette afsnit af Bornholm Knokler bliver der bagt til den store guldmedalje, når vi kommer med i køkkenet hos kagebager Kit Wisweh.
 • 00:1019.30Nyheder (G)
 • 00:20Sommerservice (G)
 • 00:30Nationalpark Thy (27:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 00:55Det dejlige brød (G)Dette er historien om bageriet Svaneke Brød og manden bag, Kasper Buchardt Thye. Han blev hovedkulds forelsket i Bornholm og har efterhånden fået mange jern i ilden her på øen. Vi skal høre om filosofien, melet og surdejen bag brødet - og vi er med, når bageriet flytter fra Søndergade til Storegade i Svaneke.
 • 01:30Bornholm knokler - Fru Petersen (G)Den landskendte kagecafé er et smut tilbage i tiden. I dette afsnit af Bornholm Knokler bliver der bagt til den store guldmedalje, når vi kommer med i køkkenet hos kagebager Kit Wisweh.
 • 02:10Nationalpark Thy (47:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:40Månedens foredrag - Anders Pihl (G)"Hvad er det? Hvor gammelt er det? Hvor ved du det fra?" Anders Pihl, arkæolog ved Bornholms Museum, fortæller om dateringsmetoder i arkæologien.
 • 03:30Guld fra gemmerne (G)I programmet ”Guld fra Gemmerne” præsenterer et udvalg af landets museer deres allerbedste historier – indsamlet gennem århundreder. Ofte med rødder årtusinder tilbage i tiden.
 • 04:00Flere sider af Jens Henrik Jensen (G)Forfatter Jens Henrik Jensen fortæller om sin krimiroman "De frosne flammer".
 • 04:30Vild Med Dyr (G)Gråsælen Tulle er kun et halvt år men allerede ligeså stor som de voksne spættede sæler hun er sammen med i Kattegatcentret. Nu har hun fået selskab af en noget mindre unge for hunsælen Liv er nemlig blevet mor. Og så skal vi også tilse en syg sandtigerhaj.
 • 05:00Stafetten - Morten Holten (G)Morten Holten flyttede 1. januar 2015 med sin familie til Bornholm. Han arbejder nu som direktør i Bornholms Brand. Morten Holten er optaget af øens udvikling og ser fortrøstningsfuldt på Bornholms fremtid.

Det grå guld vil være iværksættere

Blandt de CVR-registrerede er der kommet en større andel over 55 år. Det tyder på, at flere af dem vælger at blive iværksættere og starte et firma.
I maj åbnede Mogens Julin forretningen HundeKunsten i Nexø sammen med sin kone. Selvom han bliver 80 år om kun to måneder, så har han ikke planer om at blive pensioneret foreløbigt.

- Det giver mig jo glæden ved at være sammen med mennesker, siger Mogens Julin.

Og det tyder på, at Mogens Julin ikke er den eneste iværksætter på Bornholm med gråt hår. Tal fra Erhvervsstyrelsen viser, at otte procent af de CVR-registrerede i 2007 var over 55 år, men i 2017 er andelen steget til 13 procent. Der findes ikke tal kun for Bornholm, hos Business Center Bornholm mener man, at billedet er meget det samme.

- Mange af dem har oplevet en tidligere karriere og finder sig en ny karriere. De har måske afsluttet et kapitel i deres liv og synes, at så vil de gerne starte med det noget andet i stedet for, og så hopper man ud i det, siger Fredrik Romberg, der er direktør for Business Center Bornholm.

Mogens Julin har heller ikke planer om at lade sig pensionere foreløbigt.

- Jeg har altid ført et liv, som var stille og roligt. Så jeg har ikke fået brugt alt det krudt, som jeg måske skulle, så der er lidt til overs, som måske skal brændes af her på det sidste, siger Mogens Julin.

Aktuelle programmer på Play