Næste udsendelse:

TV i dag

 • 23:15EKKO (G)I Skørrebro fodres op mod 100 ravne, en tidlig skægmåler er på plads i nåletræerne, og en overkørt ræv fra Almindingen obduceres, mens den kortnæbbede gås slår bornholmerrekord i EKKO.
 • 00:0019.30Nyheder og sport (G)
 • 00:15EKKO (G)I Skørrebro fodres op mod 100 ravne, en tidlig skægmåler er på plads i nåletræerne, og en overkørt ræv fra Almindingen obduceres, mens den kortnæbbede gås slår bornholmerrekord i EKKO.
 • 00:50Månedens foredrag - Michael Thorsen (G)Arkæolog Michael Thorsen fortæller om bronzealderen på Nordbornholm og nye fund af helleristninger
 • 01:50Krimimessen: Bo Tao Michäelis (G)Bo Tao Michäelis er en af ophavsmændene til den nye videnskab: Skurkologi, en klassificering af krimigenrens ondskab. Han er på regionernes scene på Krimimessen 2016 hos vært Søren Vesterby fra TV SYD.
 • 02:10Bornholm knokler - Gedebonde (G)Lykkelunds Gedemejeri starter tidligt. Næsten for tidligt, vil nogen sige. Vi er taget på landet for at prøve, hvordan livet som gedebonde er, når man også selv laver ost.
 • 03:00Vild Med Dyr (G)Selv om det vrimler med signalkrebs i de danske åer og vandløb hører de faktisk ikke til i den danske natur. Men for vaskebjørnene i Aqua er de en sand delikatesse. Så i dag må Anna Louise give et nap med når der skal deles indfangede godbidder ud.
 • 03:30Mens du sover (4:12) (G)Vi er taget på natreportage for at møde nogle af dem der arbejder, mens du sover.
 • 04:00Guld fra gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Holbæk, Assens, Herning, Dybbøl, Rønne og Aalborg.
 • 04:30Billeddetektiverne (G)I denne udgave af Billeddetektiverne skal vi blandt andet høre, hvordan en bornholmer ved et tilfælde støder på en spændende tegning fra Bornholm i den anden ende af landet.
 • 05:00Stafetten - Martin Preisz Gravesen (G)Martin Preisz Gravesen er opvokset i København, og han arbejder nu som jurist hos Bornholms Politi. Han er vendt tilbage til Bornholm sammen med kone og fire børn efter tre år på Færørene. Han er glad for den positive udvikling på Bornholm de senere år.

Vinderne af kultur- og idrætsprisen 2018 er fundet

Det er naturvejleder Tino Hjorth Bjerregaard og Rønne Idrætsklubs trænerteam for U6 og U8, der har fået tildelt kultur- og idrætsprisen i 2018.
Igen i år har Bornholms Regionskommune uddelt en pris til en eller flere personer, som har ydet en ekstra indsats inden for kultur- og idrætslivet på Bornholm.

Det blev naturvejleder Tino Hjort Bjerregaard og Rønne Idrætsklubs trænerteam for U6 og U8: Benny Pedersen, Flemming Bærnthsen, Knud-Arne Rasmussen og Flemming Bech, der løb med Kultur- og idrætsprisen 2018.

Med æren og opmærksomheden følger ligeledes et kontantbeløb på op til 25.000 kr. Det beløb skal vinderne dele, således at Tino Hjort Bjerregaard modtager 12.000 kroner og træner-teamet i Rønne Idrætsklub modtager 12.000 kroner.

Otte nominerede, to vindere

Kultur- og idrætsprisen blev stiftet i 2013 af Bornholms Regionskommunes daværende Fritids- og Kulturudvalg for at anerkende personer, der i særlig grad har ydet en ekstraordinær indsats for det bornholmske kultur- og idrætsliv. Og så er prisen tænkt til at give dem mulighed for at dygtiggøre sig yderligere.

Prisen skulle i år findes blandt otte nominerede:

- Bent Ole Hansen, Rønne Tennisklub
- Ben Woodhams, kunstner
- Bente Larsen, Bornholms Højskole
- Cykelholdet BHS Almeborg Bornholm
- Jørn Lund, DGI-Hallen
- Tino Hjorth Bjerregaard, naturvejleder
- Rønne Idrætsklubs trænerteam for U6 og U8: Benny Pedersen, Flemming Bærnthsen, Knud-Arne Rasmussen og Flemming Bech
- Bornholms Kulturuge

Aktuelle programmer på Play