Næste udsendelse: 09:50 Helt i fisk - Dinosaurfisken (G)

TV i dag

  • 09:50Helt i fisk - Dinosaurfisken (G)I dette program tager vi igen i put'n'take, men denne gang for at prøve at få en fisk fra tiden med dinosaurer på krogen. Den flotte stør er målet, men den er ikke helt med på idéen, for stør er en ganske forsigtig fisk, som gerne spytter agn og krog ud igen.
  • 10:15Stoltzes Naturperler - Møllevig (G)Naturvejleder Michael Stoltze viser rundt i sine yndlingssteder i naturen, som kun de færreste kender. Møllevig syd for Hammershus byder på vild urskov, arktisk kamille, fuglefjeld og den sjældne Mclachlans vårflue.
  • 10:2519.30Nyheder (G)
  • 10:40Næste uges tv (G)
  • 10:45Nu er det jul igen - julegavehits (G)Plejer du altid at drøne rundt efter alle julegaverne den 23. december? Vi guider dig gennem årets julegavehits, så du måske kan få tjek på gaverne lidt tidligere i år. Vi får også gode råd til, hvordan vi undgår, at gaveræset stikker af - og skuffer. Vi får besøg af det fineste Luciaoptog, og så bager vi både bornholmske småkager og en juleklassiker. Julen er en tid, hvor vi er gode ved hinanden. Og vi får også de bedste råd til, hvordan det bliver en god jul for dyrene.
  • 11:10Mellem os - ugens udvalgte (G)
  • 11:40Humor Akademiet - Folkemødets arketyper (G)På Folkemødet 2018 havde TV2 Regionerne en scene foran Grønbech Hotel i Allinge, hvor alle gæsterne skulle forholde sig til den danske humor. Satiretegneren, Niels Gorm Andersen, tegner og filosoferer over de mennesker, han møder på Folkemødet.
  • 12:0012Nyheder
  • 12:04Vejret i aften
  • 12:05Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medværter: Søren Sko og Palle Torp
  • 12:3012Nyheder (G)
  • 12:34Vejret i aften (G)
  • 12:35Kong Gulerod - Krydderi på julen (G)Vi får besøg af kokken Søren Thornberg, der laver julemad over bål. Han vil tilberede en krydret julegryde med nakkekam, juleøl, stjerneanis og kaneI. I køkkenhaven høster vi selleri til maden og viser, hvordan de kan opbevares for vinteren. Vi besøger grønsagsavleren Anette på Kirkebogaard i Rutsker, og høster rød spidskål og rosenkål til Sørens mad. Vi hører lidt om kålsorter og ser hendes store, flotte kålmarker med mange nye kålsorter. Hos Vicki og Majken i Blomsterkunsten i Rønne får vi to gode bud på vinterpynt, hvor der selvfølgelig indgår julekrydderier. Hjemme benytter vi bålet til også at lave metal-stjerner over bål, og vi pynter op med dem i køkkenhaven bagefter.
  • 13:20Sportsaften (G)
  • 14:0014Nyheder
  • 14:08Vejret i aften (G)
  • 14:10Mellem os - ugens udvalgte (G)
  • 14:35Næste uges tv (G)
  • 14:40Midt i rundkørslen (G)Kunstværket i Vibegård runddel er ét ud af tre kunstværker til rundkørslerne omkring Rønne, som Brødrene Larsen Legat har givet til Bornholms Regionskommune. TV2/Bornholm har fulgt kunstnerne Randi Jørgensen og Katrine Malinovsky igennem det seneste år - fra de viste den første model af kunstværket frem, og til indvielsen her i november.
  • 15:3014Nyheder (G)
  • 15:38Vejret i aften (G)
  • 16:0014Nyheder (G)
  • 16:08Vejret i aften (G)
  • 16:3014Nyheder (G)
  • 16:39Vejret i aften (G)
  • 17:0017Nyheder
  • 17:04Vejret i morgen
  • 17:05Kong Gulerod - Krydderi på julen (G)Vi får besøg af kokken Søren Thornberg, der laver julemad over bål. Han vil tilberede en krydret julegryde med nakkekam, juleøl, stjerneanis og kaneI. I køkkenhaven høster vi selleri til maden og viser, hvordan de kan opbevares for vinteren. Vi besøger grønsagsavleren Anette på Kirkebogaard i Rutsker, og høster rød spidskål og rosenkål til Sørens mad. Vi hører lidt om kålsorter og ser hendes store, flotte kålmarker med mange nye kålsorter. Hos Vicki og Majken i Blomsterkunsten i Rønne får vi to gode bud på vinterpynt, hvor der selvfølgelig indgår julekrydderier. Hjemme benytter vi bålet til også at lave metal-stjerner over bål, og vi pynter op med dem i køkkenhaven bagefter.
  • 17:50Næste uges tv (G)
  • 18:0018Nyheder
  • 18:04Vejret i morgen (G)
  • 18:05Mellem os - ugens udvalgte (G)
  • 18:30Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medværter: Søren Sko og Palle Torp
  • 19:00Nu er det jul igen - julegavehits (G)Plejer du altid at drøne rundt efter alle julegaverne den 23. december? Vi guider dig gennem årets julegavehits, så du måske kan få tjek på gaverne lidt tidligere i år. Vi får også gode råd til, hvordan vi undgår, at gaveræset stikker af - og skuffer. Vi får besøg af det fineste Luciaoptog, og så bager vi både bornholmske småkager og en juleklassiker. Julen er en tid, hvor vi er gode ved hinanden. Og vi får også de bedste råd til, hvordan det bliver en god jul for dyrene.
  • 19:3019.30Nyheder
  • 19:49Vejret i morgen (G)
  • 19:50Sprogblomster Se med når Joakim Lind Tranberg endnu engang forsøger at holde panelet i kort snor.
  • 20:40Mellem osFor første gang i flere år er der et bordtennis-ungdomshold, der deltager i turneringer. Det kan du høre mere om i mandagens udgave af Mellem Os, hvor Vilmer Funch er i studiet med to unge spillere. Desuden skal det handle om bisonerne i Almindingen. Skovrider Søren Friese er inviteret ind til en snak om projektet og den kritik, der har været af det.
  • 21:08Vejret i morgen (G)
  • 21:10SådanmarkDe bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Morten Remar
  • 21:40Det er vores sang (6:17)Thomas Buttenschøn og Ane Høgsberg rejser rundt i regionen for at finde inspiration til en ny sang om Syd- og Sønderjylland.
  • 21:50Min klub - Judo (14:20)Judo er en kampsport, hvor skolet eftergivenhed sejrer over rå primitiv styrke. Se med, når vært Thomas Uhrskov tager i judoklubben.
  • 22:0022Nyheder
  • 22:09Vejret i morgen (G)
  • 22:10Sprogblomster (G)Se med når Joakim Lind Tranberg endnu engang forsøger at holde panelet i kort snor.
  • 23:00Mellem os (G)For første gang i flere år er der et bordtennis-ungdomshold, der deltager i turneringer. Det kan du høre mere om i mandagens udgave af Mellem Os, hvor Vilmer Funch er i studiet med to unge spillere. Desuden skal det handle om bisonerne i Almindingen. Skovrider Søren Friese er inviteret ind til en snak om projektet og den kritik, der har været af det.
  • 23:30Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Morten Remar
  • 00:0022Nyheder (G)
  • 00:10Sprogblomster (G)Se med når Joakim Lind Tranberg endnu engang forsøger at holde panelet i kort snor.
  • 00:55Mellem os (G)For første gang i flere år er der et bordtennis-ungdomshold, der deltager i turneringer. Det kan du høre mere om i mandagens udgave af Mellem Os, hvor Vilmer Funch er i studiet med to unge spillere. Desuden skal det handle om bisonerne i Almindingen. Skovrider Søren Friese er inviteret ind til en snak om projektet og den kritik, der har været af det.
  • 01:25Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Morten Remar
  • 01:50Stafetten - Claus Thorsen (G)Claus Thorsen var bager i mange år , men da hans arbejdsplads lukkede var det tid til at prøve noget nyt. Han formidler nu på Bornholms Middelaldercenter. Claus Thorsen har i årevis været vild med at finde fortidsminder i jorden.
  • 02:20Natur tv - Akvarium (G)Natur TV . Akvarium
  • 02:50Nationalpark Thy (30:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 03:15Krimimesse 2015 - Jørgen Lange Thomsen (G)Blod, mord og spænding var på dagsordenen under Krimimessen i Fængslet i Horsens. Værter og journalister fra syv TV 2-regionalstationer interviewede forfattere og markante personligheder med særlig tilknytning til stationens sendeområde.
  • 03:40Mellem os (G)For første gang i flere år er der et bordtennis-ungdomshold, der deltager i turneringer. Det kan du høre mere om i mandagens udgave af Mellem Os, hvor Vilmer Funch er i studiet med to unge spillere. Desuden skal det handle om bisonerne i Almindingen. Skovrider Søren Friese er inviteret ind til en snak om projektet og den kritik, der har været af det.
  • 04:10Humor Akademiet - Smilets diplomati (G)På Folkemødet 2018 havde TV2 Regionerne en scene foran Grønbech Hotel i Allinge, hvor alle gæsterne skulle forholde sig til den danske humor. Ambassadørerne fra Frankrig, Francois Zimeray, og fra USA, Carla Sands, får en snak om humor i vores tre lande.
  • 04:30Stafetten Pernille Kofod Lydolph (G)Pernille Kofod Lydolph er direktør på Destination Bornholm. Hun føler sig som bornholmer, selvom hun først kom til øen som 7 årig. Pernille tror på, at mere samarbejde på Bornholm kan være med til at løfte øen på flere planer. Og hun ser generelt ret lyst på fremtiden - både for øen og hende selv.
  • 05:00Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Morten Remar

Nu er det jul igen: Hjemmelavet bornholmsk snaps

Det er slet ikke så svært at lave sin egen snaps. I aftenens udgave af "Nu er det jul igen" har Sofie Andersen besøg af snapseentusiast Søren Lorenzen, der viser hvordan.
Søren Lorenzen er snapseentusiast og var i år dommer ved DM i kryddersnaps. I "Nu er det jul igen" er han forbi studiet for at vise, hvordan du kan lave din helt egen snaps med et touch af Bornholm.

De snapse han laver i programmet kan man nemlig lave med ingredienser, man kan finde i den bornholmske natur lige nu. Hunderose og ene vokser over hele Bornholm.

Hvis du har lyst til at prøve kræfter med snapse til årets julefrokoster kan du se Søren Lorenzens opskrifter her:

Hunderose-hyben og honning

til 1/2 flaske:

- ca. 50 g. flækkede, rensede og tørrede hunderosehyben (helst modne - de umodne tykner snapsen, men tilfører også mere syre). Svarer til ca. 100 - 150 g. friske hyben.
- 1 stor spsk. honning
- 1/2 flaske neutral brændevin eller vodka

Honningen smeltes og varmes ved middeltemperatur på en pande. Når den er smeltet og bobler let tilføres de tørrede hyben. De skal glaseres let. Når man kan dufte hyben gennem honningen er det færdigt. Honningen må ikke brænde på.

De glaserede hyben og den smeltede honning hældes på glas og dækkes med en halv flaske neutral brændevin eller vodka. Hybenerne vil sætte sig som en hård klump, men man kan støde den løs med en grydeske i snapsen. Ellers skal alkoholen nok opløse honningen efter lidt tid.

Snapsen skal trække i 1-2 uger (måske længere eller kortere - smag dig frem).

Bliver snapsen for stærk kan den fortyndes med mere neutral snaps/vodka.

Ideen med snapsen er at få de frugtige og syrlige noter fra hunderosehyben frem med den runde og søde smag fra honningen. Lidt bornholmsk honningsyp må der gerne være i baggrunden, så længe den ikke overdøver smagen af hyben.
Når man tilbereder sine hyben i varm honning fremtvinger man mere smag i dem. Man kan lege lidt med, hvor længe man varmer honningen. Jo mørkere honning, jo dybere smag. Brænder den på bliver den dog bitter.

Røget Ene

- 1-2 grene fra enebærbusk gerne med bærkogler (grønne som modne), masser af nåle etc.
- 1/2 flaske neutral snaps

Brænd ene-grenene med en gasbrænder, så det knitrer og ryger en smule. Undgå, at der går ild i grenen. Giv den lidt over det hele, så du kan dufte de brændte nåle. Brænd også gerne de bærkogler, der sidder på. Det dufter i aller højeste grad af jul, når man laver den.
Put de brændte grene i et passende størrelse glas og overhæld med en smagsneutral brændevin eller vodka.
Skal trække mindst 2 uger og gerne mere. Smag dig frem.

Jo længere og mere du brænder grenene, jo mere røg kommer med i snapsen. Den kan dog let blive bitter eller sur, hvis du brænder for meget. Så hold lidt igen i starten og hold øje med smagen, mens den trækker. Du kan altid tilføre mere brændt ene eller fortynde, hvis smagen ikke er, som du ønsker.

Her går vi efter en smag af en simpel røget gin.

Se hvordan Søren Lorenzen laver de to snapse i "Nu er det jul igen" på TV 2/Bornholm i aften klokken 19.50

Aktuelle programmer på Play