Næste udsendelse: 11:10 Mellem os (G)

TV i dag

  • 10:50Fra lade til landevej - Fagre nye farver (4:11) (G)I 4. afsnit skal der kulør på Taunussen. Den gamle bil er blevet slebet ned, og endelig kan Ole Bramsgaard få lov at se, hvad de mange timers slibning fra ham og kollegaerne i skruefællesskabet Street Dreams har ledt hen imod.
  • 11:10Mellem os (G)Tredje gang blev lykkens gang for øens filmmand Daniel Mühlendorph. Med kortfilmen 'Maja' vandt han endelig en Robert-stuette. Mød filmmanden i Mellem os, hvor også Olav Elvang og Svend-Erik Nielsen er gæster. De fortæller om formandsskifte i Østersø Jazz efter 23 år.
  • 11:40Humor Akademiet - Jim Lyngvild (G)På Folkemødet 2018 havde TV2 Regionerne en scene foran Grønbech Hotel i Allinge, hvor alle gæsterne skulle forholde sig til den danske humor. Modemanden og designeren Jim Lyngvild finder de klare katagorier indenfor Folkemøde-mode.
  • 12:0012Nyheder
  • 12:04Vejret i aften
  • 12:05Vild Med Dyr (G)I Vild Med Dyr kommer Anna Louise Tranæs Didriksen helt tæt på nogle velvoksne og lækkersultne kattedyr i Ree Park. Løverne skal nemlig have serveret en såkaldt snack, og det skal Anna hjælpe med.
  • 12:3012Nyheder (G)
  • 12:34Vejret i aften (G)
  • 12:35EKKO (G)Den gamle tørvegrav Hundsemyre ved Balka huser Bornholms eneste skarvkoloni, og nu overrasker undersøgelser af deres gylp ornitologerne - og nok også fiskerne. EKKO finder flere gamle ræve og besøger biogasanalægget Biokraft ved Aakirkeby, hvor den flotte hærfugl har slået sig ned.
  • 13:25360 Eventuelt (G)
  • 14:0014Nyheder
  • 14:08Vejret i aften (G)
  • 14:10Sprogblomster (G)Se med når Joakim Lind Tranberg endnu en gang forsøger at holde panelet i kort snor.
  • 14:54Kong Gulerod (G)Temaet er "Hårde Tider". I køkkenhaven har vi måttet bide i det sure æble og har fået sat hegn rundt om hele køkkenhaven efter en ulige kamp mod rådyrene. Vi fulgte opsætningen af hegnet, og Jan Serup fortæller om forskellige hegnstyper, og hvad de er gode til. Vi besøger Jesper Bülow i Allinge. Hans have er dekoreret med spændende jernelementer som han selv finder og bruger på alternative måder som dekoration i haven. Vi tager også på besøg hos Nordic Fermentation, hvor Malene Rossil fortæller om den gammeldags måde at konservere grønsager på, nemlig fermentering, som nu igen er blevet populær. Hun laver to forskellige fermenteringer, en klassisk kraut af hvidkål og gulerødder, og en mere nutidigt krydret fermentering af restgrønt, selvfølgelig lavet på årstidens vintergrønsager. Som lovet skal vi også besøge Alice i Tejn. Hun viser os, hvor langt hun er kommet med årets stiklinger af engletrompeterne.
  • 15:35Hansen på mejeriet (G)Hansen tager på besøg hos en af Bornholms succesfulde virksomheder, Mejeriet i Klemensker. Kvalitetsvare og en eksport til udlandet på 90 procent har gjort mejeriet til en sund virksomhed - på trods af alle begrænsningerne ved at være på en ø midt i Østersøen.
  • 16:15Perspektiv (G)”Bornholm viser vej – uden affald i 2032”. Kort før jul vedtog de bornholmske politikere den mest ambitiøse affaldsplan i Europa. Men hvad vil det kræve at genbruge alt affald om 13 år, og er det overhovedet realistisk?
  • 17:0017Nyheder
  • 17:04Vejret i morgen
  • 18:0018Nyheder
  • 18:04Vejret i morgen (G)
  • 18:05Mellem os (G)Tredje gang blev lykkens gang for øens filmmand Daniel Mühlendorph. Med kortfilmen 'Maja' vandt han endelig en Robert-stuette. Mød filmmanden i Mellem os, hvor også Olav Elvang og Svend-Erik Nielsen er gæster. De fortæller om formandsskifte i Østersø Jazz efter 23 år.
  • 18:30360 Debatprogrammet 360, med aktuelle gæster i studiet.
  • 19:00Set fra oven - Søren Wolff (G)Søren Wolff har boet på Bornholm siden sine unge år. Han har blandt andet arbejdet for den socialdemokratiske avis Bornholmeren. Søren Wolff har været socialdemokrat det meste af sit liv, men i de sidste par år har han lidt over partiets nye retning i forhold til flygtninge og indvandrere.
  • 19:3019.30Nyheder
  • 19:49Vejret i morgen (G)
  • 19:50360 (G)Debatprogrammet 360, med aktuelle gæster i studiet.
  • 20:15Stafetten - Maria Haugaard BarslundMaria Haugaard Barslund er født og opvokset i Rønne. Efter 16 år væk fra øen flyttede hun tilbage i 2014. Maria Haugaard Barslund driver sin egen kommunikationsvirksomhed og bor i Svaneke med sin mand og to børn.
  • 20:45Mellem os
  • 21:13Vejret i morgen (G)
  • 21:15Det er vores sang (11:17)Thomas Buttenschøn og Ane Høgsberg rejser rundt i regionen for at finde inspiration til en ny sang om Syd- og Sønderjylland.
  • 21:25Historiens Vogtere med Jørgen Butzbach (G)Hvorfor det er så vigtigt at puste liv i fortidens støv ? Helene Høm har inviteret Jørgen S Butzbach, der værner om bornholms historie ind i Hans Rømers gamle pavillion i Almindingen.
  • 22:0022Nyheder
  • 22:09Vejret i morgen (G)
  • 22:10360 (G)Debatprogrammet 360, med aktuelle gæster i studiet.
  • 22:35Stafetten - Maria Haugaard Barslund (G)Maria Haugaard Barslund er født og opvokset i Rønne. Efter 16 år væk fra øen flyttede hun tilbage i 2014. Maria Haugaard Barslund driver sin egen kommunikationsvirksomhed og bor i Svaneke med sin mand og to børn.
  • 23:05Mellem os (G)
  • 23:35Det er vores sang (11:17) (G)Thomas Buttenschøn og Ane Høgsberg rejser rundt i regionen for at finde inspiration til en ny sang om Syd- og Sønderjylland.
  • 00:0022Nyheder (G)
  • 00:10360 (G)Debatprogrammet 360, med aktuelle gæster i studiet.
  • 00:35Stafetten - Maria Haugaard Barslund (G)Maria Haugaard Barslund er født og opvokset i Rønne. Efter 16 år væk fra øen flyttede hun tilbage i 2014. Maria Haugaard Barslund driver sin egen kommunikationsvirksomhed og bor i Svaneke med sin mand og to børn.
  • 01:05Mellem os (G)
  • 01:30Månedens foredrag - Erasmus Montanus (G)
  • 02:30BogForum med Erik Trigger (G)Søren Vesterby fra TV Syd interviewer Erik Trigger. Erik Trigger er havnearbejder og digter fra Esbjerg. Digter med klar forbindelse til Halfdan Rasmussen-universet og en forkærlighed for havet og havets dyr.
  • 02:55Nationalpark Thy (39:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 03:25Vild Med Dyr (G)I Vild med Dyr er Anna Louise i Slangetemplet i Randers Regnskov. Her lever en lille fisk, der bruger en meget usædvanlig metode, når den skal have ram på sit bytte. Vi ser også på de bittesmå frøer og smukke sommerfugle.
  • 03:55Mens du sover (12:12) (G)Vi er taget på natreportage for at møde nogle af dem der arbejder, mens du sover.
  • 04:20Guld fra gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Herning, Sorø, Esbjerg, Herlufholm, Bagenkop og Aars. .....
  • 04:45Mens vi andre sover - Bageren (G)I denne serie følger vi dem der arbejder, mens vi andre ligger trygt under dynen og sover. I dette program er vi taget på arbejde med bagersvend Rasmus Madsen, der arbejder hos Konditorbageren i Rønne.
  • 05:05Stafetten - Hanne Lyngby Nielsen (G)Hanne Lyngby Nielsen er flyttet tilbage til Bornholm efter år i Jylland. Hun opdagede for år tilbage, at hun har clairvoyante evner. Noget hun ikke havde forestillet sig, da hun har en naturvidenskablig baggrund.

Lækre juleopskrifter

Sad du og blev helt sulten over maden i Kong Gulerod mandag aften? her er opskrifterne.
Det så umanerligt lækkert ud, da Søren Thornberg tilberedte julemad over bål i Kong Gulerod mandag aften.

Hvis du sad og fik lyst til selv at sætte tænderne i braiseret nakkefilet i juleøl eller kanelæbler med marshmallows, kan du bare gå i gang.

Her er nemlig opskrifterne på alle de lækre retter Søren Thornberg diskede op med.

Braiseret nakkefilet i juleøl

• 1 nakkefilet
• Lidt smør/olie
• 2 gulerødder i tern
• 2 porre
• 2 løg finthakket
• 6 fed hvidløg finthakket
• Ca. 4 dl æblemost
• Ca. 4 dl mørk juleøl eller en flaske. Fyldig og ikke
for bitter.
• Lidt flydende koncentreret hønsefond eller ½ terning
• 2 laurbærblade
• 2 stilke rosmarin
• 2 stjerne anis
• 2 hel kanel
• 5 hele nelliker
• 5 peberkorn
Fremgangsmåde:
Brun nakkefileten på en pande i smør eller grill den af på grillristen. Sæt den til side.
I en støbejernsgryde kommes lidt smør/olie og gulerødder, porre, peberkorn og hvidløg og de sauteres under ikke alt for høj varme i et par minutter.
Tilsæt det brunede kød sammen med laurbærblade, rosmarin, stjerne anis, kanel og nelliker.
Tilsæt herefter æblemost, juleøl og hønsefond og kog op. Skum braiseringslagen og kom låg på.
Tilpas varmen således at retten kan småsimre i 1 ½ til 2 timer.
Tag kødet op og hold det varmt i sølvpapir.
Sigt saucen og kassér fyldet.
Kog saucen op og evt. ind og jævn med lidt maizena rørt op i vand.
Smag til med salt og peber og lidt æbleeddike. Lidt smør hvis man vil være god ved sig selv.
Kom kødet tilbage i gryden og hold det varmt, imens du tilbereder resten af menuen.

Kartofler med persillerod og rosenkål

• Skyllede kartofler med skræl skåret i tern.
• Persillerod skyllet og skåret i tern.
• Pastinak skyllet og skåret i tern.
• Rosenkål hvor de yderste blade er fjernet og skåret i kvarte
• Frisk timian og reven økologisk citronskal
• Olie
• Salt og peber.
Sæt en støbejernspande over og kom lidt olie på og varm lidt op.
Kom kartofler og persillerod på panden og ladt det stege 5- 6 minutter eller til det er begyndt at få lidt farve og næsten møre. Kartoflerne kan blancheres først, hvis man vil være sikker på, at de ikke hænger fast på panden.
Tilsæt de kvarte rosenkål og steg videre i nogle minutter
Kom timianblade og reven citronskal på og smag til med salt og peber.

Lun rød spidskålssalat med æble og selleri

• Finsnittet rød spidskål
• Fintsnittet grønkål
• Knoldselleri skåret i fine strimler
• Æble skåret i tern
• Tørrede tyttebær
• Valnøddekærner
• Æblebalsamico, eller anden balsamisk eddike.
• Smør
• Evt. lidt honning og en ekstra smørklat
• Salt og peber.
Sæt en støbejernsgryde over ilden og kom en smørklat i.
Kom spidskål og grønkål i gryden og lad det småstege/simre i 4-5 min.
Tilsæt strimler af selleri og steg yderligere i et minut.
Kom tyttebær, valnødder og æbletern i og vend det sammen.
Tilsæt æblebalsamico lidt honning og lidt smør
Smag til med salt og peber.

Kanelæbler med marshmallow

• Gode faste æbler
• Marshmallows
• Kanel
• Rørsukker eller økologisk kokossukker
• Smør
• sølvpapir
• Flødeskum
Udstik æblerne således at der er et cylinderformet hul
Bland sukker og kanel
Skær marshmallows i passende stykker således at de kan presses ind i æblerne.
Smelt lidt smør.
Pensl stykker af sølvpapir med smeltet smør og drys med kanelsukker.
Drys kanalsukker ind i æblet og fyld med marshmallows.
Pak æblerne ind i det smurte sølvpapir og kom et ekstra lag sølvpapir uden på.
Bag æblerne på risten over ilden eller kom i yderkanten af gløderne. Vend dem ofte og bag den møre. Ca. 7-8 minutter.
Pak æblet ud og del det i 4 stykker og server med en skefuld flødeskum.

Æblegløgg med rom

• 2 stjerne anis
• 2 stykker hel kanel
• 4 kapsler kardemomme
• 1 l god økologisk æblemost
• 1 dl mørk rom
• Lidt rørsukker
• 1 spsk. Frisk ingefær
• Fintrevet skal af en økologisk citron
• Skiver af æble.
Kom stjerne anis, kanelstænger og kardemomme i en tepose og luk den.
Kom æblemost rom og rørsukker i en gryde of tilsæt teposen.
Varm op til kogepunkter.
Tilsæt fintrevet ingefær og tag gryden af varmen.
Lad gløggen trække et par timer.
Fjern teposen og lun gløggen op.
Tilsæt reven citronskal og server i et glas med skiver af æble.

Aktuelle programmer på Play