Næste udsendelse: 21:35 Verdens mindste travbane - 3. del (G)

TV i dag

  • 21:05Årstidens Spisekammer - Kartoffelmad fortolket som salatMette Løvbom fra Jordrup, også kendt under navnet Salat Tøsen, inviterer os med på en forunderlig rejse i sit kulinariske salat-univers og giver inspiration til salater med årstidens grøntsager.
  • 21:35Verdens mindste travbane - 3. del (G)I dette afsnit er der for alvor kommet gang i travbanen. Solen skinner og sæsonen er på sit absolutte højdepunkt. Der er travlt i køkkenet hos Torben og Gilbert - Og ligeså hos Onsdagsklubbens grå medlemmer. Sommer og sol er nemlig lig med turister. Og for nogen er det en tradition at slå et smut forbi den ovale bane i Almindingen.
  • 22:0519.30Nyheder (G)
  • 22:20Næste uges tv (G)
  • 22:24Vejret i morgen (G)
  • 22:25Wonderfestiwall - De bedste øjeblikke (G)
  • 23:00Nationalpark Thy (31:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 23:30Verdens mindste travbane - 3. del (G)I dette afsnit er der for alvor kommet gang i travbanen. Solen skinner og sæsonen er på sit absolutte højdepunkt. Der er travlt i køkkenet hos Torben og Gilbert - Og ligeså hos Onsdagsklubbens grå medlemmer. Sommer og sol er nemlig lig med turister. Og for nogen er det en tradition at slå et smut forbi den ovale bane i Almindingen.
  • 00:00Årstidens Spisekammer - Kartoffelmad fortolket som salat (G)Mette Løvbom fra Jordrup, også kendt under navnet Salat Tøsen, inviterer os med på en forunderlig rejse i sit kulinariske salat-univers og giver inspiration til salater med årstidens grøntsager.
  • 00:3519.30Nyheder (G)
  • 00:50Næste uges tv (G)
  • 00:55Wonderfestiwall - De bedste øjeblikke (G)
  • 01:25Travløb i Almindingen - Bornholmsmesterskabet (G)Direkte transmission fra dagens løb på verdens mindste travbane, som ligger midt i Almindingen.
  • 04:25Verdens mindste travbane - 3. del (G)I dette afsnit er der for alvor kommet gang i travbanen. Solen skinner og sæsonen er på sit absolutte højdepunkt. Der er travlt i køkkenet hos Torben og Gilbert - Og ligeså hos Onsdagsklubbens grå medlemmer. Sommer og sol er nemlig lig med turister. Og for nogen er det en tradition at slå et smut forbi den ovale bane i Almindingen.
  • 05:00Stafetten - Jesper Mejlvang (G)Jesper Mejlvang er musiker, komponist og arrangør. Han har spillet med en lang række af de største musikere og pop- og rockorkestre i Danmark. Jesper Mejlvang har i mange år boet på Bornholm, hvor han har sit eget studie. Man kan høre ham hver søndag i Nexø Kirke, hvor han er organist.

Lækre juleopskrifter

Sad du og blev helt sulten over maden i Kong Gulerod mandag aften? her er opskrifterne.
Det så umanerligt lækkert ud, da Søren Thornberg tilberedte julemad over bål i Kong Gulerod mandag aften.

Hvis du sad og fik lyst til selv at sætte tænderne i braiseret nakkefilet i juleøl eller kanelæbler med marshmallows, kan du bare gå i gang.

Her er nemlig opskrifterne på alle de lækre retter Søren Thornberg diskede op med.

Braiseret nakkefilet i juleøl

• 1 nakkefilet
• Lidt smør/olie
• 2 gulerødder i tern
• 2 porre
• 2 løg finthakket
• 6 fed hvidløg finthakket
• Ca. 4 dl æblemost
• Ca. 4 dl mørk juleøl eller en flaske. Fyldig og ikke
for bitter.
• Lidt flydende koncentreret hønsefond eller ½ terning
• 2 laurbærblade
• 2 stilke rosmarin
• 2 stjerne anis
• 2 hel kanel
• 5 hele nelliker
• 5 peberkorn
Fremgangsmåde:
Brun nakkefileten på en pande i smør eller grill den af på grillristen. Sæt den til side.
I en støbejernsgryde kommes lidt smør/olie og gulerødder, porre, peberkorn og hvidløg og de sauteres under ikke alt for høj varme i et par minutter.
Tilsæt det brunede kød sammen med laurbærblade, rosmarin, stjerne anis, kanel og nelliker.
Tilsæt herefter æblemost, juleøl og hønsefond og kog op. Skum braiseringslagen og kom låg på.
Tilpas varmen således at retten kan småsimre i 1 ½ til 2 timer.
Tag kødet op og hold det varmt i sølvpapir.
Sigt saucen og kassér fyldet.
Kog saucen op og evt. ind og jævn med lidt maizena rørt op i vand.
Smag til med salt og peber og lidt æbleeddike. Lidt smør hvis man vil være god ved sig selv.
Kom kødet tilbage i gryden og hold det varmt, imens du tilbereder resten af menuen.

Kartofler med persillerod og rosenkål

• Skyllede kartofler med skræl skåret i tern.
• Persillerod skyllet og skåret i tern.
• Pastinak skyllet og skåret i tern.
• Rosenkål hvor de yderste blade er fjernet og skåret i kvarte
• Frisk timian og reven økologisk citronskal
• Olie
• Salt og peber.
Sæt en støbejernspande over og kom lidt olie på og varm lidt op.
Kom kartofler og persillerod på panden og ladt det stege 5- 6 minutter eller til det er begyndt at få lidt farve og næsten møre. Kartoflerne kan blancheres først, hvis man vil være sikker på, at de ikke hænger fast på panden.
Tilsæt de kvarte rosenkål og steg videre i nogle minutter
Kom timianblade og reven citronskal på og smag til med salt og peber.

Lun rød spidskålssalat med æble og selleri

• Finsnittet rød spidskål
• Fintsnittet grønkål
• Knoldselleri skåret i fine strimler
• Æble skåret i tern
• Tørrede tyttebær
• Valnøddekærner
• Æblebalsamico, eller anden balsamisk eddike.
• Smør
• Evt. lidt honning og en ekstra smørklat
• Salt og peber.
Sæt en støbejernsgryde over ilden og kom en smørklat i.
Kom spidskål og grønkål i gryden og lad det småstege/simre i 4-5 min.
Tilsæt strimler af selleri og steg yderligere i et minut.
Kom tyttebær, valnødder og æbletern i og vend det sammen.
Tilsæt æblebalsamico lidt honning og lidt smør
Smag til med salt og peber.

Kanelæbler med marshmallow

• Gode faste æbler
• Marshmallows
• Kanel
• Rørsukker eller økologisk kokossukker
• Smør
• sølvpapir
• Flødeskum
Udstik æblerne således at der er et cylinderformet hul
Bland sukker og kanel
Skær marshmallows i passende stykker således at de kan presses ind i æblerne.
Smelt lidt smør.
Pensl stykker af sølvpapir med smeltet smør og drys med kanelsukker.
Drys kanalsukker ind i æblet og fyld med marshmallows.
Pak æblerne ind i det smurte sølvpapir og kom et ekstra lag sølvpapir uden på.
Bag æblerne på risten over ilden eller kom i yderkanten af gløderne. Vend dem ofte og bag den møre. Ca. 7-8 minutter.
Pak æblet ud og del det i 4 stykker og server med en skefuld flødeskum.

Æblegløgg med rom

• 2 stjerne anis
• 2 stykker hel kanel
• 4 kapsler kardemomme
• 1 l god økologisk æblemost
• 1 dl mørk rom
• Lidt rørsukker
• 1 spsk. Frisk ingefær
• Fintrevet skal af en økologisk citron
• Skiver af æble.
Kom stjerne anis, kanelstænger og kardemomme i en tepose og luk den.
Kom æblemost rom og rørsukker i en gryde of tilsæt teposen.
Varm op til kogepunkter.
Tilsæt fintrevet ingefær og tag gryden af varmen.
Lad gløggen trække et par timer.
Fjern teposen og lun gløggen op.
Tilsæt reven citronskal og server i et glas med skiver af æble.

Aktuelle programmer på Play