Næste udsendelse: 04:30 Vild Med Dyr (G)

TV i dag

  • 06:0019.30Nyheder (G)
  • 06:15Næste uges tv (G)
  • 06:20Helt i Fisk - på laksejagt (G)Laksen er kongefisken i Østersøen og i denne specielle udgave af Helt i Fisk, skal William og Christian prøve krafter med trollingfiskeriet. Der er grej for alle pengene, massere af ventetid og en stilhed, som bliver brudt af et eller andet, som i den grad tager line med sig i dybet.
  • 06:45Ildsjælene i TejnIF 4/5 (G)Denne gang tager vi med Christiansøfærgen til Ertholmene for at følge Danmarks østligste maratonløb. Løbearrangementet på ø-gruppen giver udfordringer for både ledere og løbere.
  • 07:10Kirke og meninger - påske 3:4 (G)Debatprogram, hvor tre præster diskuterer store, små og lokale spørgsmål.
  • 07:30Mellem os - ugens udvalgte (G)
  • 08:0019.30Nyheder (G)
  • 08:15Næste uges tv (G)
  • 08:20Helt i Fisk - på laksejagt (G)Laksen er kongefisken i Østersøen og i denne specielle udgave af Helt i Fisk, skal William og Christian prøve krafter med trollingfiskeriet. Der er grej for alle pengene, massere af ventetid og en stilhed, som bliver brudt af et eller andet, som i den grad tager line med sig i dybet.
  • 08:50Ildsjælene i TejnIF 4/5 (G)Denne gang tager vi med Christiansøfærgen til Ertholmene for at følge Danmarks østligste maratonløb. Løbearrangementet på ø-gruppen giver udfordringer for både ledere og løbere.
  • 09:20Nationalpark Thy (14:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 09:50Kirke og meninger (G)Debatprogram, hvor tre præster diskuterer store, små og lokale spørgsmål.
  • 10:3019.30Nyheder (G)
  • 10:45Næste uges tv (G)
  • 10:50Det dejlige brød (G)Dette er historien om bageriet Svaneke Brød og manden bag, Kasper Buchardt Thye. Han blev hovedkulds forelsket i Bornholm og har efterhånden fået mange jern i ilden her på øen. Vi skal høre om filosofien, melet og surdejen bag brødet - og vi er med, når bageriet flytter fra Søndergade til Storegade i Svaneke.
  • 11:25ÆGTE | ØFØDT
  • 11:40Borgenes Ø 5:6 (G)I 1500-tallet var Bornholm i Hansestaden Lybæks varetægt i 50 år, og i den periode byggede Lybækkerne videre på Hammershus. Arkæolog Christina Seehusen ser på sporene efter livet på Hammershus og borgens geniale beliggenhed.
  • 12:15Skjulte Fortællinger (G)Bornholm gemmer spændende historier over alt på øen. De er ikke altid lige lette at finde. I programmerne Skjulte Fortællinger følger vi med Christina Seehusen rundt på Bornholm og finder de steder på øen som de fleste kender men som de færreste kender historien bag. I fjerde program besøger vi blandt andet Salomons Kapel og Østermarie Kirke. Det handler nemlig om hellige steder fra kristen tid.
  • 12:40Spis din Ø 7:8 (G)Bornholm befinder sig i en rivende udvikling, hvor små og mellemstore producenter arbejder intenst og med største omhu for at udvikle de bedst mulige fødevarer. I Spis din Ø besøger vi nogle af producenterne, som fortæller om deres arbejde og bestræbelser på at levere fødevarer i verdensklasse. Vi følger fritgående dyr i deres mest naturlige omgivelser, til de slagtes og til sidst ender hos os forbrugere. Bornholmsk kød og bornholmske grøntsager fra jord til bord. Og naturligvis skal vi også lave mad af de forskellige produkter.
  • 13:10Trolling Master Bornholm - De bedste øjeblikke (G)Sammendrag af fire dages laksefiskeri omkring Bornholm. Kampen om at fange årets største laks kogt ned til en halv times program - med nye reportager, som du ikke så i løbet af konkurrencen.
  • 13:45I lære som mountainbiker (G)Hvorfor har mountainbikes affjedring over det hele? Hvad er det, så mange bliver bidt af ved sporten? Og hvordan lærer man det? Dèt og meget mere forsøger Ditte Faber Hjortnæs at få svar på, når hun går i lære som mountainbiker. I første program handler det om, hvad man skal bruge af udstyr og hvorfor.
  • 13:58Vejret i aften
  • 14:00Økolandsbyen i Almindingen (G)Fem mennesker deler en drøm. De har købt den gamle Produktionshøjskole og vil lave en økologisk landsby i Almindingen tæt på Aakirkeby. Bygningerne har stået tomme i 7 år, og vi følger dem, mens de starter på at renovere træbygningerne fra 1934.
  • 14:25Sprogblomster (G)Se med, når Joakim Lind Tranberg endnu en gang forsøger at holde panelet i kort snor.
  • 15:15Kong Gulerod (G)Kong Gulerod - i ild og vand. Kokken Søren Thornberg tryller mad frem over bålet. Vi skal blandt andet smage rødfisk i saltdej og thai-inspireret muslingesuppe. Den våde marts har budt på masser af vand i regnvandsbedet...det skal nu pumpes over i vores regnvandstank...den introducerede vi sidste år og den skal nu i brug for første gang. Vi var med Haveselskabets første arrangement i år. Her viste den pensionerede anlægsgartner Hardy Ipsen, hvordan man beskærer æbletræer. Vi besøger Hanne Lilleskov i Østermarie. Hun er i fuld gang med at dele stauder i haven. De skal sælges til det kommende havemarked i Hareløkkerne d. 18/5. Hjemme i drivhuset er ferskenen sprunget ud og vi skal lege bier...det skal bestøves og det foregår forsigtigt med en pensel. Vi ser også til de tidligere ærter, som vi såede sidste gang. De er begyndt at spire. Det er også sæson til at forny vindueskarmens pelargonier. Der skal klippes ned, skiftes jord og tages stiklinger.
  • 16:05Perspektiv (G)Kritikken hagler ned over den bornholmske flytrafik og DAT; udsolgte fly, høje billetpriser, forsinkelser og aflysninger. Få forklaringen, og mød konkurrenten, der står klar i kulissen.
  • 16:40Næste uges tv (G)
  • 16:45Kulturreportagen - Logbog fra Norresân (G)Logbog fra Norresân er en lyrisk fortælling, der følger årets gang i ord og billeder. Jo Dam Kærgaard har skabt værkerne ud fra et planteforlæg fra Norresâns magiske klippehave, og Steffen Brandt har i hvert af årets måneder skrevet en tekst.
  • 17:0017Nyheder
  • 17:04Vejret i morgen
  • 17:05Sprogblomster (G)Se med, når Joakim Lind Tranberg endnu en gang forsøger at holde panelet i kort snor.
  • 18:0018Nyheder
  • 18:04Vejret i morgen (G)
  • 18:05Borgenes Ø 6:6 (G)Arkæolog Christina Seehusen fortæller om Hammershus som base for svenskernes besættelsesmagt og scene for Leonora Christines flugt i 1600-tallet, statsfængsel i 1700-tallet og romantisk ruin i 1800-årene.
  • 18:35Spis din Ø 8:8 (G)Bornholm befinder sig i en rivende udvikling, hvor små og mellemstore producenter arbejder intenst og med største omhu for at udvikle de bedst mulige fødevarer. I Spis din Ø besøger vi nogle af producenterne, som fortæller om deres arbejde og bestræbelser på at levere fødevarer i verdensklasse. Vi følger fritgående dyr i deres mest naturlige omgivelser, til de slagtes og til sidst ender hos os forbrugere. Bornholmsk kød og bornholmske grøntsager fra jord til bord. Og naturligvis skal vi også lave mad af de forskellige produkter.
  • 19:0015 år med trolling i Tejn (G)For 15. år i træk inviterer Trolling Master Bornholm fiskere til øen. Og årene har budt på mange store fisk og store øjeblikke.
  • 19:3019.30Nyheder
  • 19:44Vejret i morgen (G)
  • 19:45EKKO Der er ikke meget blåt skin tilbage i Blåskinsdalen, men det er nu også blæsten, der har givet navn til dalen, som EKKO besøger efter de store træfald for at se, hvad nyt lys og luft betyder for naturen. Spætmejsen har fundet vej til Bornholm og gør endda tegn på at yngle, og så dukker en velkendt snydepels op på Bornholm.
  • 20:30Ildsjælene i TejnIF 5/5I dette sidste afsnit om klublivet i Tejn IF er vi nået til et løb, der hedder Dirt Extreme. Her gælder det ikke om løbe stærkt og at vinde, men om at deltage og svine sig til.
  • 20:58Vejret i morgen (G)
  • 21:00Kirke og meninger - påske 4:4Debatprogram, hvor tre præster diskuterer store, små og lokale spørgsmål.
  • 21:30Da Danmark gik i sort - Lulu Hansen og Gitta HamiltonUnder anden verdenskrig var begrebet tyskertøser meget konkret i Esbjerg. Byen var dengang et sandt Klondyke. Arbejde, penge, tyske soldater og natteliv var der masser af.
  • 22:0022Nyheder
  • 22:09Vejret i morgen (G)
  • 22:10ÆGTE | ØFØDT (G)
  • 22:15EKKO (G)Der er ikke meget blåt skin tilbage i Blåskinsdalen, men det er nu også blæsten, der har givet navn til dalen, som EKKO besøger efter de store træfald for at se, hvad nyt lys og luft betyder for naturen. Spætmejsen har fundet vej til Bornholm og gør endda tegn på at yngle, og så dukker en velkendt snydepels op på Bornholm.
  • 23:00Ildsjælene i TejnIF 5/5 (G)I dette sidste afsnit om klublivet i Tejn IF er vi nået til et løb, der hedder Dirt Extreme. Her gælder det ikke om løbe stærkt og at vinde, men om at deltage og svine sig til.
  • 23:30Da Danmark gik i sort - Lulu Hansen og Gitta Hamilton (G)Under anden verdenskrig var begrebet tyskertøser meget konkret i Esbjerg. Byen var dengang et sandt Klondyke. Arbejde, penge, tyske soldater og natteliv var der masser af.
  • 00:0022Nyheder (G)
  • 00:10EKKO (G)Der er ikke meget blåt skin tilbage i Blåskinsdalen, men det er nu også blæsten, der har givet navn til dalen, som EKKO besøger efter de store træfald for at se, hvad nyt lys og luft betyder for naturen. Spætmejsen har fundet vej til Bornholm og gør endda tegn på at yngle, og så dukker en velkendt snydepels op på Bornholm.
  • 00:55Ildsjælene i TejnIF 5/5 (G)I dette sidste afsnit om klublivet i Tejn IF er vi nået til et løb, der hedder Dirt Extreme. Her gælder det ikke om løbe stærkt og at vinde, men om at deltage og svine sig til.
  • 01:20Sprogblomster (G)Se med, når Joakim Lind Tranberg endnu en gang forsøger at holde panelet i kort snor.
  • 02:05Flere sider af Stine Spedsberg (G)Tegneserietegner Stine Spedsbjerg fortæller om sin debuttegneserie "Kærestesorg".
  • 02:30Fra lade til landevej En bil bliver til bil (9:11) (G)Mange af de små detaljer er ordnet på den istandsatte Ford Taunus, men skelettet har stået lidt bart. Det rådes der bod på i dette afsnit, hvor bl.a. kølerhjelmen skal på plads. Man skulle tro, at sådan en bare passede. Tro om igen.
  • 03:00Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Løgstør, Skive, Odsherred, Aabenraa, Svendborg og Rønne.
  • 03:30Bornholm knokler - Falck (G)Falck er en hæderkronet gammel virksomhed, som igennem tiden har hjulpet danskere i nød. I dette program besøger vi Falck-stationen i Rønne, hvor vi tager med ud på de bornholmske veje for at hjælpe billister i nød. Der er dog også tid til at kigge forbi de nye ambulancer, som er med til at redde bornholmske liv.
  • 04:00Mellem os (G)Breno Pedersen har drevet restaurant i Snogebæk i en række år, men nu fremstiller han også syp. Det kommer han og fortæller om. Signe Anker fortæller om Bornholmerhampen og gør status, da de har fået flere produkter på markedet.
  • 04:30Vild Med Dyr (G)De store anakondaslanger i Randers Regnsskov spiser ikke så tit. Så når de gør, må det gerne være et solidt måltid. Anna Louise Tranæs Didriksen skal fodre en af kvælerslang med intet mindre end et gedekid.
  • 05:00Stafetten - Peter Kaas Claesson (G)Peter Kaas-Claesson har boet på Bornholm siden 2008. Han har før boet på øen fra 1988 til 1992. Peter Kaas-Claesson arbejder ved Beredskabsstyrelsen Bornholm, hvor han er chef. Han har siden 1994 også arbejdet i verdens brændpunkter, fra krigen i Bosnien til sidste sommers mange skovbrande i Sverige.

Lækre juleopskrifter

Sad du og blev helt sulten over maden i Kong Gulerod mandag aften? her er opskrifterne.
Det så umanerligt lækkert ud, da Søren Thornberg tilberedte julemad over bål i Kong Gulerod mandag aften.

Hvis du sad og fik lyst til selv at sætte tænderne i braiseret nakkefilet i juleøl eller kanelæbler med marshmallows, kan du bare gå i gang.

Her er nemlig opskrifterne på alle de lækre retter Søren Thornberg diskede op med.

Braiseret nakkefilet i juleøl

• 1 nakkefilet
• Lidt smør/olie
• 2 gulerødder i tern
• 2 porre
• 2 løg finthakket
• 6 fed hvidløg finthakket
• Ca. 4 dl æblemost
• Ca. 4 dl mørk juleøl eller en flaske. Fyldig og ikke
for bitter.
• Lidt flydende koncentreret hønsefond eller ½ terning
• 2 laurbærblade
• 2 stilke rosmarin
• 2 stjerne anis
• 2 hel kanel
• 5 hele nelliker
• 5 peberkorn
Fremgangsmåde:
Brun nakkefileten på en pande i smør eller grill den af på grillristen. Sæt den til side.
I en støbejernsgryde kommes lidt smør/olie og gulerødder, porre, peberkorn og hvidløg og de sauteres under ikke alt for høj varme i et par minutter.
Tilsæt det brunede kød sammen med laurbærblade, rosmarin, stjerne anis, kanel og nelliker.
Tilsæt herefter æblemost, juleøl og hønsefond og kog op. Skum braiseringslagen og kom låg på.
Tilpas varmen således at retten kan småsimre i 1 ½ til 2 timer.
Tag kødet op og hold det varmt i sølvpapir.
Sigt saucen og kassér fyldet.
Kog saucen op og evt. ind og jævn med lidt maizena rørt op i vand.
Smag til med salt og peber og lidt æbleeddike. Lidt smør hvis man vil være god ved sig selv.
Kom kødet tilbage i gryden og hold det varmt, imens du tilbereder resten af menuen.

Kartofler med persillerod og rosenkål

• Skyllede kartofler med skræl skåret i tern.
• Persillerod skyllet og skåret i tern.
• Pastinak skyllet og skåret i tern.
• Rosenkål hvor de yderste blade er fjernet og skåret i kvarte
• Frisk timian og reven økologisk citronskal
• Olie
• Salt og peber.
Sæt en støbejernspande over og kom lidt olie på og varm lidt op.
Kom kartofler og persillerod på panden og ladt det stege 5- 6 minutter eller til det er begyndt at få lidt farve og næsten møre. Kartoflerne kan blancheres først, hvis man vil være sikker på, at de ikke hænger fast på panden.
Tilsæt de kvarte rosenkål og steg videre i nogle minutter
Kom timianblade og reven citronskal på og smag til med salt og peber.

Lun rød spidskålssalat med æble og selleri

• Finsnittet rød spidskål
• Fintsnittet grønkål
• Knoldselleri skåret i fine strimler
• Æble skåret i tern
• Tørrede tyttebær
• Valnøddekærner
• Æblebalsamico, eller anden balsamisk eddike.
• Smør
• Evt. lidt honning og en ekstra smørklat
• Salt og peber.
Sæt en støbejernsgryde over ilden og kom en smørklat i.
Kom spidskål og grønkål i gryden og lad det småstege/simre i 4-5 min.
Tilsæt strimler af selleri og steg yderligere i et minut.
Kom tyttebær, valnødder og æbletern i og vend det sammen.
Tilsæt æblebalsamico lidt honning og lidt smør
Smag til med salt og peber.

Kanelæbler med marshmallow

• Gode faste æbler
• Marshmallows
• Kanel
• Rørsukker eller økologisk kokossukker
• Smør
• sølvpapir
• Flødeskum
Udstik æblerne således at der er et cylinderformet hul
Bland sukker og kanel
Skær marshmallows i passende stykker således at de kan presses ind i æblerne.
Smelt lidt smør.
Pensl stykker af sølvpapir med smeltet smør og drys med kanelsukker.
Drys kanalsukker ind i æblet og fyld med marshmallows.
Pak æblerne ind i det smurte sølvpapir og kom et ekstra lag sølvpapir uden på.
Bag æblerne på risten over ilden eller kom i yderkanten af gløderne. Vend dem ofte og bag den møre. Ca. 7-8 minutter.
Pak æblet ud og del det i 4 stykker og server med en skefuld flødeskum.

Æblegløgg med rom

• 2 stjerne anis
• 2 stykker hel kanel
• 4 kapsler kardemomme
• 1 l god økologisk æblemost
• 1 dl mørk rom
• Lidt rørsukker
• 1 spsk. Frisk ingefær
• Fintrevet skal af en økologisk citron
• Skiver af æble.
Kom stjerne anis, kanelstænger og kardemomme i en tepose og luk den.
Kom æblemost rom og rørsukker i en gryde of tilsæt teposen.
Varm op til kogepunkter.
Tilsæt fintrevet ingefær og tag gryden af varmen.
Lad gløggen trække et par timer.
Fjern teposen og lun gløggen op.
Tilsæt reven citronskal og server i et glas med skiver af æble.

Aktuelle programmer på Play