Næste udsendelse: 18:30 Sportsaften (G)

TV i dag

  • 18:05Mellem os - ugens udvalgte (G)
  • 18:30Sportsaften (G)Sportsaften handler om den bornholmske pokalfinale i fodbold, mellem RønnefB og NB Bornholm.
  • 18:50Næste uges tv (G)
  • 19:00Nationalpark Thy (23:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 19:3019.30Nyheder
  • 19:49Vejret i morgen (G)
  • 19:50EKKO Insektpiloterne er løs på de bornholmske landeveje, og EKKO følger trop, mens rævens tilbagekomst følges op. DOF lokker unge fuglekiggere på fugletælling, og det vrimler med tidselfugle.
  • 20:30Mellem os
  • 21:05Kulturreportagen - Erichsens Gårds have (G)Bag Erichsens Gård i Laksegade 7 gemmer der sig en helt speciel have. Hver lørdag i sommersæsonen viser museumsgartner Bjarne Sandemand rundt blandt havens mange planter, træer og buske.
  • 21:30Da Danmark gik i sort - Lulu Hansen og Verner GorridsenI sidste afsnit om tiden under anden verdenskrig fortæller Verner Gorridsen om barndommen på Sømandshjemmet i Esbjerg. Under besættelsen gennemførte tyskerne adskillige razziaer på hjemmet.
  • 22:0022Nyheder
  • 22:09Vejret i morgen (G)
  • 22:10EKKO (G)Insektpiloterne er løs på de bornholmske landeveje, og EKKO følger trop, mens rævens tilbagekomst følges op. DOF lokker unge fuglekiggere på fugletælling, og det vrimler med tidselfugle.
  • 22:55Mellem os (G)
  • 23:30Da Danmark gik i sort - Lulu Hansen og Verner Gorridsen (G)I sidste afsnit om tiden under anden verdenskrig fortæller Verner Gorridsen om barndommen på Sømandshjemmet i Esbjerg. Under besættelsen gennemførte tyskerne adskillige razziaer på hjemmet.
  • 00:0022Nyheder (G)
  • 00:10EKKO (G)Insektpiloterne er løs på de bornholmske landeveje, og EKKO følger trop, mens rævens tilbagekomst følges op. DOF lokker unge fuglekiggere på fugletælling, og det vrimler med tidselfugle.
  • 00:50Mellem os (G)
  • 01:25Nattv: Bang og Olufsen (G)Nat-tv besøger nogle af de mange, der hver nat må møde på arbejde. Nat-tv besøger alt fra mejeristerne til bageren og natteravnene. I nat fra Bang og Olufsen.
  • 02:25Nationalpark Thy (23:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 02:50Månedens foredrag - Finn Ole Nielsen (G)Finn Ole Nielsen, chefarkæolog ved Bornholms Museum, fortæller om årets gang i den arkæologiske afdeling.
  • 03:45Guld fra gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Esbjerg, Viborg, Nexø, Farsø , Assens og Nykøbing Sjælland
  • 04:10Mellem os (G)Onsdagens udsendelse handler om folkesundhed. Bjarne H. Kirkegaard og Trine Dorow fortæller om en samtalesalon, der skal være med til at sikre en ny folkesundhedspolitik på Bornholm.
  • 04:30Vild Med Dyr (G)Aquas store snapskildpadde er stukket af fra sin sø - så Anna Louise skal hjælpe med at finde den i den plumrede sump - og her må man føle sig frem med fødderne!
  • 05:05Stafetten - Peter Kaas Claesson (G)Peter Kaas-Claesson har boet på Bornholm siden 2008. Han har før boet på øen fra 1988 til 1992. Peter Kaas-Claesson arbejder ved Beredskabsstyrelsen Bornholm, hvor han er chef. Han har siden 1994 også arbejdet i verdens brændpunkter, fra krigen i Bosnien til sidste sommers mange skovbrande i Sverige.

Medisterpølse skyld i salmonella-udbrud

Det er formentlig medisterpølse, der er smittekilden til et større salmonellaudbrud over hele landet.
DTU Fødevareinstituttet, Fødevarestyrelsen og Statens Serum Institut efterforsker et større udbrud med salmonella.
Siden midten af oktober har 33 patienter været syge med den samme type salmonella.

I sidste uge, da TV 2/Bornholm talte med Fødevarestyrelsen, var kilden til smitten ikke fundet. Men det er den formentlig nu.

Undersøgelsen peger nemlig på, at der er en sammenhæng mellem sygdomstilfældene og at have spist medisterpølse.

- Vi har gennemført en større spørgeskemaundersøgelse, hvor svarene om hvad patienterne har spist, er blevet sammenlignet med svar fra raske danskere. Undersøgelsen udpeger medisterpølse som en smittekilde til udbruddet, siger epidemiolog på Statens Serum Institut, Luise Müller.

Det er ikke alle patienterne, der har spist medisterpølse. Derfor antages det fortsat, at der også kan være andet svinekød, der er forurenet med salmonella.

Det er svært at stege en medisterpølse ordentligt igennem. Derfor anbefaler Fødevarestyrelsen, at medisterpølse gennemsteges, så den ikke er rød i midten. Man kan f.eks. koge medisterpølsen i 10 minutter, inden den steges færdig på panden. Medisterpølse vil være fri for bakterier, hvis den er gennemkogt/stegt, så den ikke er rå i midten.

Det har endnu ikke været muligt, at finde ud af præcist, hvor medisterpølsen er produceret og solgt. Det bliver fortsat undersøgt.

- Vi er på nuværende tidspunkt ikke i stand til at udpege et specifikt parti af en fødevare fra en virksomhed, som kilden til udbruddet. Derfor fortsætter Fødevarestyrelsen og Statens Serum Institut med at indsamle data om, hvilke fødevarer patienterne specifikt har indkøbt og kan have spist, siger beredskabschef Nikolas Hove fra Fødevarestyrelsen.

Typen af salmonella, der har forårsaget udbruddet, er velkendt fra svinekød. Analyser foretaget af DTU Fødevareinstituttet og Fødevarestyrelsen i forbindelse med den generelle salmonella-overvågning viser en tæt relation til andre salmonellabakterier fra svin og svinekød.

Fødevarestyrelsen oplyste i forrige uge, at man ikke kunne udelukke at den salmonella-inficerede fødevare også var solgt på Bornholm. Men tilbereder man maden korrekt, er der ingen fare på færde.

Aktuelle programmer på Play