Næste udsendelse: 23:30 Bornholm knokler - Fru Petersen (G)

TV i dag

 • 23:00Det dejlige brød (G)Dette er historien om bageriet Svaneke Brød og manden bag, Kasper Buchardt Thye. Han blev hovedkulds forelsket i Bornholm og har efterhånden fået mange jern i ilden her på øen. Vi skal høre om filosofien, melet og surdejen bag brødet - og vi er med, når bageriet flytter fra Søndergade til Storegade i Svaneke.
 • 23:30Bornholm knokler - Fru Petersen (G)Den landskendte kagecafé er et smut tilbage i tiden. I dette afsnit af Bornholm Knokler bliver der bagt til den store guldmedalje, når vi kommer med i køkkenet hos kagebager Kit Wisweh.
 • 00:1019.30Nyheder (G)
 • 00:20Sommerservice (G)
 • 00:30Nationalpark Thy (27:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 00:55Det dejlige brød (G)Dette er historien om bageriet Svaneke Brød og manden bag, Kasper Buchardt Thye. Han blev hovedkulds forelsket i Bornholm og har efterhånden fået mange jern i ilden her på øen. Vi skal høre om filosofien, melet og surdejen bag brødet - og vi er med, når bageriet flytter fra Søndergade til Storegade i Svaneke.
 • 01:30Bornholm knokler - Fru Petersen (G)Den landskendte kagecafé er et smut tilbage i tiden. I dette afsnit af Bornholm Knokler bliver der bagt til den store guldmedalje, når vi kommer med i køkkenet hos kagebager Kit Wisweh.
 • 02:10Nationalpark Thy (47:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:40Månedens foredrag - Anders Pihl (G)"Hvad er det? Hvor gammelt er det? Hvor ved du det fra?" Anders Pihl, arkæolog ved Bornholms Museum, fortæller om dateringsmetoder i arkæologien.
 • 03:30Guld fra gemmerne (G)I programmet ”Guld fra Gemmerne” præsenterer et udvalg af landets museer deres allerbedste historier – indsamlet gennem århundreder. Ofte med rødder årtusinder tilbage i tiden.
 • 04:00Flere sider af Jens Henrik Jensen (G)Forfatter Jens Henrik Jensen fortæller om sin krimiroman "De frosne flammer".
 • 04:30Vild Med Dyr (G)Gråsælen Tulle er kun et halvt år men allerede ligeså stor som de voksne spættede sæler hun er sammen med i Kattegatcentret. Nu har hun fået selskab af en noget mindre unge for hunsælen Liv er nemlig blevet mor. Og så skal vi også tilse en syg sandtigerhaj.
 • 05:00Stafetten - Morten Holten (G)Morten Holten flyttede 1. januar 2015 med sin familie til Bornholm. Han arbejder nu som direktør i Bornholms Brand. Morten Holten er optaget af øens udvikling og ser fortrøstningsfuldt på Bornholms fremtid.

Brexit-usikkerhed præger også Bornholm

De britiske parlamentarikere skal her til aften stemme om den såkaldte skilsmisse-aftale med EU, og uvisheden, om hvad fremtiden bringer, er noget, der også kan mærkes her på øen.
Siger de britiske politikere i aften "ja" eller "nej" til en udtrædelsesaftale med EU?

Det er et spørgsmål, man også afventer svaret på ude i de bornholmske virksomheder.

Hos Bornholms lokale EU-informationscenter, Europe Direct Bornholm, kan private såvel som virksomheder henvende sig med spørgsmål om EU. Og her mærker man, at usikkerheden fra Storbritannien rejser mange spørgsmål også hos de bornholmske virksomheder.

- Hvad skal vi gøre? Skal vi overhovedet investere i det engelske marked? Hvis vi gerne vil blive ved med at investere i det engelske marked, hvad gør vi så? Skal vi så flytte vores produktion eller noget af den til Storbritannien? Man ved ikke helt, hvor man skal stå henne som virksomhed, fortæller Cathrine Havmøller Bärtel fra Europe Direct Bornholm.

Mange spår et nej til aftalen, og det kan i værste fald betyde, at Storbritannien om få måneder forlader EU - uden nogle faste rammer for fremtidig handel.

Ifølge prognoserne er det især det danske fødevaremarked, der står til at blive ramt.

- Og man kan sige, at eftersom Bornholm har mange fødevarevirksomheder, så er der en stor mulighed for, at det kan få en stor indflydelse på eksporten her, lyder det.

Af samme årsag afholder Europe Direct Bornholm i samarbejde med Europabevægelsen Bornholm mandag et informationsmøde for bornholmske virksomheder, der ønsker at blive opdateret på Brexit-situationen.

- Her vil vi helt konkret komme til at give en up-date på, hvor man er på vej hen. Og så kigger vi på, hvad virksomhederne bør gøre, hvis det bliver et nej: Hvad skal de forberede sig på? Og hvad er det for certificerings- og markedsføringsregler, de nu skal have styr på? Ligesom vi kommer ind på, hvad er det for øgede omkostninger, der kan komme i forhold til told og moms, fortæller Cathrine Havmøller Bärtel.

Arrangementet finder sted under overskriften "Deal eller No-deal – hvilke konsekvenser ventes afstemningen i det britiske Underhus at få for Europas fremtid, for Bornholm og de bornholmske virksomheder?".

Arrangementet er nu på mandag, d. 21., det er gratis og foregår hos Hasle Refractories i Rønne fra kl. 16-17.30. Alle interesserede er velkomne.

Aktuelle programmer på Play