Næste udsendelse: 21:30 Fra lade til landevej - listige lister og ny indmad (10:12) (G)

TV i dag

 • 21:00Fangstgaranti 4: NatholdetDer er garanti for højt humør, stor begejstring og masser af fisk på krogen, når Morten Stamm Mikkelsen kaster snøren i vandet. Vi skal ud at fiske med Natholdets Anders Breinholt.
 • 21:30Fra lade til landevej - listige lister og ny indmad (10:12) (G)De sidste detaljer kommer på plads i dette afsnit af 'Fra lade til landevej'. Vindueslisterne skal på, hvilket ikke er helt nemt. Og så skal bilen op til autopolstreren ved Klemensker. Nu skal det nye interiør endelig tilbage på plads i den gamle Ford Taunus 17M fra 1960.
 • 22:0022Nyheder
 • 22:09Vejret i morgen (G)
 • 22:15Sprogblomster (G)Se med, når Joakim Lind Tranberg endnu en gang forsøger at holde panelet i kort snor.
 • 23:00Silles Hus - julehygge og lun æbledrik (G)I Silles Hus laver kokken i dag en lun æbledrik over bålet til at varme sig på. Fuglene får et foderbrædt, så de også kan mærke det snart er jul og det er en fryd for øjet når blomsterbinderen slår sig løs og laver pynt til julebordet.
 • 23:30Fangstgaranti 4: Natholdet (G)Der er garanti for højt humør, stor begejstring og masser af fisk på krogen, når Morten Stamm Mikkelsen kaster snøren i vandet. Vi skal ud at fiske med Natholdets Anders Breinholt.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Sprogblomster (G)Se med, når Joakim Lind Tranberg endnu en gang forsøger at holde panelet i kort snor.
 • 01:00Bornholm knokler - Keramiker (G)Bornholm Knokler er i dag på besøg på Hjorths Fabrik for at prøve at arbejde som keramiker. Hjorths Fabrik er en del af Bornholms Museum, men der arbejdes stadig, som man gjorde for 100 år siden i drejestuen.
 • 01:30Hygge og hestekræfter (G)Der er masser af hygge og hestekræfter når Englænderklubben på Bornholm holder motorcykeltræf. Vi er med på campingpladsen og møder en masse af de små 200 deltagere fra hele Norden, der kommer for at fejre 25 års jubilæumstræf.
 • 02:00Månedens foredrag - Anders Pihl (G)Hvad er det? Hvor gammelt er det? Hvor ved du det fra? Anders Pihl, arkæolog ved Bornholms Museum, fortæller om dateringsmetoder i arkæologien
 • 03:00Bornholm knokler - Graver (G)Hvad får man hvis man kombinerer en journalist i praktik som graver med en havetraktor, og placerer dem på en smuk kirkegård i den bornholmske sensommer? Det kan du finde ud af, hvis du kigger med i denne udgave af Bornholm Knokler, hvor der også bliver tid til en snak om døden, døbefont og ukrudt. bornholmere på arbejde.
 • 03:30Fra lade til landevej - listige lister og ny indmad (10:12) (G)De sidste detaljer kommer på plads i dette afsnit af 'Fra lade til landevej'. Vindueslisterne skal på, hvilket ikke er helt nemt. Og så skal bilen op til autopolstreren ved Klemensker. Nu skal det nye interiør endelig tilbage på plads i den gamle Ford Taunus 17M fra 1960.
 • 04:00Vild Med Dyr - Ål (G)Selvom der er forsket meget i ålen, er den stadig et stort mysterium. På Aqua fortæller de gerne historien om ålens vandring. I denne Vild Med Dyr skal de dog kun vandre fra et akvarium til et andet, men ålen er som bekendt glat og ikke sådan at fange
 • 04:30Nationalpark Thy (35:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten - Karen-Margrethe Hansen Bager (G)Karen-Margrethe Hansen Bager er nok mest kendt på Bornholm som direktør for DGI. Det er ikke et tilfælde. Hun har blandt andet det meste af livet været aktiv som gymnastikinstruktør på Bornholm, hvor hun også er født. Det store mål er at få flere og flere til at dyrke motion.

360: Overbygning eller ej på Svartingedal Skole

Skal eleverne på Svartingedal Skole i Hasle kunne fortsætte på skolen, når de skal i 7. klasse? Det mener skolebestyrelsen, der vil have overbygningen tilbage.
I 2009 mistede Svartingedal Skole, der dengang hed afdeling Hasle ved Skole Nord, dens overbygning. Nu kæmper skolebestyrelsen for, at den kommer tilbage.

- Det skal den fordi, der politisk er meldt en ambition ud om at styrke den bornholmske folkeskole, og tiden den er nu. I Hasle står vi med en hel masse tilfredse forældre, så det er nu, der skal handles, siger formand for skolebestyrelsen på Svartingedal Skole, Britta Rahm.

I aftenens udgave af debatprogrammet 360 diskuterede Britta Rahm overbygningens tilbagevenden til Svartingedal Skole med formand for Børne- og Skoleudvalget i Bornholms Regionskommune, Morten Riis (EL), medlem af udvalget, Linda Kofoed Persson, samt formand for Hasle Byting, Kaj Erik Mortensen.

Flere børn i 0. klasse
Udvalgsformanden bakker op om ønsket fra skolebestyrelsen.

- Det er også noget, der er med til at styrke et lokalsamfund, så det, synes jeg, er en rigtig god idé. Det skal også bare hænge sammen økonomisk, siger Morten Riis.

Linda Kofoed Persson har tidligere ikke været afvisende over for at lukke skolen på grund af et lavt antal indskrevne børn i 0. klasse, men også hun støtter forslaget.

- Hvis børnetallet stadig havde været rigtig skidt i Hasle, hvis de stadig kun stod med 12 indskrevne børn til den kommende børnehaveklasse, så er jeg da ikke sikker på, at vi skulle til at snakke overbygning, forklarer Linda Kofoed Persson.

Men nu synes hun, at man skal honorere det store arbejde skolen har gjort det sidste stykke tid og lytte til forældre og elevers ønske om en overbygning og sætte gang i at få skabt "den hele skole i Hasle", som Linda Kofoed Persson udtrykker det.

Der er til næste skoleår indskrevet 18 - måske 19 - børn i 0. klasse på Svartingedal Skole, men det er ifølge Morten Riis ikke helt nok.

- Vi er ikke op på det antal, der skal til, for at det hænger sammen driftsmæssigt. Det skiller ved 21 elever, så der er stadig plads til forbedringer i forhold til det, siger Morten Riis.

Men hvis ikke man hurtigt får genskabt overbygningen, så frygter skolebestyrelsesformanden, at man mister den positive situation, som skolen står i i øjeblikket med flere indskrevne elever og tilfredse forældre.

Skolen kæmper ifølge Britta Rahm også med den nærliggende privatskole om eleverne. Her ville en overbygning styrke den lokale folkeskoles position.

- Jeg synes, man skal smede, mens jernet er varmt, siger Britta Rahm.

Men politik tager tid, lyder det fra Linda Kofoed Persson, der tror på, at overbygningen tidligst kommer tilbage i 2019. Morten Riis vil vente yderligere et år til 2020.

Aktuelle programmer på Play