Næste udsendelse: 22:00 19.30Nyheder (G)

TV i dag

 • 21:3520 år med søde sager (G)For 20 år siden - eller helt præcis den 5. maj 1999 - slog ægteparret Birgitte Kjær og Peter Bræstrup dørene op til et chokoladeværksted i Snogbæk. Reportagen var på besøg hos dem her i slutningen af august, hvor Peter og Birgitte gav sig tid efter dagens travlhed for at fortælle om, hvordan det var at opleve drømmen om at uddanne sig og derefter at blive iværksættere, for til sidst at starte et chokoladeimperium i Snogbæk.
 • 22:0019.30Nyheder (G)
 • 22:15Næste uges tv (G)
 • 22:19Vejret i morgen (G)
 • 22:20Sportsaften (G)Sportsaften handler om indefodbold og bordtennis. Vi er med til første runde, om Bornholmsmesterskabet i indefodbold, hvor Rønne og Nexø ligner favoritter til at komme i finalen i januar. Du kan også se bordtennis - Knudsker og Hasle spiller topkamp i Bornholmsserien.
 • 22:40Mellem os - ugens udvalgte (G)
 • 23:10Nationalpark Thy (44:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 23:35Fotovognen - Ådum (G)Hvor mon Fotovognen ender? Vi kører ud et tilfældigt sted og møder de folk der bor der. Denne gang er vi i Ådum.
 • 00:0019.30Nyheder (G)
 • 00:15Næste uges tv (G)
 • 00:20Sportsaften (G)Sportsaften handler om indefodbold og bordtennis. Vi er med til første runde, om Bornholmsmesterskabet i indefodbold, hvor Rønne og Nexø ligner favoritter til at komme i finalen i januar. Du kan også se bordtennis - Knudsker og Hasle spiller topkamp i Bornholmsserien.
 • 00:40Mellem os - ugens udvalgte (G)
 • 01:10Nationalpark Thy (44:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 01:40Bornholm knokler - Militærrådgiver (G)Soldaterne på Almegårdskaserne træner til missionen i Afghanistan. Vi fik lov til at komme med på en øvelse, hvor de træner i eskorte af en militærrådgiver, og hvem var bedre til at spille militærrådgiver end journalisten? Det er blevet til et program med rekognisering, planlægning og ikke mindst skudveksling i ellers fredelige Åkirkeby.
 • 02:05Månedens foredrag: Arkæolog Michael Thorsen (G)Arkæolog på Bornholms Museum Michael Thorsen fortæller udgravningen ved Vasagård og viser billeder.
 • 03:00Helt i fisk - Silden (G)Vi er i dette afsnit taget til Gudhjem. Mens Jesper har været på delvis hjemmebane i alle programmer indtil nu, så er sildefiskeriet ikke noget, han har prøvet før. Håbet er dog stadig en helt nyfanget og nyrøget sild. Hvis fisken da gider at komme forbi, så vi kan fange den.
 • 03:30Guld fra gemmerne (G)I programmet ”Guld fra Gemmerne” præsenterer et udvalg af landets museer deres allerbedste historier – indsamlet gennem århundreder. Ofte med rødder årtusinder tilbage i tiden.
 • 04:00Vild Med Dyr - Brud og snoge (G)I dag skal Anna Louise til Aqua i Silkeborg og indrette et nyt levested til Danmarks mindste rovdyr, en brud som Aqua fik da den var lille. Den er utrolig smuk og lynhurtig. Og så skal snogeungerne fodres - med regnorme.
 • 04:30Nationalpark Thy (13:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten - Christiane Larsen (G)Christiane Larsen kom til øen i 2009. Eneste forbindelse til øen var hendes søster, der er læge på øen. Hun er uddannet sygeplejerske, men besluttede sidste år at oprette sit eget firma. Første produkt bliver økologisk modelervoks, men flere hobbyprodukter er i støbeskeen.

Gå på opdagelse i 10.000 gamle fotos

Bornholms Museum har fået digitaliseret 10.000 gamle billeder, som er taget af pressefotograf Algot Lindau Rasmussen.
Måske kan du genkende slægtninge, bygninger eller begivenheder. Bornholms Museum offentliggør den kommende tid 10.000 nye gamle billeder fra fortidens Bornholm.

- Allerede nu kan man klikke ind og finde Algots billeder fra 1950’erne. Det er et betagende tidsbillede, hvor man hele tiden fornemmer den kolde krig i baggrunden. Der er militærøvelser og bekymrede miner. Men der er også knallerter og dollargrin og unge mænd med brylcreem i håret, skriver museumsinspektør Jacob Seerup fra Bornholms Museum i en pressemeddelelse.

Billederne bliver offentliggjort på hjemmesiden www.bornholmskebilleder.dk, og museet vil meget gerne have offentlighedens hjælp til at få flere informationer om de enkelte billeder.

- Mange vil kunne genkende personer og steder fra deres barndom og ungdom, og vi ser frem til at modtage mange kommentarer og uddybende forklaringer via hjemmesidens kommentar-funktion, skriver Jacob Seerup.

I 2009 overtog Bornholms Museum 10.000 negativer. Fotografen var Algot Lindau Rasmussen, der arbejdede som pressefotograf på Bornholms Tidende.

- Algots billeder udmærker sig ikke blot ved, at de dokumenterer vigtige eller interessante begivenheder, men også ved deres høje tekniske kvalitet. De er ganske enkelt godt håndværk. Og så havde han en evne til at få mennesker til at åbne op for kameraet, man kan se, at folk var trygge ved at blive fotograferet af Algot, skriver Jacob Seerup i pressemeddelelsen.

Billedet på denne artikel er fra 1953 og viser en kabinescooter på Store Torv i Rønne. I baggrunden anes Woldums populære pølsevogn.

Aktuelle programmer på Play