Næste udsendelse: 23:00 Under Overfladen: Rødehavet 1:4 (G)

TV i dag

 • 22:15EKKO (G)Havørneungen er på vingerne, og EKKO har været med fra starten under dens dramatiske opvækst i Ølene. Naturreservatet byder også på sort stork, kantareller og rørhøge.
 • 23:00Under Overfladen: Rødehavet 1:4 (G)Der er kun meget få koraller i Danmark. Til gengæld er der masser af koraller i Rødehavet. TV SYD følger en gruppe sydjyder, der går under overfladen i Rødehavet.
 • 23:30I Tyskland har jeg hjemme 1:4 (G)Giver det stadig mening, at Danmark hvert år sender penge til det danske mindretal i Sydslesvig? Det spørger Søren Vesterby om i fire programmer, hvor han besøger mindretallet syd for grænsen.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10EKKO (G)Havørneungen er på vingerne, og EKKO har været med fra starten under dens dramatiske opvækst i Ølene. Naturreservatet byder også på sort stork, kantareller og rørhøge.
 • 00:55Under Overfladen: Rødehavet 1:4 (G)Der er kun meget få koraller i Danmark. Til gengæld er der masser af koraller i Rødehavet. TV SYD følger en gruppe sydjyder, der går under overfladen i Rødehavet.
 • 01:30Flere sider af Lene Dybdahl (G)Fantasyforfatter Lene Dybdahl fortæller om sin bog "Skyriel".
 • 02:00Folkemødet 2019 - De bedste øjeblikke, live rundtur med Sofie Andersen (G)
 • 02:30Månedens foredrag - Jakob Seerup (G)Museumsinspektør Jakob Seerup fortæller om Valborg Hjorth. Bornholms fornemst dekorede sygeplejerske. En sygeplejerske i krig og fred.
 • 03:30Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Løgstør, Stevns, Odense, Viborg, Aabenraa og Kerteminde.
 • 04:00Mellem os (G)
 • 04:30Helt i fisk - Plastik og gedder (G)Gedden er et bæst. En rigtig skarptandet rovfisk fra et ondt sted. Christian, Jesper og William er taget til den private sø, Krashave, for at prøve at få et af bæsterne på krogen. Denne gang kun med kunstig agn, og det er ikke småting, man fanger gedder med.
 • 05:00Stafetten - Klaus Hjorth Hansen (G)Klaus Hjorth Hansen er 52 år og driver flere virksomheder på Bornholm og i Polen. Fundamentet er Nexø Vodbinderi. Klaus Hjorth Hansen er født og opvokset i Aarsdale, og der bor han også i dag med kone og børn.

Akutbilen er rykket ud 1,5 gange dagligt på tre år

Nye tal fra Region Hovedstaden viser, at Bornholms nuværende akutbil i gennemsnit ikke har rykket ud mere end 1,5 gang om dagen de seneste tre år.
Den står klar på Bornholms Hospital - beredt på at rykke ud, når der er brug for det. Men det har været mindre end to gange dagligt de seneste tre år, viser tal fra Region Hovedstaden, som TV 2/Bornholm har fået indsigt i.

Tallene viser, at akutbilen i 2016 rykkede ud i alt 417 gange, i 2017 gjaldt det 568 gange og i 2018 471 gange.

Dermed har det år, hvor akutbilen har haft mest travlt, været i 2017, hvor den rykkede ud 1,5 gange dagligt.

For Bornholms fire ambulancer har der været en del flere udrykninger. I 2016 havde de 5.799 gennemførte kørsler, i 2017 var det 6.078 og sidste år rykkede ambulancen ud i alt 6.216 gange.

Dermed var sidste år det år, hvor ambulancerne rykkede mest ud - lige omkring 17 gange om dagen.

I forbindelse med den nye sundhedsreform, som regeringen og Dansk Folkeparti endeligt præsenterede i sidste uge, står Bornholm til at få endnu en akutbil eller ambulance, hvis den nuværende regering genvinder magten efter valget.

I reformen er der nemlig afsat 139 millioner kroner årligt fra 2021 til at styrke akutberedskabet med cirka 20 ekstra akutberedskaber. Der er ikke taget stilling til, om de ekstra midler skal gå til en ekstra ambulance, akutbil eller en akutlægebil. I sundhedsreformen står der:

- Placeringen sker ud fra et politisk ønske om særligt at styrke akutberedskabet i landets yderområder og under hensyntagen til de nuværende responstider.

- Den konkrete placering og valget af beredskab (ambulance, akutbil og akutlægebil) vil ske i dialog med regionerne og fra 2021 sundhedsforvaltningerne.

Aktuelle programmer på Play