Næste udsendelse: 17:30 Kulturkalenderen (G)

TV i dag

 • 17:05FV19 - Mød partiet Alternativet
 • 17:30Kulturkalenderen (G)Vi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
 • 17:35Humor Akademiet - Påske og Pinse (G)På Folkemødet 2018 havde TV2 Regionerne en scene foran Grønbech Hotel i Allinge, hvor alle gæsterne skulle forholde sig til den danske humor. Påske og Pinse er erfarne Hus Forbi-sælgere. For dem kan rå humor gøre hele forskellen på liv og død.
 • 17:5518Nyheder
 • 17:59Vejret i morgen (G)
 • 18:00Kommunalbestyrelsesmøde d.23. maj
 • 19:3019.30Nyheder og Kommunalbestyrelsesmøde
 • 19:54Vejret i morgen (G)
 • 19:55Stafetten - Lotte MadsenLotte Madsen er født og opvokset i Næstved. Hun kom til Bornholm i 1992. Lotte Madsen var i 2007 med til at starte den private Vores Børnehave i Snogebæk.
 • 20:20Mellem os Sorte Muld er et specielt udgravningsted, men hvorfor? Det kommer Laura Ahlqvist og Sebastian Gerberg ind og fortæller om. Den 28. og 30. maj kommer der landskamp på Bornholm. Godt nok kun U16-landskamp, men det er stort for DBU Bornholm. Lars Albæk kommer ind og fortæller om det.
 • 20:50På rejse med tidevandet 5:6 - FøhrRejsen med Vadehavets tidevand bringer denne gang Anne Klysner til den tyske Vadehavsø Føhr - en ø med stærke bånd til Danmark. Serien blev vist første gang i 2007.
 • 20:58Vejret i morgen (G)
 • 21:00Brobyggerne (G)Brobyggeri er ikke noget man ofte ser på Bornholm. Især ikke når det rækker ud over havvand. I Arnager har et hold af handværkere været i gang med brobyggeri fra land og ud til havnen, der ligger omkring 180 meter fra kysten.
 • 21:30Livet på landet - Mæh, siger det lille lamDer bliver bræget med lyse lammesopraner og mørke fårebasser, når vært Maria Bernhard besøger Knuthenlund på Lolland. Knapt 500 får er med til at levere mælken til ostene der bliver lavet på Knuthenlunds ejet mejeri. Produceret i år 2015.
 • 22:0022Nyheder
 • 22:08Vejret i morgen (G)
 • 22:11FV19 - Mød partiet Alternativet (G)
 • 22:30Kommunalbestyrelsesmøde d.23. maj 1. del
 • 00:09FV19 - Mød partiet Alternativet (G)
 • 01:0022Nyheder (G)
 • 01:05Stafetten - Lotte Madsen (G)Lotte Madsen er født og opvokset i Næstved. Hun kom til Bornholm i 1992. Lotte Madsen var i 2007 med til at starte den private Vores Børnehave i Snogebæk.
 • 01:30Mellem os (G)Sorte Muld er et specielt udgravningsted, men hvorfor? Det kommer Laura Ahlqvist og Sebastian Gerberg ind og fortæller om. Den 28. og 30. maj kommer der landskamp på Bornholm. Godt nok kun U16-landskamp, men det er stort for DBU Bornholm. Lars Albæk kommer ind og fortæller om det.
 • 02:00Nationalpark Thy (2:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:25Månedens foredrag - Michael Thorsen (G)
 • 03:15Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Struer, Boldrup, Kolding, Odense, Aakirkeby og Holbæk.
 • 03:40FV19 - Valgfolkemøde 4. del (G)Klima i hverdagen – hvor meget skal vi lovgive? Du kan sortere dit affald, droppe det røde kød og holde alle dine ferier på landjorden. Men skal politikerne lovgive om det? Og skal der ligefrem vanke bøder for at smide plast og metal i skraldespanden? Politikere: Thomas Danielsen (Venstre), Carsten Bach (Liberal Alliance) og Rasmus Nordquist (Alternativet) Vært: Anders Køpke Christensen
 • 04:59FV19 - Mød partiet Alternativet (G)

Galleri Gudhjem klar igen

Til påske er Galleri Gudhjem klar til deres anden sæson.
Sidste sommer slog galleriet der ligger i Brøddegade 22 dørene op, og nu er de fire kunstnere klar igen. Bag Galleri Gudhjem står tegner Chimi Changa, keramikerne Susanne Søllund og Simon Koefoed samt maler Hanne Støvring.

Kunsterne fortæller i en pressemeddelelse at de ugen i år har forventninger til at Galleri Gudhjem at være et mødested, hvor alle føler sig velkommen.

På bænken foran galleriet på det stejle hovedstrøg i Gudhjem vil man i løbet af sommeren kunne finde kunstnerne på skift og der vil være fortsat bobler hver fredag til de besøgende.

De fem kunstnere er:

Chimi Changa
Laver sælsomme og detaljerede illustrationer, fyldt med skæve eksistenser, med Storm P´sk opfindsomhed og masser af humor, som er Chimi Changas tegningers kendetegn. Som halvt Bjørn halvt hund er Chimi Changa hovedpersonen i de fine og finurlige tegninger, hvor han boltrer sig i champagne, ekstravagant tøj, sære maskinelle opfindelser og lommefilosofiske guldkorn. Og herfra giver han dig et lille genkendeligt stykke af dig selv.

Susanne Søllund:
Som kunsthåndværker tager Susanne Søllund udgangspunkt i de helt jordnære inspirationskilder, som håndværket giver mulighed for funktion, form, og keramisk stoflighed. Hun eksperimenterer med et formsprog, som er inspireret af hverdagskulturen, ofte med et barnligt udtryk for øje.

Det genkendelige vrides og drejes og sættes derefter ind i en ny kontekst og der opstår et helt andet univers af nye historier præget af følelser som humor, forundring, eller endda væmmelse. Enkelte værker har også en politisk eller etisk agenda og refererer til identitet, virkelighedsopfattelser og det enkelte menneskesyn.

Simon Koefoed:
Simon Koefoed er keramikeren bag ’Simon Koefoed Keramik’, som har base på hans bopæl i hjertet af Rø by. I naturen oplever Simon fantastiske mønstre og strukturer, hvor skønheden ligger i et spændingsfelt af systematiseret kaos. Disse indtryk bruger han både direkte og indirekte som inspiration for sine værker. De sidste mange år har Simon udelukkende arbejdet i porcelæns-ler.

Simon ønsker i særdeleshed at arbejde med lethed og porcelænets evne til at bliver gennemskinneligt, når det er tyndt. Med sin forståelse for materialet og sin tekniske snilde, er det lykkedes Simon at udvikle teknikker, der gør, at han netop kan lave ultratynde værker, hvor lyset optisk fremhæver overfladestrukturer og mønstre på en let og næsten poetisk måde.

Hanne Støvring:
Hanne Støvring hører til den unge generation af Bornholmermalere. Sommer efter sommer har hun suget den særlige bornholmske natur, lys og luft til sig under ophold i Gudhjem. Med sit intense sanseapparat oplever hun naturscenerierne i den bornholmske sommernat, det blåhvide vibrerende lys, det skiftende vejrlig, den intime ro, og farvenuancerne over hav og himmel.

Hanne fanger de usynlige stemninger og omsætter indtrykkene i stemningsbærende lysfyldte naturscenerier… og så viser alle malerierne relationer i forskelligt samspil. Det er ‘livstider’, siger hun selv. Og hun er udstillingsaktuel i både New York og Los Angeles just nu og i efteråret og vinteren var hun aktuel på Elverhøj Museum i Californien. Hendes atelier er i Gudhjem, hvor hun vil være det meste af sommeren.

Galleri Gudhjem åbner til Påske – og alle er velkomne!
Åbningstiderne i Påsken er Palmesøndag fra 10 til 18 og torsdag til mandag ligeledes 10 til 18.

Aktuelle programmer på Play