Næste udsendelse: 23:30 I Tyskland har jeg hjemme 1:4 (G)

TV i dag

 • 23:00Under Overfladen: Rødehavet 1:4 (G)Der er kun meget få koraller i Danmark. Til gengæld er der masser af koraller i Rødehavet. TV SYD følger en gruppe sydjyder, der går under overfladen i Rødehavet.
 • 23:30I Tyskland har jeg hjemme 1:4 (G)Giver det stadig mening, at Danmark hvert år sender penge til det danske mindretal i Sydslesvig? Det spørger Søren Vesterby om i fire programmer, hvor han besøger mindretallet syd for grænsen.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10EKKO (G)Havørneungen er på vingerne, og EKKO har været med fra starten under dens dramatiske opvækst i Ølene. Naturreservatet byder også på sort stork, kantareller og rørhøge.
 • 00:55Under Overfladen: Rødehavet 1:4 (G)Der er kun meget få koraller i Danmark. Til gengæld er der masser af koraller i Rødehavet. TV SYD følger en gruppe sydjyder, der går under overfladen i Rødehavet.
 • 01:30Flere sider af Lene Dybdahl (G)Fantasyforfatter Lene Dybdahl fortæller om sin bog "Skyriel".
 • 02:00Folkemødet 2019 - De bedste øjeblikke, live rundtur med Sofie Andersen (G)
 • 02:30Månedens foredrag - Jakob Seerup (G)Museumsinspektør Jakob Seerup fortæller om Valborg Hjorth. Bornholms fornemst dekorede sygeplejerske. En sygeplejerske i krig og fred.
 • 03:30Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Løgstør, Stevns, Odense, Viborg, Aabenraa og Kerteminde.
 • 04:00Mellem os (G)
 • 04:30Helt i fisk - Plastik og gedder (G)Gedden er et bæst. En rigtig skarptandet rovfisk fra et ondt sted. Christian, Jesper og William er taget til den private sø, Krashave, for at prøve at få et af bæsterne på krogen. Denne gang kun med kunstig agn, og det er ikke småting, man fanger gedder med.
 • 05:00Stafetten - Klaus Hjorth Hansen (G)Klaus Hjorth Hansen er 52 år og driver flere virksomheder på Bornholm og i Polen. Fundamentet er Nexø Vodbinderi. Klaus Hjorth Hansen er født og opvokset i Aarsdale, og der bor han også i dag med kone og børn.

Galleri Gudhjem klar igen

Til påske er Galleri Gudhjem klar til deres anden sæson.
Sidste sommer slog galleriet der ligger i Brøddegade 22 dørene op, og nu er de fire kunstnere klar igen. Bag Galleri Gudhjem står tegner Chimi Changa, keramikerne Susanne Søllund og Simon Koefoed samt maler Hanne Støvring.

Kunsterne fortæller i en pressemeddelelse at de ugen i år har forventninger til at Galleri Gudhjem at være et mødested, hvor alle føler sig velkommen.

På bænken foran galleriet på det stejle hovedstrøg i Gudhjem vil man i løbet af sommeren kunne finde kunstnerne på skift og der vil være fortsat bobler hver fredag til de besøgende.

De fem kunstnere er:

Chimi Changa
Laver sælsomme og detaljerede illustrationer, fyldt med skæve eksistenser, med Storm P´sk opfindsomhed og masser af humor, som er Chimi Changas tegningers kendetegn. Som halvt Bjørn halvt hund er Chimi Changa hovedpersonen i de fine og finurlige tegninger, hvor han boltrer sig i champagne, ekstravagant tøj, sære maskinelle opfindelser og lommefilosofiske guldkorn. Og herfra giver han dig et lille genkendeligt stykke af dig selv.

Susanne Søllund:
Som kunsthåndværker tager Susanne Søllund udgangspunkt i de helt jordnære inspirationskilder, som håndværket giver mulighed for funktion, form, og keramisk stoflighed. Hun eksperimenterer med et formsprog, som er inspireret af hverdagskulturen, ofte med et barnligt udtryk for øje.

Det genkendelige vrides og drejes og sættes derefter ind i en ny kontekst og der opstår et helt andet univers af nye historier præget af følelser som humor, forundring, eller endda væmmelse. Enkelte værker har også en politisk eller etisk agenda og refererer til identitet, virkelighedsopfattelser og det enkelte menneskesyn.

Simon Koefoed:
Simon Koefoed er keramikeren bag ’Simon Koefoed Keramik’, som har base på hans bopæl i hjertet af Rø by. I naturen oplever Simon fantastiske mønstre og strukturer, hvor skønheden ligger i et spændingsfelt af systematiseret kaos. Disse indtryk bruger han både direkte og indirekte som inspiration for sine værker. De sidste mange år har Simon udelukkende arbejdet i porcelæns-ler.

Simon ønsker i særdeleshed at arbejde med lethed og porcelænets evne til at bliver gennemskinneligt, når det er tyndt. Med sin forståelse for materialet og sin tekniske snilde, er det lykkedes Simon at udvikle teknikker, der gør, at han netop kan lave ultratynde værker, hvor lyset optisk fremhæver overfladestrukturer og mønstre på en let og næsten poetisk måde.

Hanne Støvring:
Hanne Støvring hører til den unge generation af Bornholmermalere. Sommer efter sommer har hun suget den særlige bornholmske natur, lys og luft til sig under ophold i Gudhjem. Med sit intense sanseapparat oplever hun naturscenerierne i den bornholmske sommernat, det blåhvide vibrerende lys, det skiftende vejrlig, den intime ro, og farvenuancerne over hav og himmel.

Hanne fanger de usynlige stemninger og omsætter indtrykkene i stemningsbærende lysfyldte naturscenerier… og så viser alle malerierne relationer i forskelligt samspil. Det er ‘livstider’, siger hun selv. Og hun er udstillingsaktuel i både New York og Los Angeles just nu og i efteråret og vinteren var hun aktuel på Elverhøj Museum i Californien. Hendes atelier er i Gudhjem, hvor hun vil være det meste af sommeren.

Galleri Gudhjem åbner til Påske – og alle er velkomne!
Åbningstiderne i Påsken er Palmesøndag fra 10 til 18 og torsdag til mandag ligeledes 10 til 18.

Aktuelle programmer på Play