Næste udsendelse:

TV i dag

  • 00:09FV19 - Mød partiet Alternativet (G)
  • 01:0022Nyheder (G)
  • 01:05Stafetten - Lotte Madsen (G)Lotte Madsen er født og opvokset i Næstved. Hun kom til Bornholm i 1992. Lotte Madsen var i 2007 med til at starte den private Vores Børnehave i Snogebæk.
  • 01:30Mellem os (G)Tidligere på måneden begyndte en stor udgravning på Sorte Muld ved Svaneke. I udgravningen deltager mange studerende fra Aarhus Universitet og to af dem - Laura Ahlqvist og Sebastian Gerberg - kommer ind og fortæller om udgravningen, stedets historie og det særlige ved at være arkæolog.
  • 02:00Nationalpark Thy (2:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 02:25Månedens foredrag - Michael Thorsen (G)
  • 03:15Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Struer, Boldrup, Kolding, Odense, Aakirkeby og Holbæk.
  • 03:40FV19 - Valgfolkemøde 4. del (G)Klima i hverdagen – hvor meget skal vi lovgive? Du kan sortere dit affald, droppe det røde kød og holde alle dine ferier på landjorden. Men skal politikerne lovgive om det? Og skal der ligefrem vanke bøder for at smide plast og metal i skraldespanden? Politikere: Thomas Danielsen (Venstre), Carsten Bach (Liberal Alliance) og Rasmus Nordquist (Alternativet) Vært: Anders Køpke Christensen
  • 04:59FV19 - Mød partiet Alternativet (G)

Skovhjælperne holder ti års jubilæum

Skovhjælpernes fremtid er stadig usikker, men til deres ti års jubilæum i dag, var bekymringerne glemt for en stund.
Hjemmelavede pandekager over bål, solskin og chokoladekage. Det var med til at danne ramme om skovhjælpernes jubilæumsfejring i Almindingen i dag.

Skovhjælperne er et projekt for udviklingshæmmede borgere, der er ansat til at lave skovarbejde i Naturstyrelsens arealer i skovene omkring Ekkodalen.

Deres fremtid er dog fortsat usikker. Projektet skal efter planen fortsætte til udgangen af året, men der er endnu ikke fundet en permanent løsning, hvis skovhjælperne fortsat skal have lov til at arbejde i skoven.

- Jeg håber de finder en løsning. Vi har ikke tænkt os at rykke os, fortæller skovhjælper Martin Henriksen.

Jubilæet fungerede som et åbent hus, og nogle af de besøgende var skovhjælpernes forældre. I dag bekymrede de sig dog ikke om fremtiden for skovhjælperne. De brugte dagen på at nyde hinandens selskab.

- Det er dejligt at være her med skovhjælperne og deres besøgende. Skovhjælperne er jo glade, fortæller Linda Bak Henriksen, der er mor til Martin Henriksen.

Hun mener desuden, at projektet har haft en stor betydning for deres søn.

- Før kiggede han ned i jorden, men nu er han blevet åben og ligefrem en rigtig linselus, fortæller Linda Bak Henriksen.

Til sommer skal socialudvalget komme med en indstilling til kommunalbestyrelsen, om hvad der skal ske med skovhjælperne.

Aktuelle programmer på Play