Næste udsendelse: 21:30 Årstidens Spisekammer - påskesalater

TV i dag

  • 21:05Nationalpark Thy (19:52)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 21:30Årstidens Spisekammer - påskesalaterMette Løvbom fra Jordrup, også kendt under navnet Salat Tøsen, inviterer os med på en forunderlig rejse i sit kulinariske salat-univers og giver inspiration til salater med årstidens grøntsager.
  • 22:0019.30Nyheder (G)
  • 22:14Vejret i morgen (G)
  • 22:15EP19 - valgaften (G)

Fiskeriet: Vi vil have EU-regulering af sælbestand

Formanden for Bornholms og Christiansøs Fiskeriforening vil have EU til at regulere sælbestanden. Det kan have lange udsigter, lyder det fra to EU-parlamentarikere.
- Det bornholmske fiskeri risikerer at dø, hvis ikke sælbestanden snart reguleres, lyder det fra formanden for Bornholms og Christiansøs Fiskeriforening, Thomas Thomsen.

Formanden vil derfor have EU til at starte et samarbejde op mellem østersølandene for at regulere sælbestanden, så de bornholmske fiskere ikke mister deres levebrød.

Thomas Thomsen tror ikke længere på, at fiskerne selv kan løse problemerne ved at skyde sælerne. Han tror heller ikke på, at de danske politikere kan komme dem til undsætning.

- Vi har forsøgt at råbe op, men vi har ikke mødt den nødvendige velvilje. Nu må EU komme på banen og regulere, lyder det fra Thomas Thomsen.

I EU er man bekendt med sælproblemerne, men det kan have lange udsigter for fiskerne at komme af med problemet, lyder det fra Medlem af Europaparlamentet Anders Vistisen, DF.

- Vi har rejst problemet for Kommissionen, men det er som at løbe panden mod en mur, siger Anders Vistisen.

Heller ikke Medlem af Europaparlamentet Morten Lykkegaard, Venstre, har stor tiltro til EU på det her punkt.

- EU er EU, og det er en illusion at tro, at det går hurtigt, siger Morten Lykkegaard.

Aktuelle programmer på Play