Næste udsendelse: 22:14 Vejret i morgen (G)

TV i dag

  • 22:0019.30Nyheder (G)
  • 22:14Vejret i morgen (G)
  • 22:15EP19 - valgaften (G)

Aa Kirkes genåbning vækker glæde

I dag slog Aa Kirke dørene op og afholdt gudstjeneste for første gang i lang tid. Kirken har nemlig været lukket siden nytår på grund af en større renovering.
Hil dig frelser og forsoner...

Det var en af de salmer, der atter kunne synges i Aa Kirke i dag efter fire måneders pause.

- Det er jo rigtig stort og meget specielt. Jeg tænkte faktisk over det, da jeg gik herover, at det var lidt bevægende, at gå herover. Fordi nu har den været lukket så længe. Nu har vi ikke brugt den i så lang tid, og det har været dejligt at være i Pedersker, men det er altså noget helt specielt at komme tilbage hertil, siger Birgit Friis, der er sognepræst.

Aa Kirke har været lukket siden nytår på grund af en større renovering. Blandt andet har loft og bænke fået en omgang maling.

- Jeg glæder mig til at være her, fungerer her og være her sammen med menigheden og juble over, at vi er tilbage i kirken, siger Birgit Friis.

Den foreløbige renovering og genåbning imponerede en af kirkegængerne. Hør mere i videoen ovenover og i nyhederne på TV 2/Bornholm i aften.

Og selvom kirken genåbnede i dag, betyder det ikke, at renoveringen er færdig. Planen er nemlig at tag og gulve også skal have en kærlig hånd. Renoveringen skulle altså fortsætte frem til 2020.

Aktuelle programmer på Play