Næste udsendelse: 22:00 19.30Nyheder (G)

TV i dag

  • 21:30Årstidens Spisekammer - påskesalaterMette Løvbom fra Jordrup, også kendt under navnet Salat Tøsen, inviterer os med på en forunderlig rejse i sit kulinariske salat-univers og giver inspiration til salater med årstidens grøntsager.
  • 22:0019.30Nyheder (G)
  • 22:14Vejret i morgen (G)
  • 22:15EP19 - valgaften (G)

Verdens Bogdag fejres i hele Danmark

Fra i dag kan børn hente en gratis børnebog hos William Dams Boghandel i Rønne og Bergman Bog & idé i Nexø.
UNESCO har udråbt den 23. april til Verdens Bogdag. Det markeres nu i Danmark, hvor alle børn mellem 9 og 12 år kan hente en gratis bog hos 169 boghandlere fra mandag den 23. april og ugen ud.

På Bornholm kan børnene hente deres gratis bog i William Dams Boghandel i Rønne og i Bergman Bog & idé i Nexø, så længe lager haves. Se mere i videoen, hvor Vivi Kjærsgaard, boghandler i William Dams Boghandel fortæller.

Det er Boghandlerforeningen, der har taget initiativ til, at også Danmark markerer Verdens Bogdag. Det sker for at støtte den brede, nationale indsats for at få børn til at læse mere. Undersøgelser viser nemlig, at børn fra ni-årsalderen læser mindre end tidligere.

- Vi vil sætte fokus på den viden og begejstring, som gode bøger giver. Læsning er ikke kun vigtig for børnenes sproglige udvikling og dannelse, men også for, hvordan de klarer sig i uddannelsessystemet, Derfor har vi besluttet at fokusere på børnene og markere Verdens Bogdag med aktiviteter og uddeling af gratis eksemplarer af bogen "A.S.P.E. - Dæmonhuden" siger Bo Dybkær, der er direktør i Boghandlerforeningen.

I løbet af ugen vil der også være aktiviteter for børn hos mange af de 169 boghandlere, der deltager i projektet.


Fakta om Verdens Bogdag:

· Verdens Bogdag markeres i lande som Sverige, Spanien, England, Tyskland, Norge. Den skal være med til at inspirere til læsning af bøger som alternativ til sociale medier og spil.
· 169 boghandlere i Danmark er med i Verdens Bogdag og uddelingen af bogen
· De 30.000 bøger til uddeling er finansieret af Boghandlerforeningen i samarbejde med forlaget Alvilda, Clemenstrykkeriet, forfatter og illustrator og med logistikfirmaet DBK som hovedsponsor.

Aktuelle programmer på Play