Næste udsendelse: 22:14 Vejret i morgen (G)

TV i dag

  • 22:0019.30Nyheder (G)
  • 22:14Vejret i morgen (G)
  • 22:15EP19 - valgaften (G)

Blomstermarker skal forbedre biodiversitet

Biodiversiteten og insektbestanden er udfordret. Her på Bornholm blev der i dag gjort en indsats for at gøre noget ved problemet.
På Morten Tops mark i Østermarie blev der i dag gjort klar til at så masser af blomster. Blomster er nemlig altafgørende for insekter, og netop insekter er noget, der ligger Morten Tops hjerte meget nært.

- Det gør skidt med de pollensøgende insekter. Bestanden af bier er blevet halveret og dagsommerfuglene forsvinder, så et eller andet skal man gøre, fortæller Morten Top.

Hos Bornholms Landbrug og Fødevarer bekymrer man sig også om problemet. Her har man indledt en kampagne med navnet "Bornholm Blomstrer." Den går ud på at så blomsterstriber for at fremme biodiversiteten og de pollensøgende insekter.

- Det Morten Top gør her, er en rigtig vigtig brik i kampagnen, fordi han sår på et større sammenhængende areal, fortæller Klaus Hansen Petersen, der er kampagneleder hos Bornholms Landbrug og Fødevarer.

Indtil videre er 60 landmænd på Bornholm gået ind i kampagnen "Bornholm Blomstrer." De har tilsammen sået 60 km. blomsterstriber.

Aktuelle programmer på Play