Næste udsendelse: 22:00 19.30Nyheder (G)

TV i dag

  • 21:05Nationalpark Thy (19:52)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 21:30Årstidens Spisekammer - påskesalaterMette Løvbom fra Jordrup, også kendt under navnet Salat Tøsen, inviterer os med på en forunderlig rejse i sit kulinariske salat-univers og giver inspiration til salater med årstidens grøntsager.
  • 22:0019.30Nyheder (G)
  • 22:14Vejret i morgen (G)
  • 22:15EP19 - valgaften (G)

Geder i folkeskoven

Der går økologiske geder og græsser på det areal i Vestermarie, som kommunen udpeger til folkeskov i forbindelse med Danmark Planter træer-projekt.
Hegnet er netop sat op, og den økologiske grøntsagsagsdyrker Fini Hjorts geder er gået i gang med at græsse. Han har nemlig forpagtet arealet af kommunen i en fem-årig periode.

Samtidig arbejder kommunen på at ændre lokalplanen for at stille den 1 hektar store græsmark i Vestermarie til rådighed for Danmark Planter Træer-projektet. En begivenhed TV 2 og Danmarks Naturfredningsforening lancerede den 8. april for at sætte fokus på klimaet.

- Det er rigtigt, at arealet er forpagtet ud, men hvis vi vurderer, at det skal bruges til noget andet, så kan vi annullere aftalen med en passende erstatning til forpagter, siger Morten Bach Jørgensen, der er driftsansvarlig for de grønne områder i Bornholms Regionskommune.

På et borgermøde for en uge siden var der jubel og store forventninger til den kommende skov, der ifølge borgerforeningen skal være med til at "få Vestermarie på landkortet".

- Vi har så mange gode ideer til at gøre Vestermarie mere attraktiv, og folkeskoven er da en god anledning til at få gang i noget, vi har sammen i Vestermarie, siger Bente Johansen fra borgerforeningens bestyrelse lidt forundret i dag.

TV 2 laver den 30. maj en større landsindsamling til Danmark Planter Træer.

- Formålet med begivenheden er dels at skabe øget fokus på klimaudfordringerne, dels at understrege, at vi alle kan gøre en indsats i det nære og dels at slå fast, at det er vigtigt for mennesker at have skov og natur omkring sig, lyder det fra TV 2.

Aktuelle programmer på Play