Næste udsendelse: 22:00 19.30Nyheder (G)

TV i dag

  • 21:05Nationalpark Thy (19:52)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 21:30Årstidens Spisekammer - påskesalaterMette Løvbom fra Jordrup, også kendt under navnet Salat Tøsen, inviterer os med på en forunderlig rejse i sit kulinariske salat-univers og giver inspiration til salater med årstidens grøntsager.
  • 22:0019.30Nyheder (G)
  • 22:14Vejret i morgen (G)
  • 22:15EP19 - valgaften (G)

Der bliver færre og færre viber

Vibebestanden er i tilbagegang, men på Bornholm bliver der gjort en indsats for at hjælpe fuglen.
Thor Gunnar Kofoed er landmand, og på hans mark er der plads til både viber og afgrøder. Han mener nemlig, at fuglen er en naturglæde, der er værd at bevare.

Landbruget er ellers en trussel for viden, da marker udrydder vibens levesteder, som bruger vandhuller til at yngle og finde føde. Derfor har Thor Gunnar Kofoed valgt ikke at dræne sine marker.

I løbet af de sidste 40 år er tre ud af fire viber forsvundet fra Danmark. Derfor er Dansk Ornitolog Forening og Landbrug & Fødevarer gået sammen om en kampagne med navnet "Sammen om at hjælpe viben". Kampagnen har til formål at skabe bedre vilkår for viben på marken.

Det er dog ikke lige til at skabe levesteder til viben. Landmændene risikerer nemlig at miste deres EU-støtte, hvis de skaber for store naturområder på deres marker.

Det holder dog ikke Thor Gunnar Kofoed tilbage fra at fortsætte med at gøre noget godt for viberne på sin mark.

- Der skal så lidt til for, at de kan have det godt, og de gør det til en god oplevelse at gå herude på marken, fortæller Thor Gunnar Kofoed.

Vibebestanden i Danmark formodes nu at være på 20.000 par.

Aktuelle programmer på Play