Næste udsendelse:

TV i dag

  • 00:09FV19 - Mød partiet Alternativet (G)
  • 01:0022Nyheder (G)
  • 01:05Stafetten - Lotte Madsen (G)Lotte Madsen er født og opvokset i Næstved. Hun kom til Bornholm i 1992. Lotte Madsen var i 2007 med til at starte den private Vores Børnehave i Snogebæk.
  • 01:30Mellem os (G)Tidligere på måneden begyndte en stor udgravning på Sorte Muld ved Svaneke. I udgravningen deltager mange studerende fra Aarhus Universitet og to af dem - Laura Ahlqvist og Sebastian Gerberg - kommer ind og fortæller om udgravningen, stedets historie og det særlige ved at være arkæolog.
  • 02:00Nationalpark Thy (2:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 02:25Månedens foredrag - Michael Thorsen (G)
  • 03:15Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Struer, Boldrup, Kolding, Odense, Aakirkeby og Holbæk.
  • 03:40FV19 - Valgfolkemøde 4. del (G)Klima i hverdagen – hvor meget skal vi lovgive? Du kan sortere dit affald, droppe det røde kød og holde alle dine ferier på landjorden. Men skal politikerne lovgive om det? Og skal der ligefrem vanke bøder for at smide plast og metal i skraldespanden? Politikere: Thomas Danielsen (Venstre), Carsten Bach (Liberal Alliance) og Rasmus Nordquist (Alternativet) Vært: Anders Køpke Christensen
  • 04:59FV19 - Mød partiet Alternativet (G)

Naturvejledere fra hele landet samles på Bornholm

En tredjedel af alle naturvejledere i Danmark er samlet på Bornholms Højskole fra onsdag til fredag. Her skal de lære om FN's 17 verdensmål.
140 naturvejledere fra hele Danmark tjekkede onsdag ind på Bornholms Højskole. Her bruger de tre dage på deres årlige konference, som i år bliver holdt på Bornholm. Temaet i år er FN's 17 verdensmål, og hvordan naturvejlederne skal formidle dem.

- Mange af os rundt i landet sidder steder, hvor det forventes, at det er os, der kan gå ud og formidle det til alle vores brugergrupper - børnehavebørn, skolebørn, voksne og pensionister. Og når det forventes af os, så må vi jo kende målene og arbejde med nogle metoder på, hvordan vi konkretiserer det, siger René Larsen, der er ledende naturvejleder hos NaturBornholm.

På konference har naturvejlederne kunne komme til foredrag med tidligere folketingsmedlem og nuværende præsident for Danmarks Naturfredningsforening, Maria Reumert Gjerding, og Danmarks generalsekretær i UNESCO, Anna Enemark. Derudover har de haft forskellige workshops, hvor de blandt andet har skulle finde ud af, hvordan de omdanner viden om klima og miljø til formidling, som alle kan forstå.

Ifølge formanden for Naturvejlederforeningen, Jakob Walløe Hansen, er årets tema vigtigt for naturvejlederne og deres arbejde:

- Verdensmålene er nogle vigtige størrelser, men det er i bund og grund også vores levebrød. Fordi hvis vi ikke kan finde ud af at løfte bevarelsen af den natur, vi arbejder i til dagligt, så har vi jo ikke noget at gøre bagefter.

Og han er sikker på, at netop naturvejledernes viden om naturen gør, at de kan være med til at gøre en forskel, når det gælder FN's 17 verdensmål:

- Jeg ser bestemt, at Naturvejlederforeningen kan være med til at bidrage til verdensmålsindfrielsen, siger Jakob Walløe Hansen.

Aktuelle programmer på Play