Næste udsendelse: 22:00 19.30Nyheder (G)

TV i dag

  • 21:30Årstidens Spisekammer - påskesalaterMette Løvbom fra Jordrup, også kendt under navnet Salat Tøsen, inviterer os med på en forunderlig rejse i sit kulinariske salat-univers og giver inspiration til salater med årstidens grøntsager.
  • 22:0019.30Nyheder (G)
  • 22:14Vejret i morgen (G)
  • 22:15EP19 - valgaften (G)

Kommunen træder på den økonomiske bremse

Regionskommunen har sat en stopper for en række nyansættelser og byggeprojekter. Det sker af frygt for at skulle betale 70 millioner kroner til udligningsordningen.
Bornholms Regionskommune har indført et anlægsstop og et kvalificeret ansættelsesstop.

Årsagen er den usikre økonomiske situation, som kommunen står i som følge af udligningsordningen, der kan betyde, at kommunen mister 70 millioner kroner.

- Det har ikke noget at gøre med en generel dårlig økonomi. Havde du spurgt mig for halvanden måned siden, havde jeg troet, vi skulle spare omkring 30-40 millioner kroner. Og så kom det her slag fra udligningen, der er på omkring 70 millioner. Og der er en verden til forskel på at skulle spare 30-40 millioner og 110. Og hvis det er den opgave, vi skal løfte, så bliver vi nødt til lige at træde lidt på bremsen, siger borgmester Winni Grosbøll (S).

Anlægsstoppet gælder ikke de byggeprojekter, hvor der allerede er skrevet under på en kontrakt, eller projekter vedrørende trafiksikkerhed ved folkeskolerne.

Ligeledes gælder det kvalificerede ansættelsesstop ikke ældrepleje og daginstitutioner. Derudover vil kommunen vurderer fra job til job, om der skal ansættes en ny person i en ledig stilling, eller om jobbet kan undværes i en periode.

Anlægsstoppet og det kvalificerede ansættelsesstop vil i hvert fald vare til udgangen af sommerferien.

- Normalt ville kommunerne have en økonomiaftale lige om lidt, men vi går jo og venter på, at der kommer et folketingsvalg, og så skal der dannes en regering, og først derefter sætter de sig formentlig ned sammen med Kommunernes Landsforening og forhandler vores økonomi, siger Winni Grosbøll og fortsætter:

- Derudover har vi en tæt dialog med indenrigsministeriet om de 70 millioner kroner, og der ved vi først, om der bliver rettet ind til juli.

Aktuelle programmer på Play