Næste udsendelse:

TV i dag

  • 22:30Kommunalbestyrelsesmøde d.23. maj 1. del
  • 00:09FV19 - Mød partiet Alternativet (G)
  • 01:0022Nyheder (G)
  • 01:05Stafetten - Lotte Madsen (G)Lotte Madsen er født og opvokset i Næstved. Hun kom til Bornholm i 1992. Lotte Madsen var i 2007 med til at starte den private Vores Børnehave i Snogebæk.
  • 01:30Mellem os (G)Tidligere på måneden begyndte en stor udgravning på Sorte Muld ved Svaneke. I udgravningen deltager mange studerende fra Aarhus Universitet og to af dem - Laura Ahlqvist og Sebastian Gerberg - kommer ind og fortæller om udgravningen, stedets historie og det særlige ved at være arkæolog.
  • 02:00Nationalpark Thy (2:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 02:25Månedens foredrag - Michael Thorsen (G)
  • 03:15Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Struer, Boldrup, Kolding, Odense, Aakirkeby og Holbæk.
  • 03:40FV19 - Valgfolkemøde 4. del (G)Klima i hverdagen – hvor meget skal vi lovgive? Du kan sortere dit affald, droppe det røde kød og holde alle dine ferier på landjorden. Men skal politikerne lovgive om det? Og skal der ligefrem vanke bøder for at smide plast og metal i skraldespanden? Politikere: Thomas Danielsen (Venstre), Carsten Bach (Liberal Alliance) og Rasmus Nordquist (Alternativet) Vært: Anders Køpke Christensen
  • 04:59FV19 - Mød partiet Alternativet (G)

Persson frygter konsekvenser af ansættelsesstop

Bornholms Regionskommune har sat en stopper for en række nyansættelser og byggerier, men Dansk Folkepartis Linda Kofoed Persson frygter, at det går ud over øens børn og unge.
Problemer med udligningsordningen har skabt stor usikkerhed om kommunens budget. Derfor har politikerne besluttet at indføre både anlægsstop og kvalificeret ansættelsesstop.

Men det var ikke alle politikere i Økonomi- Erhvervs- og Planudvalget, der bakkede op om beslutningen om et kvalificeret ansættelsesstop.

- Igennem rigtig mange år har vi i Bornholms Regionskommune skåret ned på vores medarbejdere, så jeg er helt sikker på, at de medarbejdere, vi har i kommunen nu, er nogen, vi har behov for i kommunen, siger medlem af udvalgsmedlem, Linda Kofoed Persson (DF).

Hun frygter, at det vil gå ud over hjælpen til børn og unge.

- Vi har rigtig mange børnesager her på Bornholm, flere end i resten af landet. Hvis de mangler medarbejdere, så går det ud over den behandling, vores familier og børn får. Og det gør, at vi taber endnu flere børn på gulvet, siger Linda Kofoed Persson.

Foruden Linda Kofoed Persson var også Venstres Søren Schow og Bornholmerlistens Kirstine van Sabben imod et kvalificeret ansættelsesstop. Søren Schow var ydermere imod et anlægsstop.

Et kvalificeret ansættelsesstop betyder, at kommunen vurderer fra job til job, om stillingen skal genbesættes, hvis en medarbejder siger op eller går på pension.

Ældreområdet og daginstitutionerne er fritaget for det kvalificerede ansættelsesstop.

Aktuelle programmer på Play