Næste udsendelse: 18:00 18Nyheder

TV i dag

 • 17:40Kofoeds Naturperler - Storedal (G)Området byder blandt andet på et hemmeligt stenbrud med en helt utrolig ro og en sprækkedal med spændende vækst.
 • 18:0018Nyheder
 • 18:04Vejret i morgen (G)
 • 18:05Mellem os (G)Den nye præst i Allinge hedder Elon Anders Enevoldsen Lauterlein og er 38 år, men hvem er han og bliver han også i embedet i 37 år, som forgængeren? Få svaret i Mellem Os, hvor også den prisbelønnede forfatter Thomas Rydahl kommer og fortæller om tredje og sidste bind i serien om den nifingrede klaverstemmer, ’De tre paver’.
 • 18:31Kofoeds Naturperler - Pyritsøen (G)De største naturattraktioner kender vi, men der findes mange mindre og næsten ukendte naturperler på Bornholm. Følg med når Naturvejleder Jens Kofoed viser rundt ved Pyritsøen mellem Rønne og Hasle og opdag nye afstikkere og skønne steder.
 • 18:55Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Aabenraa, Vendsyssel, Rønne, Lemvig, Næstved og Odense.
 • 19:3019.30Nyheder
 • 19:49Vejret i morgen (G)
 • 19:50Savnet (G)Steen på 72, har dedikeret hele sit liv til arbejdet som clairvoyant og har hjulpet utallige familier med at finde forsvundne personer. Det har haft en stor personlig pris, og forholdet til hans egen voksne søn hænger i en tynd tråd. Da barnebarnet har fødselsdag, opstår der en sidste mulighed for forsoning. Men igen banker det på Steens dør; en desperat mor har opgivet al håb om at finde sin forsvundne dreng i Sveriges ødemark, og Steen er hendes sidste mulighed. Steen bliver stillet overfor valget om at hjælpe en anden familie, på bekostning af sin egen. 
 • 20:10Mellem os Wonderfestiwall er færdig for i år. Medarrangør Daniel Mühlendorp og frivilligansvarlig Martin Paarup besøger Mellem Os-studiet til en evaluering af festivalen årgang 2019. Stifteren af Pokerbornholm, Thomas Glud, lægger også vejen forbi studiet til en snak om pokerfjæs og hans nye turnering, der skal samle øens pokerglade spillefugle i Østermarie.
 • 20:40Fra arkivet - Egely kloster (G)I Østermarie ligger Danmarks eneste Zen Buddhistiske Kloster. Klosteret, som er døbt Egely, drives af zenmester, Denko John Mortensen, og hans hustru. Zenklosteret på Bornholm er blandt andet til for folk, som søger tid til fordybelse.
 • 20:58Vejret i morgen (G)
 • 21:00Ildsjæle på Gram SlotDet er fortællingen om spøgelsesslottet, der blev til et kulturelt og erhvervsmæssigt fyrtårn. I kraft af idérigdom, mod og lokal opbakning har ægteparret Sanne og Svend Brodersen revitaliseret ikke alene Gram Slot, men hele egnen.
 • 21:30Vild Med Dyr (G)Bjørnen sover ikke mere. Den er tværtimod endelig kommet ud af vinterhiet i Ree Park, og den er sulten. Anna Louise Thranæs Didriksen har lavet en lækker madpakke bestående af frisk hestekød.
 • 22:0022Nyheder
 • 22:09Vejret i morgen (G)
 • 22:10Mellem os (G)Wonderfestiwall er færdig for i år. Medarrangør Daniel Mühlendorp og frivilligansvarlig Martin Paarup besøger Mellem Os-studiet til en evaluering af festivalen årgang 2019. Stifteren af Pokerbornholm, Thomas Glud, lægger også vejen forbi studiet til en snak om pokerfjæs og hans nye turnering, der skal samle øens pokerglade spillefugle i Østermarie.
 • 22:40På sporet af Bornholm -fra Rønne H til Aakirkeby (G)I dette afsnit følger vi sporet fra Rønne H til Aakirkeby. Her hører vi om historien bag jernbanen, men kommer også med Lasse på vej til skole fra Lobbæk til Aakirkeby. Samtidig kører vi galt med et tog fyldt af Missionærer.
 • 23:15Fra arkivet - Egely kloster (G)I Østermarie ligger Danmarks eneste Zen Buddhistiske Kloster. Klosteret, som er døbt Egely, drives af zenmester, Denko John Mortensen, og hans hustru. Zenklosteret på Bornholm er blandt andet til for folk, som søger tid til fordybelse.
 • 23:30Ildsjæle på Gram Slot (G)Det er fortællingen om spøgelsesslottet, der blev til et kulturelt og erhvervsmæssigt fyrtårn. I kraft af idérigdom, mod og lokal opbakning har ægteparret Sanne og Svend Brodersen revitaliseret ikke alene Gram Slot, men hele egnen.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Mellem os (G)Wonderfestiwall er færdig for i år. Medarrangør Daniel Mühlendorp og frivilligansvarlig Martin Paarup besøger Mellem Os-studiet til en evaluering af festivalen årgang 2019. Stifteren af Pokerbornholm, Thomas Glud, lægger også vejen forbi studiet til en snak om pokerfjæs og hans nye turnering, der skal samle øens pokerglade spillefugle i Østermarie.
 • 00:40Ildsjæle på Gram Slot (G)Det er fortællingen om spøgelsesslottet, der blev til et kulturelt og erhvervsmæssigt fyrtårn. I kraft af idérigdom, mod og lokal opbakning har ægteparret Sanne og Svend Brodersen revitaliseret ikke alene Gram Slot, men hele egnen.
 • 01:10Vild Med Dyr (G)Bjørnen sover ikke mere. Den er tværtimod endelig kommet ud af vinterhiet i Ree Park, og den er sulten. Anna Louise Thranæs Didriksen har lavet en lækker madpakke bestående af frisk hestekød.
 • 01:44EKKO (G)Havørneungen er på vingerne, og EKKO har været med fra starten under dens dramatiske opvækst i Ølene. Naturreservatet byder også på sort stork, kantareller og rørhøge.
 • 02:30Månedens foredrag - Jakob Seerup (G)Museumsinspektør Jakob Seerup fortæller om Valborg Hjorth. Bornholms fornemst dekorede sygeplejerske. En sygeplejerske i krig og fred.
 • 03:30Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Odense, Holbæk, Mors, Aalborg, Thisted og Ribe.
 • 04:30Helt i fisk - På karpejagt (G)I Klemensker ligger en lille sø, hvor Helt i Fisk-holdet har besluttet at prøve kræfter med medefiskeriet. Det går. Ja, faktisk helt og aldeles over forventning. Vi er skridtet over melklister, og dét giver i den grad pote.
 • 05:00Stafetten - Peter Bræstrup (G)Peter Bræstrup er født og opvoket i Nexø. Han bor nu i Snogebæk med sin kone og to drenge. Peter Bræstrup har sammen med sin familie drevet chokoladevirksomheden Kjærstrup siden 1999.

BRK ser på endnu et muligt lovbrud på Snorrebakken

Har administrationen i Bornholms Regionskommune brugt ulovlige metoder til at øge det utilstrækkelige anlægsbudget for Snorrebakke-projektet? Det er Bornholms Regionskommune nu ved at få undersøgt.
Har styregruppen for Snorrebakke-projektet med kommunaldirektør Johannes Nilsson i formandsstolen på ulovlig vis jongleret rundt med kommunale budgetter for at lappe de økonomiske huller på Snorrebakken?

Hvis man nærlæser dokumenterne i sagen, kunne det godt se sådan ud. Og derfor er det altså et spørgsmål, Bornholms Regionskommune nu er ved at komme til bunds i.

Problemet i denne del af forløbet omkring Snorrebakken er, at det af dokumenter fra sagen fremgår, at projektets styregruppe - med kommunaldirektør Johannes Nilsson i spidsen - i januar i år besluttede at hente mere end 1,5 mio. kr. i Ejendomsservice og IT-afdelingens driftskonti for at aflaste Snorrebakke-projektets bevilligede budget på 7,6 mio. kr.

Og at man gjorde det uden at spørge kommunalbestyrelsen om lov.

Altså udvidede styregruppen det bevilligede anlægsbudget fra 7,6 mio kr. til mere end 9 mio. kr. uden politikernes vidende.

Og det kan ifølge Per Nikolaj Bukh, professor i økonomi og ledelse ved Aalborg Universitet, være yderst problematisk - og ikke mindst ulovligt.

- Hvis man har gjort det bevidst, er det en alvorlig tjenesteforsømmelse. Man kan jo godt ved et uheld komme til at gøre det, altså svarende til hvis du får hævet nogle penge på en forkert konto. Og så er det jo selvfølgelig undskyldeligt, og så ligeså snart, man bliver opmærksom på det, så skal man jo forelægge det for politikerne med henblik på at få det bragt i orden, siger Per Nikolaj Bukh og tilføjer:

- Hvis man har gjort det bevidst, er det selvfølgelig alvorligt. Og hvis man så ydermere har gjort det bevidst og har forsøgt at skjule det for politikerne, jamen så er vi jo ovre i den boldgade, der hedder, at man foreholder politikerne information - og det vil være helt usædvanligt og uhørt, hvis man gør det. Og også ulovligt.

Undersøgelse i gang
Kommunaldirektør Johannes Nilsson har ved flere lejligheder understreget, at han og resten af administrationen ikke var bekendt med, at anlægsbudgettet ikke hang sammen, før kommunen trak i nødbremsen i marts måned.

I mandags udtalte han fx følgende til TV 2/Bornholm:

- Vi har haft meget fokus på budgettet og indtil meget, meget sent i processen, har vi faktisk følt og meget overbeviste om, at vi kunne løse opgaven for det budget, der var.

Men hvorfor har han så godkendt, at man fra administrationen side allerede tilbage i januar gik ud og "aflastede det bevilligede anlægsbudget" ved at hente ekstra penge andre steder i kommunen?

Det var ét af de spørgsmål, TV 2/Bornholm gerne ville have stillet kommunaldirektøren i dag.

Han ønsker dog ikke at kommentere på sagen, men henviser til den eksterne undersøgelse, kommunen allerede har sat i gang, som altså også dækker over denne del af sagen.

Og ifølge professor Per Nikolaj Bukh, så lyder det under alle omstændigheder som en god idé også at få undersøgt dette aspekt af sagen nærmere.

- Det er jo meget parallelt til den her københavnske fortovsordning, som Bech Bruun (Advokatfirma, red.) har undersøgt, og som også har kørt i medierne, og hvor der var nogle embedsmænd, der forvaltede alvorligt og burde have vidst, at det, man gjorde, var ulovligt. Og det blev to direktører så fyret på, siger han.

- Så du mener, det giver mening at få undersøgt?

- Ja, det vil det gøre som minimum for at vurdere, om der har været et tjenesteligt ansvar, og for at se, om der er nogle medarbejdere, der ikke allerede er fratrådt, der har haft et ansvar.

Aktuelle programmer på Play