Næste udsendelse:

TV i dag

Rederidirektør vil ikke udtale sig om forløbet

Den administrerende direktør for Molslinjen vil ikke udtale sig om forløbet før der foreligger mere fakta, efter Express 1 fredag påsejlede polsk charterbåd.
Fredag formiddag påsejlede Bornholmslinjens Express 1 en polsk charterbåd, hvor tre lystfiskere efter kollisionen måtte en tur på sygehuset.

Hos Molslinjen ønsker man ikke at svare konkret på, hvad der kan være grunden til hændelsen, før man har fået mere fakta på plads.

- Selve undersøgelsen skal foretages af de ansvarlige- og eksterne myndigheder. Indtil den rapportering foreligger, så vil det være forkert af os at udtale os om forløbet for hændelsen, siger Carsten Jensen, administrerende direktør for Molslinjen, til TV 2/Bornholm.

I forbindelse med kollisionen faldt en tysk mand over bord. Her blev han underafkølet, og Carsten Jensen oplyser, at en kommission nu skal undersøge, hvordan de to skibe kunne sejle ind i hinanden.

- Det, der sker, er, at vi aktiverer beredskabet og de ansvarlige myndigheder. Det er politiet og søfartsmyndighederne, og som en del af det, bliver der nedsat en undersøgelseskommission, som skal lave en afrapportering, fortæller han.

Når der er en endelig afrapportering af forløbet, vil rederiet evaluere, hvad man skal gøre, for at undgå at en lignende hændelse vil ske i fremtiden.

- En del af evalueringen er, at vi vurderer vores beredskab, og ser, om der er noget, der skal korrigeres, eller om der er noget, vi kan gøre bedre, afslutter Molslinjens administrerende direktør.

Kollisionen skete i tåget vejr, og på det polske skib "Baltic Condor" befandt sig 12 personer.

Aktuelle programmer på Play