Næste udsendelse:

TV i dag

 • 23:40Fra arkivet - Egely kloster (G)I Østermarie ligger Danmarks eneste Zen Buddhistiske Kloster. Klosteret, som er døbt Egely, drives af zenmester, Denko John Mortensen, og hans hustru. Zenklosteret på Bornholm er blandt andet til for folk, som søger tid til fordybelse.
 • 00:0019.30Nyheder (G)
 • 00:15EKKO (G)Havørneungen er på vingerne, og EKKO har været med fra starten under dens dramatiske opvækst i Ølene. Naturreservatet byder også på sort stork, kantareller og rørhøge.
 • 01:00Portrætter Punkt for Punkt (1:14) (G)Portrætserie hvor nordjyder fortæller om deres livs specielle punkter.
 • 01:30Flere sider af Louise Stigsgaard Nissen (G)Forfatter Louise Stigsgaard Nissen fortæller om sin debutroman "Natten er fuld af lys".
 • 02:00Hjemme i Østerlars (G)Vi har alle hjemme et sted. Vi vil i en ny programserie tage ud i de bornholmske byer. Fortælle om byerne gennem mennesker og i dette program er vi taget til Østerlars.
 • 02:45Månedens foredrag: Hammershus og Lilleborg (G)Hver måned sender vi et spændende foredrag. Denne gang med titlen " Hammershus og Lilleborg". Arkæolog Michael Thorsen, fra Bornholms Museum, beretter om udgravninger, fund og nyeste viden om de to borge.
 • 03:35Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Odense, Ribe, Thorsminde, Hobro, Sønderborg og Stevns.
 • 04:00Mellem os (G)
 • 04:30Helt i fisk - Silden (G)Vi er i dette afsnit taget til Gudhjem. Mens Jesper har været på delvis hjemmebane i alle programmer indtil nu, så er sildefiskeriet ikke noget, han har prøvet før. Håbet er dog stadig en helt nyfanget og nyrøget sild. Hvis fisken da gider at komme forbi, så vi kan fange den.
 • 05:00Stafetten - Thomas Hessel (G)Thomas Hessel har boet 10 år i USA, hvor han arbejdede med salg og marketing. Han flyttede til Bornholm med kone og to børn i starten af 2018. Thomas ejer og driver nu Myregaard Bed & Breakfast og ferielejligheder i Poulsker.

Generalsekretær for Røde Kors på Bornholm

Generalsekretær Anders Ladekarl fra Røde Kors holder foredrag på Bornholm på onsdag.
På onsdag klokken 19 holder Anders Ladekarl, generalsekretær i Røde Kors, foredrag i Rønne på Hotel Green Solution House. Han vil blandt andet fortælle om Yemen, hvor verdens største humanitære katastrofe finder sted, og om ensomhed og fællesskaber i Danmark. Foredraget er åbent for alle.

Flere års borgerkrig i Yemen har fået fatale konsekvenser for civilbefolkningen, som lider under den største humanitære katastrofe nogensinde. Mere end 24 millioner mennesker i Yemen har brug for nødhjælp. Røde Kors er tilstede for blandt andet at uddele mad, vand og medicin.

Cirka 350.000 danskere føler sig ensomme. Det kan have store konsekvenser for krop og sociale kompetencer og har 2,2 milliarder i omkostninger for sundhedsvæsenet, fordi ensomme oftere er sygemeldt og i kontakt med lægen. En tredjedel af danskerne savner også fællesskaber i hverdagen.

Røde Kors har derfor udarbejdet et udspil til en fællesskabsmilliard, som indeholder 29 konkrete forslag til, hvordan vi kan bekæmpe ensomhed. Røde Kors og den digitale platform Boblberg har også indgået et samarbejde for at engagere op mod 500.000 danskere i fællesskaber gennem platformen.

Aktuelle programmer på Play