Næste udsendelse:

TV i dag

  • 22:44Folkemødet - Folkemødet - Lørdag aften (G)
  • 00:0019.30Nyheder og sport (G)
  • 00:10Folkemødet - live rundtur med Sofie Andersen (G)
  • 02:40Folkemødet - Folkemødet - Lørdag aften (G)
  • 04:30Folkemødet - Bornholm i EU (G)Debat om, hvor og hvordan Bornholm kan gøre mere brug af EU, og hvilke muligheder der er?
  • 04:31Folkemødet - Ikke i min baghave! (G)Debat om, hvem der skal have generne, når politikerne gerne vil skaffe mere bæredygtig energi såsom landvindmøller og solcelleanlæg.
  • 05:00Folkemødet - Hvor er folket? (G)Debat om, hvorvidt Folkemødet bevæger sig væk fra folket, men også væk fra græsrodsbevægelser og bliver mere elitært.

Bornholms Landbrug vil lære børn om insekter

Et nyt undervisningsprojekt skal lære børn om insekter, der spreder pollen og dermed hjælper både blomster og landbrugsafgrøder.
I formiddagsolen mødtes 4.c. fra paradisbakkeskolen med Bornholms Landbrug, Danmarks Naturfredningsforening og insektekspert Morten Top-Jensen.

De skulle nemlig fange insekter og finde ud af, hvad arter de havde.

Maise Marcher hyggede sig i naturen med de små kravl.

- Det er sjovt og dejligt, at være udenfor, siger hun.

Pia Laub tofte, skoleleder på Paradisbakkeskolen, mener, at børnene har stort udbytte af dagen i naturen.

- De får en helt anden oplevelse af det, at være i naturen, siger hun.

Undervisningen er en del af Bornholms Landbrugs projekt Bornholm Blomstrer. Og landbruget understreger, at det er vigtigt, at børn lærer om vores insekter.

- De pollenbærende insekter spiller en helt afgørende rolle i forhold til vores fødevareproduktion, så de er vigtige hjælpere for landbruget, siger kampagneleder, Klaus H. Petersen.

Og Danmarks Naturfredningsforening er enige.

- Hvis børnene ikke kender noget til de vilde dyr og planter, så kan de ikke elske dem. Så kan man ikke tænke over, at de har en værdi, siger næstformand jens Christensen.

Aktuelle programmer på Play